(Vlastní) Custom torsa a štíty - Rytíři Českého království

Založil CZ-Rytir, 22.01.2010, 17:19:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

CZ-Rytir

Zdravím všechny!

Líbily se mi nálepky, které jsem viděl různě po webu, torsa atd. Tak sem se rozhodl, že taky něco zkusím. :-) Je to moje první tvorba, takže zatím poměrně jednoduché. Zajímalo by mě co si o tom myslíte. Taky bych ocenil rady jak to třeba nějak vylepšit. Dík

(Původní torso z http://www.classic-castle.com)

Marty713

Mně se to moc líbí, jen pozor na zákon o užití státní symbolů. :)

CZ-Rytir

Argh, teď si mě vyděsil. Myslíš, že když to budu mít takhle doma a třeba jen postnu obrázek na web tak bych mohl mít problémy?

linhi

Já osobně bych ten erb na tom pancíři zmenšil,ale je to na tobě,co vlajky atd? ??

CZ-Rytir

To zmenšení možná není špatný nápad.  K vlajkám jsem se ještě nedostal. Teď zkoušim ještě nějakou lehčí pěchotu a pláště.

Aki

Což o to, nápad je to dobrý. Zpracoval jsi to také docela slušně (ale odborník na grafiku nejsem), ale vyšel bych z nějakého podstatně staršího českého erbu, nežli je státní znak ČR. Ostatně na obrázku svého nicku jsi použil mnohem vhodnější znak...

Kromě toho je tento erb, erbem českého království, nikoliv české Koruny. Termín Koruny zahrnoval více zemí, než jen pouze Čechy. Tudíž by bylo vhodnější napsat rytíři českého království, jenže abych to ještě trochu zamotal, tak tento erb by použil asi pouze král pro svou družinu. Rytíři (tedy osoby do tohoto stavu pasované), nebo spíše šlechtici - čeští, moravští atd, by použili své vlastní erby.  >:D

Hardegon

Pořád přemýšlim, kde jsem toho lva na prsou viděl. Už vim...

Marty713

Já jsem si dělal srandu... :)

Ale koukal jsem se dnes ráno do zákona (resp. zákon č. 352/2001 Sb. o užívání státních symbolů České republiky) a myslím, že by neměl být problém. Totiž zákon říká, kdo a jakým způsobem může nakládat se státními symboly z hlediska orgánů státní moci, ale neříká nic (alespoň já to tady nenašel) o soukromém/osobním použití.

Nejsem právník, ale pokud nebudeš své minifigy pálit a jinak "hanět" a budeš tomu říkat "model historické reálie" nemělo by to být napadnutelné.

Nechtělo se mi scanovat ÚZetko, tak tady je odkaz:

http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp?cd=76&typ=r&zdroj=sb01352

Ryxe

Já bych tedy také určitě zmenšil ten erb na torzu, tak aby byl vidět celý ten "límec" nebo jak to říct, takto to vypadá, že prostě na brnění nalepili nějaký erb. Ale jinak se mi to moc líbí. Obdivuji lidi, kteří custom samolepky dokáží udělat. V tomto odvětví jsem naprostý laik.

CZ-Rytir

Aki: To s tím erbem je určitě dobrý poznatek. Já původně chtěl použít ten co mám v avataru, ale nenašel jsem ho v dost dobré kvalitě. Zas na druhou stranu, figy jsou takové jednodušší, a nejsem si jistý, jestli by ten propracovaný erb nepůsobil.. špatně. To s tou korunou to byl můj fail opravim to, dík. :D No a nakonec s tou družinou. To máš pravdu. Začal jsem uvažovat, že možná udělám všechny známé české rody a pak z nich postavím armádu, ale to by bylo docela sousto, takže to musim ještě promyslet. ^_^

Hardegon: Ten film jsem neviděl, ale prej za moc nestojí. :-)

Márty: No teď jsem si oddychl.  ;D

Ryxe: Dík za pochvalu. Na tom torsu ještě určitě zapracuju.  :)

linhi

Tak pán má v úmyslu stavět zemskou hotovost :-) To jsi mě předběhl,ale je to běh na dlouhou trať.
Jinak na jakou technologií budeš dále postupovat - výroba samolepky..

CZ-Rytir

No s tou zemskou hotovstí právě nevim no... bylo by s tim dost práce. :) A technologie.. četl jsem si o tom něco na stránkách classic castle a vyzkoušim asi všechno možný. Nejdřív to zkusím vytisknout na lepící papír a uvidim jak to pude.

Jinak tak v pondělí nebo úterý budu mít hotový další, stay tunned. =D

Rhox

Já to nechávám vytisknout na lepící folii a funguje to dobře...i to dobře kryje...

gearcs

Zrovna jsem před časem dělal pokusy se samolepkami na štíty. Myslím, že se povedly. Fotky brzy dodám ;)
P.S.: Rytíři, tvoje návrhy vypadají dobře. Jak říká Linhi, zmenšil bych ten znak na torzu - podle vlastní zkušenosti. A naopak, lva v tom znaku udělej tak, aby zabral co nejvíc místa na erbu.

Ryxe

Citace od: gearcs kdy 24.01.2010, 15:08:33
Zrovna jsem před časem dělal pokusy se samolepkami na štíty. Myslím, že se povedly. Fotky brzy dodám ;)

Toto musím jen potvrdit. Povedly se skvěle a já díky nim mám menší oddílek lomnické těžké jízdy ;)

linhi

Aki

A ani se vám nedivím. Je to krásný dynamický erb.
Pro ty co nemají představu, tak tu je obrázek.  ;)

Ryxe

Citace od: linhi kdy 25.01.2010, 22:14:17
No tedy,Lomnici jsem chtěl já  >:D
Tak to máme stejný vkus :).Když jsem hledal nějaký vhodný erb, tenhle mi padnul do oka, fakt je moc pěkný.
To vypadá, že budou naši figové v příbuzenském vztahu ;D

CZ-Rytir

tak tvorbu sem na chvíly pozastavil, protože jeden nákup se kterým jsem počítal se trochu zvrtnul a já teď nevím na čem jsem...  :-\