8128 - Cad Bane's Speeder

Založil Darth, 14.10.2010, 22:42:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

8128 - Cad Bane's Speeder

Rok vydání: 2010
Počet dílků: 318
Cena: 1599 Kč

Před otevřením:
Poněkud mi zkazilo náladu, že krabice přišla ve stavu blízkém sežvýkání. Prodejce splnil můj požadavek a krabici zabalil pečlivě - až moc pečlivě, boční vycpávky krabice při transportu vtlačily víko a spodek krabice směrem k sobě. Naštěstí obsah byl v pořádku, ale krabice je na odpis. Dalším nepříjemným překvapením byla velikost krabice - na svou cenu je poměrně dost malá, asi stejně velká jako Separatist Shuttle.

Po otevření na mě vykoukly tři malé sáčky, dva větší. Nejsou číslované a můj první dojem byl, že mi v krabici musí něco chybět. Ale vše bylo kompletní, jak se nakonec ukázalo. Dalším zklamáním byly samolepky - ano, jsou tam a je jich dost (kde skončily potištěné dílky?).

Stavba:

Stavba je poměrně jednoduchá, žádné složité převody, jediné otevírání je v zadní části lodi. Stavba postupovala velmi rychle, jediný problém, se kterým jsem se setkal, že jsem dlouho nemohl najít Cadovy kalhoty. Za textem je pár fotek ze stavby.

Výsledné vznášedlo je sice pěkné, ale strašně malé, kdybych neznal cenu, nacenil bych ho někde kolem 700 Kč. Cenu zvyšuje hodně figů, hlavně senate guard, kdyby tito nebyli v setu, asi by si nemohlo Lego dovolit nasadit cenu větší než tisícovku. Cena 1600 Kč by snad byla ospravedlnitelná, pokud by k lodi byl připojen i "přívěs" s Huttem Ziro Desilijic Tiure (pravděpodobně se jedná o zobrazení scény, kterou jsem típnul dole).

Rozvaha nad setem:

Figové:
Cad Bane - úplně úžasné zpracování, jedná se o jeden ze dvou setů, ve kterých se tento bounty hunter vyskytuje. Zvažoval jsem oba, ale 8128 zvítězil i díky přítomnosti senátní stráže.

Shahan Alama - Vypadá velmi dobře, dokonce má jednu ruku odlišné barvy (sice v seriálu má jen předloktí umělou ruku, ale dobře, že si na tento detail vzpomněli). Má potisk i vzadu na hlavě, i když tento je překryt šátkem.

Assassin Droid - žádné překvapení, byl už v battle packu

Senate Guard a Senate Captain - zatím byli Senate Guardi k dispozici jen na Venatoru (který mě moc nenadchnul, a proto ho nemám), tedy byli pro mě jasnou volbou. Jsem moc rád, že mám aspoň pár kousků (jako předchůdců mě oblíbených Royal Guardů)

Model: Sice se snaží o napodobení elegantních tvarů Coruscantských vzdušných speederů, ale daří se mu to jen zčásti. Štve mě, že všude cpou vystřelovací zbraně, když tyto plavidla žádné neměla a to co se objevuje ve filmu je součást repulsorů. Navíc i název setu, Cad Bane's Speeder evokuje představu, že se jedná o nějakou Cadovu osobní loďku, i když speeder je klasickým dopravním prostředkem na Coruscantu a Cad jej pravděpodobně jen ukradnul/pronajmul.

Otázka tedy zní - koupit tento set, nebo ne? Jde o to, co preferujete. Pokud chcete jen figa Cad Baneho a na setu vám moc nezáleží, je myslím mnohem výhodnější jít do Clone Turbo Tanku 8098, kde jako bonus je i Aayla, která tuším v jiném setu ještě nebyla - navíc cena toho setu na některých našich eshopech spadla až někam k třem tisícům. Pokud chcete i Senate Guardy, překousnete jistě vysokou cenu setu 8128. Jistě se najde dost jedinců, kteří tento set koupí jen kvůli figům, protože samotné vznášedlo působí dost laciným dojmem.

Klady:
Figové

Zápory:
Cena
Samolepky
Horší dostupnost setu u nás

Darth

EDIT: Podle poslední epizody první série Clone Wars se jedná o scénu ze začátku epizody, kdy Cad přijel k senátu a Senate Guards se ho pokoušeli zastavit. Takže v tomto momentu ještě Hutt nemohl být přítomný, ten se objeví až ke konci epizody.

Darth

To byla první myšlenka, když jsem krabici vybalil - za tak vysokou cenu, tak malá krabice. Navíc z ní vypadlo opravdu jen pár sáčků, které by se vlezly do krabice poloviční. Jasně, nakonec byla dost velká, aby se obsah do ní vměstnal, ale zkus přijít do obchodu a vedle sebe vidět třeba krabici s Vaderovým Tie a tuto, když jsou stejně velké, ale jedna je za 1099 Kč a druhá za 1599 Kč. Pak zákonitě člověka napadne, že na tu cenu je ta druhá krabice moc malá, aniž by přemýšlel, že v první je jeden fig a ve druhé pět.

Kdybych to viděl jako negativum, tak to napíšu dolů do kladů a záporů.

Póža

Řekl bych, že tenhle set opravdu těží jenom z těch minifigů. Taky jsem na něj měl zálusk, hlavně kvůli Cadu Baneovi, ale nakonec možná půjdu do Clone Turbo Tanku, je to sice za víc peněz,ale víc muziky.

Sokol

Neviete či je Cad Banes speeder určený aj na slovenský trh? ???

S.t.a.l.k.e.r.

Citace od: Sokol kdy 11.11.2010, 15:09:28
Neviete či je Cad Banes speeder určený aj na slovenský trh? ???

Dráčik v Eurovea ho už má vyložený.