(Vlastní) Aperture Labs Incident

Založil eNTy, 16.03.2010, 12:20:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Představuji svůj první větší non-Technic projekt. Sci-Fi bylo pro mne jasnou volbou a já si snad poprvé od dětských let vyzkoušel ve velkém měřítku ,,vršení" kostek, technika pro ,,studlessáky" skoro zapomenutá. Získal jsem dvě velké zkušenosti. Je to mnohem náročnější než jsem čekal a spotřeba kostek je neskutečná. V systémových kostkách jsem absolutně mizerně zásoben a drtivá většina mých bricků má díry, a tak můj odhad spotřeby byl úplně zcestný, doobjednával jsem na BL na tohle malé diorama o rozměrech 24x48 snad třikrát několik stovek všeho možného.

Aperture Labs Incident
21. Březen 2037
V laboratořích společnosti Aperture probíhá finální testování fúzního inerčního reaktoru. Deuteriový terč je stlačován obrovskou energií čtyř vodíkovo-fluoridových laserů, každý o nominálním výkonu 40MW. Rovnoměrný tlak na terči, který převyšuje sto milionkrát okolní atmosférický tlak, je náhle vychýlen fluktuacemi výkonu jednoho laseru. Oproti předpokladům nedochází k okamžité devastující explozi náhle uvolněné energie, ale deuteriový terč se bortí a trhá předivo časoprostoru.

V podlaze a stěnách laboratoře se bleskovou rychlostí šíří trhliny. Vytvořený portál během chvíle zaplní mrskající se výčnělky neznámých životních forem.  Jedno chapadlo s neuvěřitelnou lehkostí trhá nano-karbonové potrubí přivádějící chemickou směs k ovladači laserů. Zatímco toxická sloučenina tryská ven, chapadlo využívá potrubí k průniku do servisního a pozorovacího patra laboratoře kde napadne jednoho z techniků. V hlavním prostoru je mezitím napaden vedoucí experimentu. Umělá inteligence laboratoře se zoufale snaží vetřelce zadržet s pomocí jediného manipulátoru z koltanové slitiny. To už ale chapadla pronikají do centrální servisní šachty a trhají těžkotonážní dveře laboratoře...

Fotky zde



Luky1987

Parádní výtvor, nezvyklá kombinace barev a popis jak od spisovatele sci-fi ;) =parádní výtvor

mizdas

No na to že je to tvuj první non-Technic výtvor je to excelentní hezké jsou ty praskliny  v zemi ale i to ostatní prostě super  :D :D

linhi

Hrozně rád čtu SF a tohle je opravdu jako vystřižené z nějaké dobré povídky, bude něco jako pokračování? Na takovéhle věci se dá koukat a slintat hodně dlouho :-)

grohl

Chladné, precizní a kruté, přesně jako dle popisu.  >:D

Icewalker

Koukám, že v Aperture Labs si dávají záležet na čistotě. Ne jak na lodích a základnách Společnosti z alienské tetralogie.

Chapadla zející z nějaké mezi-dimenzionální hogo fogo díry nejsou sice obzvlášť originální, ale zpracování je precizní a nijak megalomanské. A všechny ty vozíky a podobná udělátka: parádní ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Robbed

Úžasné! Přesně takové věci zbožňuji. Dioráma komplet studless z nějakého sci-fi prostředí 8).

Shmade

Zrovna včera jsem dohrál Portal, takže aperture labs mám v živé paměti, nevím zda je tohle dílko inspirováno portalem samotným, nebo jiným dílem ze "ságy" HL, protože jsem všechno nehrál, ale aperture labs jsou myslím i v ep1 možná i 2, no nevim...   každopádně velmi zdařilé dílo se skvělou atmosférou

SkiFi

hend na prvy pohlad uvod z HL po precitani definitivne HL co ale neubera na kvalite prevedenia ... parada!

eNTy

#9
Původní myšlenka s HL neměla nic společného, nicméně jak postupovala stavba, stále víc mi to připadalo, jak nějaká scéna ze hry, korunu tomu dodali oranžový minifigové, došlo mi to až když jsem je vybaloval z krabice z BL  ;)
Aperture je tedy takové pokynutí směrem k HL universe. Umělá intelegence má určitě jméno GladOS  ;D

eNTy

Díky všem za kladné reakce. Co se pokračování týče, tak to moc nevidím, asi zas zkusím něco jiného, ale taky to bude inspirováno sci-fi, tedy spíše jednou počítačovou hrou.
Co se popisu týče, tak základ je spíše sci než fi  ;D
Případné zájemce o inerční fůzi odkazuji na tento článek, ze kterého jsem čerpal.

Citace od: Robbed kdy 16.03.2010, 18:28:59
Úžasné! Přesně takové věci zbožňuji. Dioráma komplet studless z nějakého sci-fi prostředí 8).

Však také dlouho obdivuju tvůj hangár, tak jsem chtěl postavit něco, aspoň vzdáleně v podobném duchu.