(Vlastní) Škorpión VS Koruna

Založil Steve23, 21.05.2010, 21:34:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Steve23

nejdřív upozornění!všechna datum jsou myšlená jako čas v mém fantasy světě!

Edit:změněn název Topicu :)

----->PROLOG<-----

Opustili jsme své rodiny a přátelé, museli jsme nastoupit do armády a začít putovat do zemí písečných elfů, C´zar Ám Šér nám vypověděl válku a tak jsme zde, čelit hrozbě těch zrádců...

21. Května 1204
Dva příslušníci  pluku se vydali na průzkum, byli však přepadeni 3 písečnými elfy, naštěstí byla poblíž malá barikáda za kterou se snaží ubránit se těm bastardům

Gibur

Mě se tennápad,uvidímejakse to bude vyvíjet dál.. ;)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

BlackDemon

Nápad dobrej jen se mi nezdá název.Mám totiž za to že křížový výpravy byli jen pro křižácké rytíře(Templáři,Johaniti...........) do svaté země (Jeruzaléma) ??? ;).
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Rhox

Citace od: BlackDemon kdy 21.05.2010, 22:43:45
Mám totiž za to že křížový výpravy byli jen pro křižácké rytíře(Templáři,Johaniti)
Myslím,že ne,tam mohli do armády všichni,nemuseli být nutně v řádu. Název křížová výprava spíš označuje cíl válečného tažení (jak jsi správně řekl-Jeruzalém) než účastníky tažení. Např. čtvrtá křížová výprava byla dětská (ikdyž o její pravosti se teď dost pochybuje).

BlackDemon

Citace od: Rhox kdy 21.05.2010, 22:54:18
Mám totiž za to že křížový výpravy byli jen pro křižácké rytíře(Templáři,Johaniti)
Myslím,že ne,tam mohli do armády všichni,nemuseli být nutně v řádu. Název křížová výprava spíš označuje cíl válečného tažení (jak jsi správně řekl-Jeruzalém) než účastníky tažení. Např. čtvrtá křížová výprava byla dětská (ikdyž o její pravosti se teď dost pochybuje).
Aha tak to sem nevědel ;D,trochu mě totiž zmát film Království Nebeské kde jsou křižáci na každěm rohu.
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Hardegon

Nápad dobrej jen se mi nezdá název.Mám totiž za to že křížový výpravy byli jen pro křižácké rytíře(Templáři,Johaniti...........) do svaté země (Jeruzaléma) ??? ;).

Zkusím možná upřesnit. Křížová spíše proto, že se jednalo o války "ve jménu kříže". Kruciáty byly i proti husitům. (Co se týče dětské, mám pocit že byla rozehnána ještě na území Evropy.)

Co se týče samotné stavby, docela se mi to líbí. Pěkně zpracováno.  ;) Ale název bych upravil. Zkomolování slova Crown neni nic hezkého a "křížové výpravy" ve mě hned vyvolají představu odlišnou od samotného záměru stavby...

winring

Ti rytíři co jsi zmínil, byli nějak spojeni s křížovými výpravami a to hlavně tak, že v Jeruzalémě a obecně ve svaté zemi plnili určitou službu. Templáři hlavně obranu poutníků a ochrana peněz, jiné řády zase léčení zraněných. Prostě profesionální armáda :)

Jinak je to ale fantasy svět, takže by to bylo jedno :)

Jinak hezká stavba.

Gibur

Citace od: Hardegon kdy 21.05.2010, 23:40:01
(Co se týče dětské, mám pocit že byla rozehnána ještě na území Evropy.)

JJ,myslím že asi 30 000 z Francie a 20 000 z Německa.
Do Marseille jich došlo asi 6000 a ti pak byli rozprodáni jako otroci a Němekou pakpotkal podobnej osud v Benátkách a Janově.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Rhox

Citace od: Hardegon kdy 21.05.2010, 23:40:01
Co se týče dětské, mám pocit že byla rozehnána ještě na území Evropy.
Jj, jen sem tím chtěl poukázat, že do Křížových výprav nepatřili jen rytíři řádů...

Steve23

Děkuji za kladné komentáře, JÁ CHCI KONSTRUKČNÍ KRITIKU >:D
Název upravím , nemůže s to ale jmenovat:"pomstná výprava Crown vojáků do země písečných elfu ;D"