(Vlastní) Trial Truck [Grey Deamon]

Založil tRilobit, 09.05.2010, 20:06:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

Citace od: GriPeR kdy 29.07.2010, 07:39:15
Mně neodešel ani jeden..Já jím věřím...ale přece na 4x4 je obvážu nití..a dám za nimi portál.
Můžu se zeptat, proč redukci v kolech (nebo těsně před koly) říkáš portál?

tRilobit

Protože mě jeden příbuzný něco vysvětloval na unimogu když jsme ho měli na 1den před domem tak jsem se ptal proč je tam ten převod u kola...a on říká: Myslíš portál? Tak sem se to tak naučil říkat...zeptám se ho proč se tomu říká portál až přijde z práce.
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

peter

Citace od: otaznik kdy 29.07.2010, 08:25:14
Citace od: GriPeR kdy 29.07.2010, 07:39:15
Mně neodešel ani jeden..Já jím věřím...ale přece na 4x4 je obvážu nití..a dám za nimi portál.
Můžu se zeptat, proč redukci v kolech (nebo těsně před koly) říkáš portál?

Citace od: GriPeR kdy 29.07.2010, 09:00:07
Protože mě jeden příbuzný něco vysvětloval na unimogu když jsme ho měli na 1den před domem tak jsem se ptal proč je tam ten převod u kola...a on říká: Myslíš portál? Tak sem se to tak naučil říkat...

Portálová náprava je ta, která má náhon pro kola umístěný mimo jejich střed. Tímto je vozu zvýšena průchodnost terénem, jelikož se mu zvýší světlá výška podvozku nad terénem. Dále z tohoto uložení vyplývá, že je v kole nutné mít převodovku (tzv. portál), která je snad v naprosté většině redukční. V našich končinách je u portálové nápravy však spíše zaběhlý pojem redukce. Správně by se redukci mělo říkat jen v tom případě, kdy je kolo poháněno středem a redukční převodovka je tvořena planetovou převodovkou - např. Tatra.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

Citace od: peter kdy 29.07.2010, 09:38:23
Portálová náprava je ta, která má náhon pro kola umístěný mimo jejich střed. Tímto je vozu zvýšena průchodnost terénem, jelikož se mu zvýší světlá výška podvozku nad terénem. Dále z tohoto uložení vyplývá, že je v kole nutné mít převodovku, která je snad v naprosté většině redukční. V našich končinách je u portálové nápravy však spíše zaběhlý pojem redukce.

Jenom pro úplnost doplním, že ta portálová náprava může sloužit i ke snížení světlé výšky, například v nízkopodlažních autobech MHD.

tRilobit

Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"