Minirecenze jeřábu 8053

Založil JIRKA9, 28.07.2010, 14:02:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JIRKA9

Předem se omlouvám, psaní mi moc nejde, takže to jen zhruba zhodnotím. Proběhly nějaký narozeniny takže jsem dostal čerstvý technic 8053. Nějak tak sem věděl co mě v krabici čeká ale poprvé se mi stalo že v krabici (mimochodem jako vždy zbytečně velké, stačila by bohatě poloviční) mě něco nečekalo. Nebyl tam obyčejný žlutý liftarm 7, prostě chyběl. To jsem zjistil hned na konci stavění podvozku, kdy mi chyběl na poslední podpěru. Doufám že to je ojedinělá situace a TLC nezačalo šetřit na kontrolách obsahu. Ve stavebnici se objevil i nový díl, který má i 8043. Je to takový ten držák LA bez držáku LA  :)  Někde v diskuzi tu o něm už něco proběhlo, ve stavebnici je jeden kus. Tento díl při podrobném prohlížení vypadá že povrch není zrovna proveden v kvalitě "lego", je takový matný a nerovný. Stavebnice obsahuje i dvě přepínací převodovky a šest šedých rámů 5x7 (což může být zajímavé pro stavitele). Jeřáb jsem postavil za 3,5 hodiny bez motorizace (ani ji neplánuji). Kabina řidiče je po sestavení zkřížená a hrozí že dlouhodobé vystavení ve vitrínce může deformovat její díly. Podvozek není nijak výkyvný, řízení je rychlé na úkor přesnosti ale celý model zatáčí pěkně. Výklopné podpěry neunesou ani váhu samotného podvozku bez nástavby, ale jeřáb podrží. 1x LA má slušnou práci s vahou samotného ramene, navíc by jeho pohon chtěl nejspíš zpřevodovat do síly. Model je celkově slušně velký ale prázdný. Váha 1,2 Kg.
Vysavač, nejhorší nepřítel Lega

qeatser

ty mas ale smolu, natrafil si na chybny kus
Pravda má len jednu výhodu.Nemusíš si pamätať čo si povedal.;D ;D ;D

otaznik

Citace od: JIRKA9 kdy 28.07.2010, 14:02:56
Kabina řidiče je po sestavení zkřížená a hrozí že dlouhodobé vystavení ve vitrínce může deformovat její díly.
Tohle se  mi nezdá, postavil jsi to určitě správně?

JIRKA9

Sestaveno dle plánku. Trošku jsem to upravil, asi sem to měl moc natěsno, sloupky kabiny jsem o pár mm povytáhl a už je to lepší. Zdálo se mi že tlačí na dvířka. Berte to tak že je to v pořádku. Moje chyba dělám z velblouda mamuta  ;D
Vysavač, nejhorší nepřítel Lega

Mira17

Já ho mám také.
Protože jsem úplný začátečník stavba mi trvala trošku déle, ale vše sedí. ;)
Kabina je sice malá ,ale drží dobře a co se týče patek, jsou opravdu spíš na okrasu než na práci, stejně jako celá stavebnice. ;)
Jinak jak si už zmínil velký stroj, ale úplně prázdný.Jen se mi nelíbilo řešení roztahování patek.

Tomik

Dal by sem někdo pár fotek? Rád bych viděl in natura alternativní model - přístavní jeřáb. Prosím, prosím... ::)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

supermachina

viete mi niekto povedat kolko nerozbalenych sacikov obsahuje tento set?

Mareken

Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

grohl

Citace od: Tomik kdy 06.08.2010, 20:13:17
Dal by sem někdo pár fotek? Rád bych viděl in natura alternativní model - přístavní jeřáb. Prosím, prosím... ::)
Tady prosím

MeNadruhou

Možná by bylo dobré tohle téma dát do recenzí...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou