Jaké sety na stavbu LTIR/LTR

Založil Gouranga, 16.11.2009, 15:38:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Gouranga

Ahoj, zvažuji účast na nějaké LTR nebo LTIR (Případně LT Ice racing ;D) akce, ale mám jen hrstku kostek, konkrétně 8735 motor set a 8286 3-in-1 car s nalomeným ráfkem.
1) Potřeboval bych poradit, jaké sety koupit, abych měl nutné díly na dálkové ovládání, použitelný podvozek, nejlépe nezávisle odpružený 4x4x4 (v nejhorším 4x2x2) a k tomu kola.
Viděl jsem tu rady začít s buldozerem, ale pak by mi nezbylo na set s podvozkem a ostatním, takže přemýšlím o 8297 nebo menším modelu. Dál nevím. Sety bych možná sehnal za velkoobchodní ceny, ale jestli znáte výhodnější a ne moc složitou cestu k potřebným dílům, nechám si poradit.
2) Jde v Dánském legolandu koupit kiloware?
3) V diskuzi kolem závodů jsem četl zmínky o převodovce kvůli zpomalení aut pro usnadnění manévrování a z toho jsem vyvodil závěr, že vysílač umí jen 2x3 polohy. Také jsem ale četl specifikace IR receiveru a podle nich lze na obou výstupech použít PWM s 16 úrovněmi (7 vpřed a vzad, float, brake), příslušný režim a hodnota je součástí standardní 16b vysílané zprávy. Lze tedy PWM nějak využít (bez ohledu na pravidla závodů)? Jak?
Předem děkuji za odpovědi.

Woyta

Na Indor by stacilo by ti sehnat stare prepinace, kabely, diferecialy a nějaký další motor.
Idealne asi buggy motor. http://www.peeron.com/inv/parts/5292
To by bylo minimum co by jsi potreboval.

Osobne bych sel do nejakeho starsiho setu. Ted tu treba Fidous prodaval off-roader coz by byl idealni darce podvozku a kol. Nebo nakupoval na BL jednotlive dily.

Kiloware je oznaceni pouzivane spise pri prodeji stareho lega. Nejlevnejsi cesta jak se dostat k obrovskemu mnozstvi lega a casto tam najdes zajimave dily.

Ano IR umi PWM. Je na to ale potreba IR train ovladac.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

jakpet

Určitě 8297, já mam dva, jsou tam skvělá kola, díly potřebné k odpružení, diferenciál, motor, přepínač Batery Box, světla a hodně dílů, k němu bych dokoupil ovladač a přijímač na nějakém obchodě, možností je mnoho.

Měch

ja mam též 8297 ale k tomu aj ten buldozer 8275 a super kombinace řek bych.
Ještě 8284 a nějaké další sety a jsem vysmátý.Určitě bych doporučil ten buggy motor, ještě se prodává tak za 899,- a taky kola, ale ty jsou v jakémkoliv větším setu.Zkus Aukro.cz tam je vždycky hromada větších stavebnic...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Woyta

Ja bych doporucil nejaky starsi set. Kabely se pry o neco vice osvedcili.
Takze co treba 8082 kvuli kabelum, prepinacum a battery boxu?
Pak neco s odpruzenim a buggy motory.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Gouranga

Prej jsou v zahraničí prodejny s dílky na váhu, myslel jsem, že se kiloware říká tomuhle.
Na indoor se kabely nepoužívají, ne?
Existuje možnost proporcionálního ovládání přes kabely?
Mám starý BB, 1 polarity switch, 1 docela dlouhý kabel a 1 krátký, oba bych klidně nastavil, třeba šetrně přes 2-pin konektory jako na větráčkách v PC. Krom zmiňovaného motoru mám ještě micro-motor. Kdybych k tomu koupil 8297 a buggy motor, tak už bych snad 8082 shánět nemusel, ne?
Může být vůbec LTR auto jen s 1 buggy motorem konkurenceschopné?
Uvažoval někdo o závodě na ledě? Sice by kvůli bezpečnosti řidičů bylo asi vhodné IR ovládání, ale zas by to mohlo být zábavné driftování. Na hrubém rybníkovém ledě by to mohlo jezdit.

Woyta

I pri indor se pouziva kabel. IR obcas pry nereaguje a na aute musi byt tezky battery box.

Ano i u kabelu jde regulovat. Staci si sehnat regulator od masinek. Pokud ale vim tak je pri techto soutezi zakazano pouzivat tyto ovladace. jak kabel tak IR.

Lepsi je sehnat novej kabel a udelat si kabely na miru nez je nastavovat konektory. Je to celkem snadne.

K tomu co mas by se hodil jeste dalsi svitch + par dalsich kabelu. A vzhledem k novym PF prvkum i ty redukcni.  Na indor by mozna jeden buggy motor stacil ale na rally by byl asi malo. Tam jsou auta slozita, tezka velka a hlavne 4x4 je velkou vyhodou.
Co se tyce nakupu jednotlivych  dilu jsem zastance Bricklinku.

O lede se zatim neuvazuje. Pripravuji se zavody na snehu.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

vasek

to Woyta - s tím kabelem nemáš pravdu, Indoor byl ovládán IR.
Avšak pokud má Shmade na letošek jiné plány může být vše jinak.

Woyta

ja vim, ze bylo puzito IR. Ale taky vim, ze stim byli pry problemy. Proto kabel.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

TomB

V pravidlech je zakázaný, takže ee :P :)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Heretic

Ahoj, rád bych se v budoucnu zúčastnil LTR a nyní přemýšlím nad stavbou auta. Mam poměrně dost setů na postavení samotného auta, ale problém mam s rozpohybováním co se týče elektriky. Aktuálně mam 2x BB, 2x nějaký slabý motůrky a 1x přepínač. S tímto moc parády nevymyslím. Na řízení bych teda motor měl, ale jaký použít na samotný pohon? Dá se sehnat ještě set 8287 s buggy motorem? Jsou příapdně použitelné XL motory? Ideální by asi bylo, jak už tu někdo řekl, koupit set 8082 a nějaký motory. 8082 by mi dost pomohl, jenže nevim kde ho sehnat. Případné rady jsou vítány... ;D

Měch

#11
to Heretic: vzhledem k tomu, že LTR je už za týden tak to nejspíš teď nestihneš.Motory 8287 buggy se ještě dají koupit ale musíš vědět, kde hledat - zadáš to do googlu a tam ti něco vyjede. Taky budeš potřebovat kabely pro ovládání  nebo infra ovládání  z bulldozeru 8275 a pokud nemáš tak i pneumatiky...však se podívej na závody co byly na youtube, na www.briskchelf.com nebo na diskusi o LTR. Takže hodně štěstí při stavbě.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

hadato

No s těma buggy motorama to zase není až tak pravda. moc se sehnat nedají, sice jsou v nabídce, ale nenašel jsem jediný obchod, kdy by ho měli skladem. Nevíte teda někdo, kde by se dal sehnat jeden buggy motor, popřípadě není tady někdo, kdo by teto motor prodal?
Taky bych se chtěl zúčastnit nějakého ze závodů, ale motorizace mi to moc nedovoluje.

tadeasb

V Bílé Labuti je hračkárna, včera jsem tam byl a 8287 tam měli 3x

hadato

Tak Praha je trochu z ruky, možná kdyby to někdo koupil a poslal mi to.
Nebyl by někdo tak strašně ochotný? ::)
Poslal bych mu předem peníze třeba na účet nebo dopisem.

Heretic

Ještě ohledně tech buggy motorů, ten set 8287 stojí tuším něco okolo 1000Kč, tak přemýšlím, jestli neni pomalu výhodnější koupit nějaký ze setů 8366,8376,8475, který obsahujou 2 tyto motory. Nebo koupim jen jeden buggy motor, nechce se mi dělat nákupy za tisíce... ;D Ovládání plánuju určitě po kabelu, takže doufám, že se mi podaří sehnat set 8082.

to Malý Měch: Závod co je 16. opravdu nestíhám, ale taky doufám, že neni poslední a budou další. ;D

Anatyt

Heretic sa pýtal aj na XL motory, len nedostal odpoveď, tak to skúsim aj ja.  ;) XL motory nie sú vhodné?

Měch

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Mareken

Citace od: tadeasb kdy 09.01.2010, 09:21:35
V Bílé Labuti je hračkárna, včera jsem tam byl a 8287 tam měli 3x
Tak za chvíli se tam jdu podívat,beru dva,jestli je budou mít. Jestli to tam už někdo z kostek vykoupil ,tak mi dejte vědět ,abych tam nešel zbytečně.
Moje bs galerie Hledejte pod "Mareken"

Heretic

Ohledně XL vs. Buggy motorů jsem vycházel z informací ze stránek, na které odkazuje Malý Měch. Jsou tam motory moc pěkně srovnány. Při stejném napětí mají oba motory velice podobný výkon, problem však jsou otáčky u XL motoru, jak už bylo řečeno. Pokud by byl XL motor zpřevodován na zhruba stejnou rychlost jako buggy motor, podle mě by dosahoval horšího zrychlení. Ale kdyby si někdo vyhrál s třeba i jen dvoustupňovou převodovkou, myslím, že by to bylo hodně vyrovnané. Ale to je jen můj odhad, zatim jsem neměl v ruce ani jeden motor.

Jinak ať už budu kupovat cokoliv, tak nejspíš z bricklinku, nepotřebuju celý sety a ty ceny... :)

Ondrej

Tak bohužel, obvolal jsem Pompo i Bambule po Praze a Buggy motory nejsou, brácha se o tom přesvědčil i na živo. Ani ty tři co byly dneska v OC Bílá Labuť...