(vlastni) KLR Racing - HotRod - stredni velikost

Založil KLR, 22.06.2010, 09:07:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLR

Tak jsem se pustil do stavby stredne velkeho IR hotrodu (nedavno jsem tady daval maly hotrod -> http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=28740.0).

Melo by se jednat o hotrod klasicke konstrukce (predni naprava "tlacena" pred chladicem a zadni "tazena"). Uz tedka obsahuje XL motor pro pohon pres kardan na zadni diferencial (zaroven pohani pisty v motoru). Zataceni pak bude obstaravat M motor. Obe napravy odpruzene.

Prikladam par foto, co zatim vzniklo po par hodinach prace. Postupne tady pak budu prikladat novejsi fotky.

PS: chtel bych jeste podotknout, ze to skladam z toho, co mi zbylo - vetsina technic dilu je totiz pouzita v Monster Trucku pro LTTT (-> http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=28321.0)

Kiko97

Zatiaľ to vyzerá výborne len rozmýšľam či ten chladič vpredu je pripevnený na nápravu, kde dáš BB a ešte by sa tomu hodili nejaké cestnejšie gumy.  ;)

KLR

Citace od: Kiko97 kdy 22.06.2010, 14:23:21
Zatiaľ to vyzerá výborne len rozmýšľam či ten chladič vpredu je pripevnený na nápravu, kde dáš BB a ešte by sa tomu hodili nejaké cestnejšie gumy.  ;)

1. jj....chladic je "zatim" na naprave - pruziny jsou moc velke a chladic pres ne nebyl videt
2. batery box se nekde proste vleze
3. jine gumy proste nemam :-)

Kiko97

KLR

po dnesku pridan M motor pro rizeni, upraven motorovy prostor a vyfukovy system, ujasneny a sjednoceny barvy na cerno/sedou a zlutou

tRilobit

Pěkná to stavbička, ale přece nějaké mouchy tam jsou=> Táhlo od M Motoru, které vede k řízení se ti bude rozpadávat...protože ty "spojky" toho moc neudrží...(Mám to odskoušeno) Pak nevidím spevnění u Differenciálu, ten by mohl přeskakovat taktéž... Ale jinak perfektní...GooD LucK.:)

Gripík :)
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

KLR

Citace od: Fuzios kdy 23.06.2010, 07:56:05
Pěkná to stavbička, ale přece nějaké mouchy tam jsou=> Táhlo od M Motoru, které vede k řízení se ti bude rozpadávat...protože ty "spojky" toho moc neudrží...(Mám to odskoušeno) Pak nevidím spevnění u Differenciálu, ten by mohl přeskakovat taktéž... Ale jinak perfektní...GooD LucK.:)

FuzíK

jj, chapu (mam to taky odzkousene), ........ ale stavim to hlavne pro vzhled a IR fce jsou doplnkove - takze jezdit to jezdi, zatacet zataci a pokud se to po 10min jezdeni po plovoucce nekde rozpoji a ja to budu muset zacvaknout, tak to me netrapi. Jinak ten diferencial je zpevneny zvrchu.

diky za poprani stesti - budu ho potrebovat .... dneska se vrham na karoserii

KLR

prvni pokus o karoserii - podotykam, ze to samozrejme neni dodelane....

peter

Tak Ti nevím, ale ta kastle se mi nezdá. Z mého pohledu bych ji především snížil, trochu rozšířil a vzadu o něco asi i zkrátil.

Jinak se mi také nějak nezdá to táhlo pro zatáčení. Jelikož je na pákách, kde jejich konce opisují kruh, tak i to samotné táhlo se musí hýbat a ne jen jezdit v ose. Myslím, že to uchycení malým perpendikulárem a nyní ještě skrz kastli tomu musí dost bránit ne?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

KLR

Citace od: peter kdy 25.06.2010, 08:54:54
Tak Ti nevím, ale ta kastle se mi nezdá. Z mého pohledu bych ji především snížil, trochu rozšířil a vzadu o něco asi i zkrátil.

Jinak se mi také nějak nezdá to táhlo pro zatáčení. Jelikož je na pákách, kde jejich konce opisují kruh, tak i to samotné táhlo se musí hýbat a ne jen jezdit v ose. Myslím, že to uchycení malým perpendikulárem a nyní ještě skrz kastli tomu musí dost bránit ne?

kastli jsem vcera delal az vecer, takze je to prvni nastrel - ale je pravda, ze je to dost vysoke, takze to budu snizovat - co se tyka sirky, tak ta mi sedi a delka zatim taky - uvidim, jak ta delka bude vypadat az to snizim

no a co se tyka tahla zataceni, tak je to v pohode - je tam tak maly vykyv, ze ten neprimy pohyb je zanedbaleny - na tech prvnich dvou fotkach s kastli je uz maximalni rejd a na te treti (kde je videt ten vykyv v "kabine") je to trochu pred max. rejdem - takze ten pruchod pres 2 diry tomu hybani nebrani

KLR

druhy pokus o karoserii - samozrejme je to zase nedodelane

Plutoone

Druhá kastle je podle mě mnohem povedenější. Jen bych se chtěl zaptat, jestli by nebylo BB lepší nacpat dovnitř.

KLR

Citace od: Plutoone kdy 29.06.2010, 07:48:20
Druhá kastle je podle mě mnohem povedenější. Jen bych se chtěl zaptat, jestli by nebylo BB lepší nacpat dovnitř.

Vnitrek chcu taky dodelat- sedadla a tak - takze BB by se tam asi uz nevesel - navic, kdyz bych ho dal dovnitr, tak musim neco udelat se zadni stenou kastle ;-) - ale jeste to neni hotove, tak uvidim, co pujde jeste "vylepsit". Navic jsem objednal kola se silnicnima gumama, takze uz to nebude ten "HotRod-ffroad" jak psal Kiko97 nahore

EDIT: kola uz mam na stole :-D

Kiko97

No tak potom to už bude pravý HotRod.  :D

tRilobit

Tak aby jsi to nafotil z novejma kolama ne? ;D Doufám, že to bude HotRoďák jak to "prase"   >:D
Na to existuje jediná odpověď : "No L0L :D"

KLR

Tak - silnicni gumy jsou na aute, ale jsem z toho trochu zklamany - vepredu jsou super, ale dozadu jsou moc male - chtelo by to o poznani vetsi. Jinak jsem dal jenom BB dovnitr a zadelal po nem diru vzadu kastle. Nemel jsem moc casu, takze nic vic neni - interier nekdy priste...

ta posledni fotka je "David a Golias"

mike.kup

Dovolím si doporučení: chceš-li vcelku levně vcelku velká silniční kola, koukni zde: http://aukro.cz/item1095553836_lego_racers.html . Jsou tam dvě velikosti silničních gum na medium racing ráfky. Ty zadní větší 81mm se dělaly jen pro tenhle set a ani na BL nejsou snadno k sehnání.

Mareken

Citace od: mike.kup kdy 03.07.2010, 00:55:53
Dovolím si doporučení: chceš-li vcelku levně vcelku velká silniční kola, koukni zde: http://aukro.cz/item1095553836_lego_racers.html . Jsou tam dvě velikosti silničních gum na medium racing ráfky. Ty zadní větší 81mm se dělaly jen pro tenhle set a ani na BL nejsou snadno k sehnání.

Teď na to koukám na peeronu a fakt, jsou jiné než klasické Supercarové. Můžeš mi říct co je na nich zvláštního? Nevidím rozdíl.

Jinak rozhodně dozadu větší, bude to vypadat líp.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"