NC PALLADIUM - akce "Zpátky do školy" kostky.org požádáni o pomoc

Založil peki, 16.08.2010, 14:13:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

KDY:
Jednalo by se  o víkend, a to 4.9. - 5.9. v sobotu od 13:00 do 18:00 a v neděli od 13:00 do 17:00. LEgo soutěže budou součástí širšího zábavního bloku pro děti.

CO:
Chtěli bychom od kostky.org zajistit 3 ,,pracoviště", kde by probíhaly různé aktivity, např. stavění podle návodů, stavění poslepu, stavění podle vlastní fantazie apod  (něco jako v Roztokách/Brně). Akce by probíhala formou soutěže. Dosažené výsledky budou zaznamenány vyhodnocení bude ve stanovenou hodinu (na konci každého soutěžního dne.

CENY:
Dárky pro děti bychom zajistili sami od našich nájemců a příp. dalších partnerů.

Co zato pro organizátory z kostek.org
- občerstvení
- parkování
- proplacení nákladů na dopravu

peki

Hlásí se nějací dobrovolníci třeba jenom na jeden den?
Vítány jsou také nápady jaké soutěže, když tak recyklujeme Roztoky/Brno.
Představa je že by bylo několik soutěžních kategorií
Např
do 5 let "Duplo"
6-10
10-14

nebude mnoho místa 3 stolky (nějaké male plastové z IKEA) soutěží bude v PALLADIU více. případné tlačenice bude řešit hosteska, mi máme zajistit organizaci a průběh soutěží. Akce bude pod hlavičkou kostek.org = měla by se tedy počítat do lugbulk programu.


Jamesek

Za sebe bych i mohl (bez přítelky) ... soutěže v programování Mindstorms?

Colonel32

Z popisu mi není zřejmé, zda jde čistě o lidskou práci, nebo zda máme zajistit i potřebný materiál.

peki

Citace od: Colonel32 kdy 16.08.2010, 17:16:27
Z popisu mi není zřejmé, zda jde čistě o lidskou práci, nebo zda máme zajistit i potřebný materiál.

Hlavně lidská práce  ;) materiál se dá použít ze soutěží z Roztok (např. mini creatory). Na stavbu po slepu/ v igelitu není potřeba moc kostek můžu dodat.  Typy soutěží co měla např. Hanka (popelář) atd. Můžeme ale vymyslet něco nového - jízda autíčkem po překážkové dráze  ;D Ale čím to bude jednodušší tím menší pravděpodobnost že se to pokazí.

Soutěže by měli být více akční ne moc dlouhé. Programování stejně jako např turnaj v LEGo šachu tedy není ideální. Cílová skupina jsou děti co půjdou zpátky do školy a jejich mladší (DUPLO) sourozence.   

Shmade

Já bych mohl bych udělat třeba nějaké malé autíčko na IR ovládání, se kterým by se musel projet třeba slalom, nebo zaparkovat v garáži... Ale můžu jen v neděli, v sobotu mám další prezentaci mindstorms v alze. Ale autíčko bych klidně půjčil i na sobotu...
V případě zájmu napište a já předám připravenou "soutěž" se vším potřebným někomu předem.

Jen by mi přišlo od paladia trochu fér dát lidem co tam budou i něco za práci, přecijen tu akci pořádají podle mě za účelem přilákání zákazníků, udělat radost dětem je takovej vedlejší efekt. Pochybuji, že další organizátoři "širší akce pro děti" tam budou zadarmo... Ale co já vim, třeba jo. .)

gearcs

Citace od: Shmade kdy 17.08.2010, 09:50:27
Jen by mi přišlo od paladia trochu fér dát lidem co tam budou i něco za práci, přecijen tu akci pořádají podle mě za účelem přilákání zákazníků, udělat radost dětem je takovej vedlejší efekt. Pochybuji, že další organizátoři "širší akce pro děti" tam budou zadarmo... Ale co já vim, třeba jo. .)
Já to vidím tak, že chtějí využít našeho vztahu k LEGU. Každému jinému by museli zaplatit. Kdo ví...

peki

Kdo má zájem a chuť ať se mi ozve  (už se přihlásil min jeden dobrovolník  ;D ), ušetřete mně prosím diskusí na téma co za to, je to napsáno na začátku.  Počítám s tím že osobně budu oba dny, materiál na hry jsem schopen zajistit ( kostky, aku baterie, nabíječka). Vítáni jsou pomocníci  ;D

Pište nápady na jednoduché hry pro děti školou povinné. U autíčkových soutěží musíme mít dostatečnou kapacitu baterek.


peki

letáček

peki

Připomínka akce,
každý den  so 4.9. a ne 5.9 se začíná ve 13:00. Realizační tým kostek se bude scházet na 12:30, v Paladiu úplně nahoře, označeno jako 2+ ( patro kde je hodně různých restaurací) na jednom konci je velký dětský koutek "Kulíšek". Budeme vedle, v prostorách neotevřené mexické restaurace, jsou tam takové malé zídky z cihel.


peki

Sobotní odpoledne se v Paládiu vydařilo. Na 5 LEGo stolcích se organizování soutěží ujal werrac, diidy, peki + příbuzenstvo  ;D.
Soutěžilo se :
- ve stavění autíčka s natahovacím motůrkem. Byl jsem překvapený jaké vytuněné vozy dokážou postavit holky  :o
- stavba po slepu tam jsme s diidym dokázaly rozpalkat jednu holčičku  :o (protože úkol byl obtížný)
- moje oblíbená stavba v igelitovém pytlíku  ;D
- stavba podle návodu, werrac při ní působil tak seriózním dojmem, že jeden tatínek, domníval se že jsme dětský koutek, u něj zanechal dítě a odešel  :D
- stavění figů, kdy se hnatem hledají jednotlivé dílky

Děti po soutěži dostanou známku do žákovské knížky,nejlepší známka je 5, takže se snaží mít co nejvíce pětek. Zhruba po dvou hodinách (celekm 2 krát) probíhá losování o LEGo ceny.