Barevná paleta 2010

Založil Jindroush, 29.01.2010, 10:43:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

http://www.brickjournal.com/view/article/23/

Jak tak koukám na svoji paletu 2006, tak asi 5 barev ubylo a dvě barvy přibyly (311 - svítívá zelená transparentní a 312 - nová hnědá z Prince), což je ze stabilitního pohledu velmi pozitivní.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

AdamKo

Citace od: Jindroush kdy 29.01.2010, 10:43:00
311 - svítívá zelená transparentní a 312 - nová hnědá z Prince, což je ze stabilitního pohledu velmi pozitivní.

Dnes odpoledne jsem s chutí rozbalil můj nový set 5891 - Creator 3v1 Rodinný domek, *leden 2010 ...

Hned po vysypání obsahu krabice mi něco "nešitmovalo."
No jasně, nová barva dvou ZELENÝCH PODLOŽEK 16x32.

V katalogu je tato nová "svítivá" zelená normálně rozpoznatelná od staré. Myslel jsem, že ji lego nebude používat do klasických setů jako je třeba City, ale "vyřádí"  >:D  se na Indiana Jonesovi a Prince of Persia ;D

Neslíbilo LEGO po roce 2005, že nebude měnit odstíny barev??
Takhle to totiž vypadá, že s starými zelenými trávníky je v nových setech amen...   :-X :-X :-X

Při stavění jsem narazil na jeden INOVOVANÝ díl. :P
Jedná se o zkosené bílé střešní okno.  (Dříve použité v Plážovém domku.)
Tento ,,face lifting"  (jedině tak to můžu slušně nazvat >:( ) už není stavěný na na staré vyklápěcí sklo, ale na nové okenní sklo s dvěma ,,cuplíky" nahoře. Protože je ale nové sklo kratší než původní, vznikl na spodku okenního rámu nehezký PROLYS - nepodstatné velikosti 2 plate :p
Ještě že je na zadaní straně střechy.
Viz. Fotky (foceno na staré zelené)

Jindroush

Co je na tý zelený novýho? Prostě BtGreen. Je tu šíleně dlouho a je v normální paletě.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

AdamKo

Citace od: Jindroush kdy 26.02.2010, 23:16:58
Co je na tý zelený novýho? Prostě BtGreen. Je tu šíleně dlouho a je v normální paletě.

Poprvé v sekci, o kterou se zajímám.
Když mám všechny zelené plochy ve městě v barvě (nekřiklavé) zelené, tak to vedle sebe vpadá divně.  Kdyby byla z toho třeba louka nebo pole opodál... Proto ji musím od teď dávat do spod modulárních domů, než ji buď bude dost na to, aby se jednotlivé části sjednotily, nebo tam zůstane na věky >:D

otaznik

To střešní okno už se vyrábí rok.

AdamKo

Citace od: otaznik kdy 26.02.2010, 23:48:07
To střešní okno už se vyrábí rok.

Aha, to už bylo v bílé na střeše stavby 7633, a teď v černé v městském nároží  7641.
Pro mou omluvu, ani jeden set nevlastním, ani jsem jejich obrázky detailně nezkoumal. Taky mě vůbec nenapadlo na něco takového se zaměřovat a hledat rozdíly, když ještě v plážovém domku bylo to delší sklo. :)

MeNadruhou

sice to sem asi  nepatří, ale ted jsem si všiml že není červená jako červená (v jedné krabici)  ( racers ferrari F1 8674). I když ve dne na normálním světle vypadají stejně, tak nemusejí být. jeden tvar dílu a barvy  ale 4 "odstíny". náhodou jsem si posvítil  na tu F1 když jsem šel spát zapalovačem s modrou ledkou, tak jen málo jich při tom světle bylo stejných. některý díly jdou do ruda, růžova, fialova a dokonce i do oranžova . zítra se to pokusím vyfotit, ale je to světlo blízké ultrafialovému spektru, tak nevím zda se to podaří
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

blackrabbit

Citace od: MeNadruhou kdy 27.02.2010, 01:17:48
ted jsem si všiml že není červená jako červená
Dneska jsem si všiml, že DkRed z 10184 není totožná s DkRed z 10197. Přitom se tahle barva vyrábí 2 roky.  >:( Takže nechápu, proč po roce začali dělat jiný odstín...

Villa Legina

Diferencie v odtieňoch green base plates, nepovažujem za tragédiu, ani pri stavbe mestečka.
Jednoducho aj v realite majú zelené trávniky rôzne odtiene zelenej (záleží od výšky stebiel v trávniku, druhu trávy, alebo stačí kosiť trávu v inom smere, resp. povalcovať /viď napr.pásy na futb.trávniku/ a svetlo sa úplne inak na ňom lomí,).
Horšie je to s uplacírovaním rôznych road plates do jedného mestečka, to je tvrdý oriešok i pre mňa ako to ujednotiť, hlavne keď nechcem narušiť celistvosť nejakého setu, je to dilemou, pre ktorý typ base plates sa rozhodnúť, ktoré za tie 3-4 dekády rokov vznikli...