(Vlastní) 8x8 Moon trasporter

Založil mike.kup, 24.01.2010, 13:30:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mike.kup

Zdravím všechny.
Tak jsem konečně vytřískal své maximum z nápadu auta u kterého se bude řídit pomocí
. Nakonec to skončilo u osmikolového vozu, který vpředu pohání XL motor a vzadu dva M motory. Zadní náprava je hýbatelná ve dvou osách (což se avšak u "terréních" jízd na posteli neukázalo vždy jako nejlepší řešení) a přední v jedné ose taky. Na zatáčení již motor nezbyl, tak to zůstalo na ruce a horním 36z bevelu. Bohužel se mi zde nepodařilo dostat zpřevodování tak, aby se přední dvojice natáčela víc, než zadní. Ovšem to zas tolik nevadilo. Vůbec celé přední čtyřkolí byl zajímavý oříšek. Měsíční vzhled to dostalo až úplně ke konci, kdy jsem tomu chtěl dodat alespoň nějakou kabinu a takto to skončilo.
Bohužel na některých místech nejsou šneci úplně 100% přidělaní ke svým kolmým protějškům a tak to občas přeskočí. Rovněž by se tam ještě do několika míst hodily knobové převody.
A tímto končí mé "auto" hokus pokusy a jdu konečně udělat to kolové rypadlo ala 8043 excavator.
Brickshelf po schválení

Fairytale

Vypadá to zajímavě jen se mi moc nezdá ve předu XL a vzadu 2 M nejede jedna náprava rychleji než druhá ?

mike.kup

Co naděláš. Ale rozdíl je velice malý. Teoreticky: M: 400/8/8 = 6,3 ot/min a XL: 220/24/20*16= 7,3 ot/m. A na ten XL je větší váha.

Sugarfree

Není to špatný jen škoda toho, že nemáš to zatáčení na motor, že je to takový polo-motorový model  ;D Ale nevadí, jsem zvědav na ten tvůj kolový 8043 ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

mike.kup

Vzhledem k tomu, že teď je přítelkyně trochu alergická vůči mému legu (a hlavně zvuku motorků), tak to bude asi chvíli trvat, než se k tomu rypadlu dostanu. No ale snad ještě někdo napíše něco k tu tomu 8x8.