Control panel 2 a buggy motory

Založil mike.kup, 26.11.2009, 12:16:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mike.kup

Zdravím. Na aukru jsem narazil na http://aukro.cz/item831340870_lego_technic_8485.html.
Můj dotaz: jdou pomocí toho ovládat buggy motory? Pletu se, nebo má buggy ještě ten starý 2x2 konektor?
Bo estli jo, tak kdyby měl člověk 3 buggy, tak by se s tím najednou dalo užít spousta zábavy. Případně že by ty kabely šly nějak předělat, aby se daly použít s novými PF motory.
No a nemluvě o tom, že tento model stál původně těžké tisíce. Těch pět stovek tam úrčitě dlouho nezůstane. Jó královská třída modelů... Stejně jak se ještě nedávno tam prodával technic SpaceShuttle v modelu ponorky za litr.

peter

Čistě teoreticky tím ovládat půjdou. Bohužel dle mého laického posouzení narazíš na dnes a denně probíraný problém a to proudový odběr buggy motorů. Nejspíš se rozběhnou, ale to bude asi tak vše, jakékoliv výkony se od nich očekávat nebudou moct.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Woyta

1) Ano buggy motor ma starej 9v konektror.
2) Ano meli by tim jit ovladat vsechny motory. I nove PF pokud pouzijes redukcni kabel ktery se da koupit. Vystup je jen klasickej 9v konektor.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Jamesek

Buggy s tím pohánět nejdou, protože kvůli již zmíněné pojistce se ani neroztočí.
Přes konverzní kabely fungují všechny PF bez chyby (měl jsem tam připojený i PF switch a receiver).

Vše mám doma, případné kombinace můžu na dotaz operativně vyzkoušet ....

Woyta

Pripadne by slo udelat obvod pro posileni vystupu ktery by se na ty puvodni pouze napojil.

Jamesek

Citace od: Woyta kdy 26.11.2009, 17:46:43
Pripadne by slo udelat obvod pro posileni vystupu ktery by se na ty puvodni pouze napojil.

Myslíš uvnitř control centra? Asi šlo, já to zkoušet nebudu ... ;)

Woyta

Ne uvnitr ne. zadna modifikace chytre kostky.
Spis jsem myslel udelat si vlastni zapojeni s vykonovymi tranzistory ktere by stav vystupu bralo jako vstupni data.
Cele by jsi to napojil pomoci kabelu na vystupy kostky a napajel nejakym silnejsim zdrojem. Melo by to sve vlastni vystupy ktere by uz meli vykonove limity nekde jinde.

tadeasb

Citace od: Woyta kdy 26.11.2009, 13:09:03
2) Ano meli by tim jit ovladat vsechny motory. I nove PF pokud pouzijes redukcni kabel ktery se da koupit. Vystup je jen klasickej 9v konektor.
Mohu se zeptat kde se dá koupit?

peter

Citace od: tadeasb kdy 28.12.2009, 07:54:40

BL
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

vasek

Citace od: tadeasb kdy 28.12.2009, 07:54:40
nebo Aukro

Woyta

Skoro vsude.
http://shop.lego.com/Product/?p=8886
Ted se tady na foru chysta jedna spolecna objednavka.

MeNadruhou

Já mám ten starší comand centr (set 8094 myslím, rok 1990) , a M motory mi jedou. xl motory mi to neutáhne. budto jenom cukají, nebo se nerozjedou vůbec, o zátěži ani nemluvě. M motor plně zatížený se taky po chviličce odpojí .
a má jednu nevýhodu oproti těm novějším. má mnohem méně paměti pro program. nebo se mi spíš  zdá že jí má málo.
když by někdo věděl, jak to zlepšit, jsem jedno ucho. tranzistorový zesilovač je zajímyvý a přitom velice jednoduchý nápad.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou