(Vlastní) Speedboat

Založil grohl, 08.06.2010, 17:28:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Konečně se udělalo hezky, takže jsem vytáhl člun na testovací jízdy.
Díky Jameskovi a jeho experimentu mohla vzniknout tato loď dosahující (až na možnosti vysílače) překvapivě dobrých výkonů, souběžně s velmi dobrou ovladatelností. Jedinou mouchou je couvání proti proudu, kdy loď nabírá vodu rychleji než Titanic.
Délka 480mm
Šířka 145mm
Pohon 2xM motor

Video http://www.youtube.com/watch?v=okvM10IGG7k

gearcs

Vypadá k světu, těším se na to video!

Micho

Pekné fotky v lone prírody, aj keď mi to trochu pripomína nadbytok vody v poslednom čase v našich mestách a dedinkách.  ;)

Tie diely tak k sebe sedia a vytvárajú aerodynamický tvar, že chýba tomu len trošičku, aby to bolo úplne dokonalé. Lepšie to snáď ani nemôže byť. Páči sa mi, aj ja som zvedavý na video.    8) 8) 8)

dwo

Líbí se mi to, čekám na video :)

Mimochodem ta konstrukce pod motory funguje částečně zřejmě jako kýl, tj. zespodu lodi nic dalšího nebude odhaduju. Ten non-technic základ (trup lodi), předpokládám, že je zespodu zcela plochý. Neměl jsem to nikdy v ruce, ale podle internetu odhaduju že by to mohl být set 5848.

grohl

Ano trup je z téhle hrůzy a je zcela plochý.

Bery

Loď parádní, krásný design, žádné díry klobouk dolu. :)  Ten trup taky potřebuju, ale na BL jsem toho pro mě přijatelného moc nenašel.  :'(
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Kiko97

Je to výborné, farebne zladené no proste dokonalé len aby to išlo tak ako to vyzerá. ;)

Plutoone

Loď je hodně hezká. Oproti originální stavebnici zlepšení o několik tříd :)

grohl

Robbed

Plave skvěle :D. Na špici by se hodily ještě nějaké slopes ať tam není taková díra. Ale to už je asi jedno.

linhi

Super,opravdu výborně manévruje,jaký má dosah signál,tedy jak daleko lze loď ovládat? Jsem v tomhle úplně mimo,ale klukům se tvé video s lodí líbí a tak musím také něco stvořit...  Jinak u tebe jako vždy super..

grohl

Díky oběma.
Robbed: Se slopes bych zase nezaklopil panel dovnitř trupu, ale je pravda, že drobnou úpravu by to sneslo. Existuje nějaký díl, který se svažuje z obou stran a má délku 3 study?

linhi: Pod stromy to celkem jde i za slunečného dne - cca 7m. Na přímém slunci tak 3m a při měsíčku můžete drandit na deset metrů bez potíží, leckdy i dál.

eNTy

Citace od: grohl kdy 09.06.2010, 16:52:59
Existuje nějaký díl, který se svažuje z obou stran a má délku 3 study?

Nejblíž asi triple wedge 4x2: http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=43710

Bery

Ani jsem nečekal že bude tak dokonale ovladatelná, skvělé.  :)
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Tomik

Loď vypadá skvěle, ale nedá mi to zeptat se, jak jsou na tom PF díly s vodotěsností. Říkals, že při couvání tam teče. Nedojde tedy ke zkratu a odpisu motorů a dalších součástek?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Jamesek

Citace od: Tomik kdy 10.06.2010, 16:18:44
Loď vypadá skvěle, ale nedá mi to zeptat se, jak jsou na tom PF díly s vodotěsností. Říkals, že při couvání tam teče. Nedojde tedy ke zkratu a odpisu motorů a dalších součástek?
Zatím mám takové statistiky:
2x na vodě
2x zničený BB vlivem zatopení
1x zničený PF switch
Baterky z BB, motory a ostatní kabeláž v pohodě ... nejhorší je místo na konektoru BB. To když zalije voda, máš problém. Hůř dopadl BB bez pojistky, ten s pojistkou vyhořel méně. Použí však už nemůžeš ani jeden.
Grohl má BB nastojato, můj BB ležel v lodi. Možná by bylo řešení jej taky postavit.

grohl

Kabely jsou ve zduchu a voda zateče jen při záběru zadkem proti proudu, kdy dojde k tomu, že se hladina dostane cca 2 mm nad přesah. Motory mají včetně ostatních dílů ještě rezervu. Battery box jsem utopil hned v březnu ve vaně při prvních pokusech o stavbu a odjel jsem s ním v květnu celý truck trial:)