chabý pokus

Založil letecx, 05.04.2010, 18:41:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

letecx

Zdravím všechny co si prohlížejí mé téma. Dlouho jsem řešil jak udělat hnanou přední nápravu. A dopadlo to tak že je příliš u země zde zasílám několik fotek svého dakar trucku. Tímto tématem vás prosím o rady

germik

Ty kola asi nejsou lego, viď ;)

K zadní nápravě - máš tam strašně dlouhý ,,volný" osy - proto se ti to nejspíš bude ohejbat, a při nějakým tvrdším dopadu zřejmě i praskne, vůbec mi přijde, že máš kola na nápravách hodně daleko od sebe, nevím ale jak je to se zatáčením - jestli by to vepředu nedrhlo.
Přední náprava - osa otáčení je hodně daleko od kola, a to uchycení je hodně vachrlatý, zkus něco masivnějšího.
Abys zvýšil výšku podvozku, mohly by ti pomoci redukce na kolech viz tady -http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=413768, typ kola tomu ale moc nepřeje - ty technic triangly se ti tam dovnitř nevejdou :-\
Taky mě napadá - je to nějak odpružený ??? já tam nic nevidím.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

jakpet

Absolutně nechutný! Promiň, ale je to technicky špatný a strašně ničíš díly! například ty osy co vedou k zadním kolům se ohýbaj a to, co je vidět na poslední fotce je vážně děs. Chápu, že se snažíš o velký auto, ale pokus se nejdřív stavět menší a jednodušší stavby.

letecx

odpružený to je podélně uloženýma pružinama

Bery

Zkus postavit něco jednoduší ho  nežeň se hned do těžkých staveb já taky teprve sbírám zkušenosti a časem se dopracovávám stále k lepším výsledkům chce to čas.  :)
 Kup si klávesnici, která má tečku a čárku. Pokuď už takovou máš, tak ji používej.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Měch

z Jakpeta si nic nedělej...třeba můj první pokus o vlastní stavbu byl tříkrát tak veliký jako tvůj, ovšem miliónkrát masivnější: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=25684.0

Tvůj problém je, že stavíš konstrukci moc vachrlatou. Já například počítám s každým i nemožným pohybem do strany...a pak je to i zbytečně těžké, ale vypadá to dobře - narozdíl od tohoto. Také se mi to nelíbí.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

letecx

ok taky mě napadlo nestavět tereňáky ale spíš auta na silnici

letecx

mam dobrou zprávu zrovna jsem tu "hruzu" rozebral a zítra smažu toto téma

Bery

Co postavíš nového.  ???
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

letecx

zase offroada uz sem přišel jak si pomoct s tou světlou výškou stačilo jenom otočit gumy a ty elka se tam krásně vejdou
Eště ale musím přijít na to zatáčení. Chci se zeptat jestli to pujde přes ty převody co jsou v dyferaku

Ondra

Citace od: letecx kdy 05.04.2010, 20:11:45
mam dobrou zprávu zrovna jsem tu "hruzu" rozebral a zítra smažu toto téma

Dám ti dobrou radu, neptej se na rady.Nejlepší je, když na to přijdeš sám a až se ti to bude líbit a nebudeš mít pochybnosti je to ono.

Nesnaž se ihned o náhon na všechny čtyři.Udělej propracovaný zádohrab, který něco snese.Myslím, že by ti i díly na tuto variantu stačily.

letecx

Tak dobrá udělám nejdříve ten "zadohrab" jak říkáš

Mareken

Koukám,že máš jeden buggy motor, pokud nemáš moc zkušeností, zkus udělat něco jako měl peter v 1.Rally, prostě motor přichycenej a odpruženej a na něm přímo kola spojení oskou. Pak už jen přední zatáčecí nápravu a můžes jet v sobotu na rally
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

letecx

Sorry ale nevím kde ta rally je. Jestli je v Praze tak je to naprd protože bydlím v Sokolově a to je docela z ruky. ale děkuju za pozvání

otaznik

Letecx:

Model: raději no comment.  :-X

Čeština: Než něco napíšeš, přečti si to po sobě a oprav chyby.

TomB

Citace od: otaznik kdy 05.04.2010, 21:18:11
Letecx:

Model: raději no comment.  :-X

Čeština: Než něco napíšeš, přečti si to po sobě a oprav chyby.

Pravdu díš ;D!
Co se týče modelu, asi se budu opakovat, ale stojí to za starou bačkoru.
Možná ani to ne.
Jakmile se budeš pouštět po zdařených pokusech zadohrabů do 4x4, vyvaruj se prosím
1)Zohýbání dílů
2)Pevných bodu daleko od kola, radši to udělej menší, ale pořádně to chytni
3)Lagricové konstrukce.
Vím opakuju se, ale nedalo mi to.
Model je příliš strašný na to, abych se mohl neozvat ;D.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

peter

Citace od: letecx kdy 05.04.2010, 21:01:07
Sorry ale nevím kde ta rally je. Jestli je v Praze tak je to naprd protože bydlím v Sokolově a to je docela z ruky. ale děkuju za pozvání

No vzhledem k tomu, že na závody dojíždějí lidé z Kadaně, Brna či Zlína ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.