Piráti 2009

Založil Imperial Unicorn, 06.01.2009, 19:21:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Imperial Unicorn

Rudokabátník vs. Námořní desperát

Součástí setu jsou dvě figurky – pirát a ,,anglický voják".  Obě využívají starších dílků z klasických pirátů (Čepice,šátek) ovšem figurky,přesněji jejich torza jsou potištěné oboustraně díky čemuž jsou mnohem atraktivnější nežli jejich starší protějšky. Oproti krabičce jsou v návodu přehozené hlavičky u figurek, vzhledem k tomu že frajersky vyhlížející hlava s bradkou u vojáka je naprosto stejná jako u postavičky z impulse setu bez skrupulí jsem figurky postavil dle návodu. Bohužel, musím konstatovat že co se výzbroje týče je ve stavebnici velmi chudá. Pirát disponuje ručnicí a šavlí,chudák voják má pouze šavli.Torna dříve u vojáků obvyklá chybí (Zato v Impulzu 8396 je)což vnímám jako mínus,stejně tak absenci jakékoliv bambitky. Zřejmě TLC počítá s tím že buď již nějaké piráty máte z minulosti nebo právě s nákupem Impulse setů 8396/97 kde se postrádaná bambitka nachází. Pokud tedy chcete co nejvíc pěšáků v plné polní sáhněte spíše po 8396 v množství větším než malém. Tento recenzovaný set lze doporučit k rozšíření artileriie,na to je ideální. Součástí setu je i mapa pokladu, kupodivu nikoliv ta stará (jež se naposledy objevila u kruvalské lodi) ale nová z ,,Indy" setů. Raději bych tu starou ale hlavně že tam nějaká mapa vůbec je.  

Zlatá žíla – kýho výra ?

Poslední součástí setu je jakási podivná zarostlá zídka nebo kus skály, jež se po přesném zásahu (někdy se povede,někdy ne, dělo moc velkou průraznost nemá.) zřítí. Na vrcholu tohoto malého objektu se nachází zlatý dílek, není tedy vyloučeno že jde o zlatou žílu,podle mě to je však normální kus hradby. Nelze vyloučit ani to že jde o náhrobek ale to už je přitažené za vlasy. Zkrátka a dobře – je to z pár šedých bricků a slouží to jen k tomu aby se to rozstřílelo na hadry-pardon-kostky.  

Pokud mám tento set zhrnout za cca 150Kč (liší se dle prodejce) získáte relativně hratelný setík se dvěma pěknými panáčky a více než povedeným kanonem, jehož jedinou nevýhodou je absence bohatší výzbroje/výstroje u obou nesmiřitelných soupeřů.

78%
6240 Kraken útočí (Cracken Attack)

Jestliže jsou noví piráti naladěni v mírně nostalgickém duchu zcela to platí o setu 6240. Jde o přímého potomka jednoho z prvních pirátských setů-legendárního pirátského voru 6257 – kdyby namísto jednoho z přítomných ,,novodobých" pirátů TLC přidalo minifiga z mini ,,Creator" 6192(jež se v pirátech vůbec nevyskytuje !!!! a dala mu pouze místo kapitánské čáky třírohý klobouk)byla by iluze 6257 dokonalá !  Škoda...

Já mám vor náram náram....

Základ voru je podobný jako u starého 6257, ten měl ovšem konstrukci ze soudků a nepletu li se po těchto soudcích se valil. (Set nemám ale tohle mi nějak utkvělo v hlavě). Zde je konstrukce pevná a je sestavený ze 4studových kulatých bricků. Jediné co se mi na vorů moc nelíbí je tenký stožár nesoucí objemný pozorovací koš a až moc masivní základna stožáru tvořená velkým kolem,použitým často v Castle setech coby kola u bojových vehiklů...  Nadchlo mě však bidýlko pro papouška (Jiný druh -tipuju Ara zelenoocasý)a kormidlo.Za velké minus považuji absenci pirátské vlajky.  

Bukanýři – piráti !

Minifigové mají opět oboustranně potištěná zcela nová torza,co se hlaviček týče  jeden pirát má tvář zlatozubého vězně z City a druhý zarostlou tvář se strništěm která je možná nová aspoň se na ni nepamatuji. Výzbroj je opět chudičká 1x šavle, 1x ručnice. (Pušku lze umístit pod pozorovací koš.) Výstroj je reprezentována triedrem. Kromě bedny s krystaly (opět se mi zdá že v 6192 jsou hezčí !) je zde i dnes stará známá chobotnice - žádný obří Kraken z legend.

Překvapení nakonec – comics !

Součástí návodu jest jednoduchý comics,jež je docela zdařile nakreslen a dětské zákazníky možná inspiruje ke hraní se setem.

Konec dobrý ?

Tento set až na ten nešťastný stožár je vcelku povedený,hratelnostně na tom nemusí být špatně.... Děti mohou bojoval s chobotnicí...I když původní žralok v 6257 byl přece jen asi akčnější...

80%

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Šejmus

6240 (vor) si koupím už jen kvůli spoustě hnědých válco-bricků... na castle stavby to bude super!  Ještě štěstí že to lego neudělalo z jednoho speciálního dílu (jak to poslední dobou, bohužel, bývá zvykem)
Fool of a Took!

Imperial Unicorn

Mě se zdá že tahle doba už minula... Naštěstí. Nové sety už nejsou nijak moc juniorizované,řekl bych že jsou spíš opět složitější... Samozřejmě že nějaká zjednodušení tu jsou ale to je spíš z ekonomických důvodů (snížení počtu vyrobených součástek) než z důvodu juniorizace... LEGO pochopilo že juniorizací škodí jen samo sobě. (Trochu juniorizované mi příjdou Power Miners ale to je myslím s důrazem na cílovku (malí chlapci) logické. City, Castle,Piráti, Indy či Star Wars juniorizované moc nejsou. (Je to jen můj názor).

Imperial Unicorn

Jelikož fotografie řekne více než tisíc slov přikládám prvni z fotek pirátské lodi. První dojmy jsou rozhodně pozitivní, TLC se povedl velmi pěkný kousek s atraktivními figy. Mám li shrnout to co by mohlo být lepší tak,přesněji co tam není  a mělo by být:

-

a) Více děl (Aspoň všechny čtyři dělostřelecké palposty by měly být obsazeny).

b) Kotva (Když jsem byl dítě, byla pro mě kotva dost důležitá a plachetnice bez kotvy působí trochu divně. Rumpál s kotvou tam být měl.).

c) Loď by mohla mít opět ovladatelné kormidlo jako to mívaly staré lodě.

Co tam je:

+

RUM ! (V podpalubí)

Guvernérská dceruška (kterou samo lze proměnit v paní kapitánovou) - dle nálady. 

Mořská panna (Zajímavé torso které jistě najde využití dejme tomu na - striptérky,nebo v letních scénkách - topless se však nekoná) a další dlouhé ženské vlasy - hnědé.

Nový chochol (Plumes) - je to nový oheň ale není průhledný.

Zvěřinec - krysa (v podpalubí), papouch, opice a VELKÝ BÍLÝ .

Nový pirátský kapitán Brickbeard.

Oboustranně potištěná torsa.

Pěkně zpracované zrcadlo (záď) lodi.

Hodně castle oken a dvoje castle dveře.

Komiks (v návodu). 

Děla v barvě gunmetal.

Kolečka k dělům (Light grey )

Klasické pirátské zbraně
Nic víc mne zatím nenapadá. Minifigů je tam dostatek, cena je více než rozumná, Velký bílý je opravdu VELKÝ bílý...
Mám li to zatím zhrnout pokud jste příznivci pirátů rozhodně doporučuji. Pokud máte už potomstvo, nepůjčujete mu kousky ze své sbírky a pamatujete li si éru prvních pirátů je tohle pro vás šance nostalgicky si zavzpomínat na dětství a čas malin nezralých. Stejně tak pokud vám Ježíšek nikdy nenadělil vytouženou pirátskou loď.

Verdikt -  91% - Důstojný návrat do éry starých dobrých LEGO pirátů(A rovněž dobrodružných seriálů o pirátech a plachetnicích z konce 80. a začátku 90.let) - Vzhůru na páálubu dáálky volají !

peter

Citace od: Imperial Unicorn kdy 13.01.2009, 22:27:45c) Loď by mohla mít opět ovladatelné kormidlo jako to mívaly staré lodě.

Toto bych za takovou vadu neviděl. Ostatně co mi je známo, tak ze starých lodí tuto vymoženost měla jen a pouze loď jediná a sice 6286. Ostatní lodě měli též jako tato, kormidla polohovatelná pouze ručně.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

germik

Pleteš se , určitě ho měla i 6271 Imperial flagship, protože jsem ji u kamaráda stavěl a měla kormidlo ovládané kormidelním kolem 8) ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

peter

Jo, máš pravdu. Každopádně ani toto nemění nic na tom, že těch lodí co to neměli je daleko více ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Imperial Unicorn

Celkový pohled na Brickbeard Bounty.

Šejmus

Ukaž zrcadlo a podpalubí  :) nebo třeba detailnější fotku mořské panny

Když o tom píšeš a pak tam jsou nějaký jiný fotky tak to vypadá divně... třeba já teď moc chci vidět zrcadlo  ;D
Fool of a Took!

Imperial Unicorn

Vaše přání je mi rozkazem. Zde jedna fotečka zrcadýlka...  Podpalubí bohužel nebude, včera jsem nástavbu na záď dost těžko dostával,jednou se mi rozpadla... Chce to trochu opatrnosti... Je to dost velký a dost nestabilní díl, spodek je tvořený dvěma plates,takže opatrná manipulace při umisťování  je na místě :) Mořskou pannu přikládám. (Je roztomilá  >:D)

Zoufalec

Kaj je to zrcadlo ??? Nebo jsem slepý ::)

Imperial Unicorn

Kde by asi bylo. Je na prvním obrázku. Zrcadlo je zad Korábu, to kde jsou okna,ozdoby
lampy tomu se v odborné hantýrce říká zrcadlo. Jestli hledáš zrcadlo, tak tě zklamu,to tam není ;D

Zoufalec

:-[ :-[ :-[ Tak o podobné hantýrce jsem vážně neměl ani potuchy...Alespoň jsem zase o krapet moudřejší ;)

Imperial Unicorn

Dneska jsem si koupil novou Pevnost 6242. Za necelých 1300Kč (oficiální cena) dostanete šest minifigů, z toho jeden unikátní (Admirál) (4xAngličané-2pěšáci, 1 důstojník a 1 admirál),dva piráty (včetně kapitána) opičku a krokodýla. Pevnost - či spíše - vjezd do přístavu či opevněné molo se staví po jednotlivých modulech které lze libovolně přemisťovat. a tak vytvořit buď malý záliv nebo rovné jednolité molo. Jde opravdu pouze o fortifikaci, součástí setu nejsou žádné obytné budovy. Nevylučuji však že čase se dočkáme opravdové velké pevnosti se vším všudy.

Součástí tohot setu je vězení (oboustranné) na jehož střeše se nachází dělostřelecké stanoviště, mostek s novým typem palmy v jejíž kořenech se skrývají drahokamy - přístřešek s hradbou a věž na níž je umístěn jeřáb. Mně osobně se možná více líbí jednolité molo začínající právě palmou ale to je věc vkusu. Jako ve vůbec prvním setu zde nalezneme dynamit (což je samozřejmě historická hloupost ale je to přece jen hračka pro děti). Krom dynamitu zde naleznete rovněž malé vlajky a to jak pirátské tak dvě imperiální.   Vězení lze samozřejmě "vyhodit do povětří" takže vězeň může uprchnouti. Na přiložených obrázcích je podobně jako u pirátské lodi doplněna osádka figurkami a výbavou z jiných setů (impulze či souboj kanónů.)  Osobně se mi tento set velice líbí i když nepopírám že starší pevnosti byly leckdy komplexnější. Dávám vcelku zasloužených 75%.

STARHAWK

vcera som poskladal novu piratsku lod 6243 a nasledne prestudoval planiky predoslich lodi a dospel som k nazoru ze nova lod ma nasledovne minusy:

- ziadna zauimava struktura paluby/podpalubia
- tramy pre plachty su iba tvrde rurky ziadna pevna a normalne masivna konstrukcia (a dost sa aj naklapaju a prehybaju)
- ani naznak ako sa dostat na vrchnu palubu s kormidlom (zaden rebrik, schody ... ani naznak)
- iba 2 dela na hlanej palube dole
- kotva by sa hodila a aj navrat stareho dobreho kompasu by urcite dotvoril spravnu atmosferu

ale inak je to skvely zaklad pre tich co predosle lode nemaju a chcu nejaku velku piratsku lod kupit (ak sa im nechce zhanat niektora zo starsich po nete)

ked dokoncim svoju prvu custom piratsku lodicku, vrhnem sa na prestavbu tejto a inspiraciu budem cerpat z predoslich lodi