(Vlastní) Hrad Krakovec

Založil BlackDemon, 28.08.2010, 15:15:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

BlackDemon

Tak sem dávám fotky mého nově rozestavěného hradu Krakovec.Jedná se o neuplnou rekonstrukci hradu (nebude to přesně vypadat jako na hmotový rekonstukci apod.).Zatim je z části postavená hradba a hlavní brána s mostem, potom další brána,bašta(ta tady bude zmenšená než jaká je na krakovci) a studna(ta bude procházet ješte úpravama) a ke konci je tam malá část zdiva paláce ke kterému je přilehnutá hradba s podsebitím.Některé prvky sem zde stavil úplně poprvé(bašta,podsebití,padací most) a taky je to můj první hrad který je vyvýšený.Padací most jeste budu upravovat tohle je jen prototyp ;-).Zatim je to sice nic moc, ale uvítám všechnu kritiku a nejvíce ze všeho rady ;D.
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Rhox

Myslím,že nástřel je to slušnej,uvidíme jak to bude pokračovat:)

BlackDemon

Citace od: Rhox kdy 28.08.2010, 16:02:23
Myslím,že nástřel je to slušnej,uvidíme jak to bude pokračovat:)
Jo jo, akorát mi pořád nesedí velikost bašty ale bohužel ne vetší není místo >:(.

BlackDemon

To je to tak špatný že k tomu nikdo nic jinýho nemá ???.

linhi

Viděl jsi někdy jak hrad vypadal?

BlackDemon

Citace od: linhi kdy 28.08.2010, 22:26:36
Viděl jsi někdy jak hrad vypadal?
Viděl a to několikrát, akorát se tě ptám proč se ptáš?

linhi

Jen že ho tu mám na persp. rekonstrukci.. tak jsem ti ji sem chtěl hodit. Ale když ho znáš,jsem zvědav no komplet  ;)

BlackDemon

Citace od: linhi kdy 28.08.2010, 22:44:55
Jen že ho tu mám na persp. rekonstrukci.. tak jsem ti ji sem chtěl hodit. Ale když ho znáš,jsem zvědav no komplet  ;)
Neboj Linhi týden před stavbou sem hrad navštívil se sestrou v tý době mně napadlo si ho sestavit z lega a tak sem si stahoval různý fota do počítače a rekonstrukce (přikládám dvě z nich který nejvíc používám).
EDIT: Když se tak znovu koukám na ty obrázky tak mě napadá jestli bych neměl trochu předelat hradbu s podsebitim, co vy na to? :-D

linhi

Jak budeš řešit tu půlkulatou střechu?  A Krakovec nebyl královským hradem ne?

BlackDemon

Citace od: linhi kdy 28.08.2010, 22:49:50
Jak budeš řešit tu půlkulatou střechu?  A Krakovec nebyl královským hradem ne?
Ke střeše sem se ješte nedopracoval ale asi zkusim tvůj způsob popř. když to nevyjde zkusim nákej jinej.Krakovec původně královskym hradem postavil ho Jíra z Roztok pokud se nepletu, ale jak sem psal v tématě o custom stickerech pro českou armádu tak to pro ně použiju protože kdybych měl stavět královskej hrad typu Křivoklát tak to si radši zahraju ruskou ruletu s těžkym kulometem ;D, na takový obry se zatim necítim a Krakovec se mi nějak zalíbil ;D.

Ryxe

Citace od: BlackDemon kdy 28.08.2010, 22:23:30

No tak špatné to určitě není ;), jen prostě z toho zatím není moc vidět. Tvary jsou celkem v pohodě, ale trochu mě tam ruší ty veliké tmavěšedé plochy, co jsou vidět na nádvoří a kónické round bricky v kulatém zdivu bych určitě vyměnil za klasické round bricky.
Jinak jsem zvědav, jak se s celou stavbou popereš a budu držet palce, aby se Ti stavba povedla podle Tvých představ ;)

BlackDemon

Citace od: Ryxe kdy 29.08.2010, 20:48:40
Citace od: BlackDemon kdy 28.08.2010, 22:23:30

No tak špatné to určitě není ;), jen prostě z toho zatím není moc vidět. Tvary jsou celkem v pohodě, ale trochu mě tam ruší ty veliké tmavěšedé plochy, co jsou vidět na nádvoří a kónické round bricky v kulatém zdivu bych určitě vyměnil za klasické round bricky.
Jinak jsem zvědav, jak se s celou stavbou popereš a budu držet palce, aby se Ti stavba povedla podle Tvých představ ;)
Dneska ráno sem sem rozbořil hradbu,baštu a studnu, díky tomu sem dokončil bránu a pracuju na jížní fasádě paláce(na přiložené fotce), ted sem to dokončil a až bude čas dávám fotky  ;).

BlackDemon

Před chvíly když sem chtěl docvaknout nedocvaklé bricky tak sem musel asi nějak víc zatlačit no a 70% (odhad) z hradu se rozpadlo.Mám ted takovou náladu že bych nejradši hrad rozebral a začal se stavbou jiného a tak se vás ptám jestli to mám zkusit obnovit nebo začít stavět jinej  ???

mizdas

Nejdřív si projeď pár témat od dobrých hradařů ať máš inspiraci a pak tu zříceninu zboř  ;). Pak si postav základy novího hradu a bejt tebou vymyšlenýho, protože stavět podle něčoho je težší a né vždy to padne dobře  :'(.

BlackDemon

Citace od: mizdas kdy 31.08.2010, 21:14:07
Nejdřív si projeď pár témat od dobrých hradařů ať máš inspiraci a pak tu zříceninu zboř  ;). Pak si postav základy novího hradu a bejt tebou vymyšlenýho, protože stavět podle něčoho je težší a né vždy to padne dobře  :'(.
Před pár měsíce sem si projel několik starších témat, přečet celý téma Hrad s kulatou věží apod. takže jako inspirace mám docela dost jenže nálada je taková že stavět nazačnu dřív jak zejtra odpoledne(ráno škola a bude blbá nálada už jen kvůli tomu kolik práce a rozpad ne se to za 5 vteřin).

mizdas

Tak dělej jak myslíš  : 8).

Marty713

Ahoj,
určitě to chce vydržet... nevzdávat to. A ptáš se proč? Protože pokud to vezmeš od podlahy, odebereš to, co nebylo stabilní, necháš si to, na co jsi pyšný a začneš s "rekonstrukcí", uvidíš, že po pár hodinkách zvažování nových postupů dosáhneš daleko lepšího výsledku než předtím.

Já osobně každý model z lega stavím několik hodin z toho důvodu, že zkouším všechny různé kombinace... prostě tak, v ruce.. tohle o kousek dozadu, tohle trochu výš, tohle posunout a tohle ždibec doleva.. uvidíš, že na sebe budeš moci být potom po právu hrdý a budeš mít na co.

(např. podvozek k pantheru, i když to nevypadá, měl celkem asi 20 různých podob a trvalo mi něco přes 4 hodiny, než jsem dosáhl finálního výsledku a to se skládá z cca 30 dílků ;) tenhle proces je přesně ten důvod, díky kterému mě lego ještě baví, to hledání tvarů, je to jako hlavolam, nakonec to má jediné řešení)

A ohledně inspirace ostatními hradaři... já mám tu zkušenost, že čím víc se dívám na cizí výtvory, tím menší mám chuť stavět (v mém případě modelařit). Člověk vždy začne automaticky srovnávat a to začátečníkovi nikdy nijak neprospěje. Mě osobně to většinou demotivovalo. Rád vše dělám podle sebe, často pak buď zjistím, že ostatní afolové na netu řešili podobné problémy stejným způsobem nebo jiným, ale vždy se snažím být originální.

BlackDemon

Tak sem se ted dostal na počítač a poradil sem se s Ryxem a celý Krakovec začnu stavět odznova tka jak my Ryxe poradil ;).Ješte k Mártymu-No já když prohledávám cizí stavby tak vetšinou hledám inspiraci například ve střílnách a tu pak použiju na různou stavbu apod. ;D

Ryxe

Citace od: Márty kdy 31.08.2010, 22:08:58

A ohledně inspirace ostatními hradaři... já mám tu zkušenost, že čím víc se dívám na cizí výtvory, tím menší mám chuť stavět (v mém případě modelařit). Člověk vždy začne automaticky srovnávat a to začátečníkovi nikdy nijak neprospěje. Mě osobně to většinou demotivovalo. Rád vše dělám podle sebe, často pak buď zjistím, že ostatní afolové na netu řešili podobné problémy stejným způsobem nebo jiným, ale vždy se snažím být originální.

No, v tomhle s Tebou tedy nemohu souhlasit. Inspiraci jinými staviteli beru jako takovou nutnost. Dá se okoukat spousta nových věcí, které si člověk může i sám pak upravovat a vylepšovat, jak se mu chce. Dále se i LEGO stavby tak trochu podřizují módě, trendům, tak i proto je lepší sledovat stavby jiných. Nevím, když jsem začínal, bral jsem inspiraci právě od jiných a nikdy mě to nedemotivovalo, právě naopak, nakoplo mě to, abych se snažil a dopracoval se také k takovým stavbám a dělám to pořád ;)

Marty713

Myslím, že naše názory si neprotiřečí. Dokážu si představit, že pokud bych stavěl hrady, jisté architektonické prvky by pro mne bylo lepší odkoukat a poté poupravit, než vše vymýšlet znovu. Ale já hrady nestavím, věnuji se spíše sci-fi a jiné "technice" a čím dál tím více zjišťuji, že můj vkus a styl stavby se naprosto liší od soudobých trendů a "módy". Musím přiznat, že většina MOCů, které jsou na světových fórech a stránkách uznávány, nejsou mým šálkem kávy, tedy je neberu jako "úroveň", na kterou bych se chtěl dostat. Velice uznávám jejich řemeslnou stránku, mnohdy i design, ale jako model se mi nelíbí. Je to tím, že se ve mně stále stejně velkým dílem mísí svět plastikového modelářství. A o něm jsem právě mluvil v mém komentáři, ale myslím, že to platí i pro LEGO, totiž:

Podle mého názoru, je lepší stavět si z hlavy, podle svého, cokoli ale stavět, než prosedět hodiny u sledování stovek dokonalých výtvorů ostatních AFOLů na internetu. Tato zkušenost vychází čistě z mého subjektivního pocitu, ale za sebe musím říct, že jsem v životě strávil více času sledováním, než tvořením. Ne že bych tvořil málo, ale na netu jsou toho tisíce a jeden lepší než druhý. Myslím, že to každý zná. To je ta "demotivace", kterou jsem měl na mysli. Někdy to totiž funguje tak, že když vidíte dokonalejší verzi toho, o co se právě snažíte, nemáte už takovou chuť to dokončit.