(vlastní) Unimog

Založil Plutoone, 02.02.2010, 21:20:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Ahoj, sem tu s dalším modelem. Tentokrát sem chtěl postavit něco na takové to domácí ježdění po koberci. Takže 2XL pro pohon převod 1:1. Hnaná pouze zadní náprava. Celkem to uhání. Zatáčení přes M motor. Žádný offroad ambice jsem se mu vnuknout nesnažil. Pracovně jsem ho nazval Unimog. Jestli se mu podobá posuďte sami. Hlavně prosím nekritizujte plachtu. Bylo to moje první šití ;D Co stojí za upozornění je zatáčení, které nikde nedrhne ani při maximálním rejdu.
Tady je http://www.youtube.com/watch?v=9tiJGusIQ2c

Fairytale

Je to pěkné na první pohled jsem v tom poznal unimog a ta plachta je dobrá sám bych neudělal lepší.

eNTy

Dle videa to vypadá pěkně, ale chtělo by to nějakou fotku. Jak máš řešenou tu zadní nápravu? Každé kolo vlastní XL, nebo diferenciál?

Sugarfree

Také to samé co xtepn01, dle videa se mi to zamlouvá :) Ale nějaké fotky, hlavně podvozek bych chtěl vidět, jsem zvědav na zpřevodování, ve videu jsem nějakou takovou fotku zahlídnul, ale byla přece jenom byla z videa. Myslím, že v tom Unimoga pozná snad každý ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Plutoone

Tady je. Jak sem psal, zpřevodování je 1:1 přes diferák.

Sugarfree

Chtěl jsem se zeptat, když si přejížděl ten práh v tom videu, jestli jsem si všimnul dobře, tak přeskakovalo ti to nebo ne? A ještě kolik to tak zhruba váží? Díky ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

laky

Pekné, jednoduché, rýchle a ešte k tomu je to Unimog   :D

P.S.: Na domáce jazdenie odpruženie netreba ?  :P 8)

Plutoone

Citace od: Sugarfree kdy 03.02.2010, 08:48:33
Chtěl jsem se zeptat, když si přejížděl ten práh v tom videu, jestli jsem si všimnul dobře, tak přeskakovalo ti to nebo ne? A ještě kolik to tak zhruba váží? Díky ;)
Diferák přeskočí, když fakt podržíš kola. Přes práh ne. Nemám kuchyňskou váhu. Takže nevím.

Plutoone

Citace od: laky kdy 03.02.2010, 14:46:47
Pekné, jednoduché, rýchle a ešte k tomu je to Unimog   :D

P.S.: Na domáce jazdenie odpruženie netreba ?  :P 8)
S odpružením sem se netrápil. Podle mě je nadoma úplně zbytečné. U tohohle byla hlavní rychlost. Rychlý jako jaguár, silný jako medvěd ;D

peter

Citace od: Plutoone kdy 03.02.2010, 15:12:41U tohohle byla hlavní rychlost.

Pokud chceš být opravdu rychlý, tak to uprav tak, aby jsi místo těch 24z kol, které jsou na osách z motorů, měl bevely 36z. Centrální osu, která následně pohání talířové kolo diferenciálu, potom místo 24z kola, osaď bevelem 12z. Dosáhneš podobné rychlosti jako já, na zatím posledním Lego Rally závodu, kde jsem v rychlosti mohl směle konkurovat buggy motoru. ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

eNTy

V tom vidím jediný problém. Zpřevodování do rychla u motorů, které jsou už interně zpřevodovány do pomala mi jde prostě proti srsti  :)
Ale co naděláš, leda by LEGO nabízelo tu redukční planetovku jako malý nacvakávací modul na jinak rychlý XL. Každý by si pak vybral, co mu vyhovuje.

Plutoone

Citace od: peter kdy 03.02.2010, 15:44:41
Citace od: Plutoone kdy 03.02.2010, 15:12:41U tohohle byla hlavní rychlost.

Pokud chceš být opravdu rychlý, tak to uprav tak, aby jsi místo těch 24z kol, které jsou na osách z motorů, měl bevely 36z. Centrální osu, která následně pohání talířové kolo diferenciálu, potom místo 24z kola, osaď bevelem 12z. Dosáhneš podobné rychlosti jako já, na zatím posledním Lego Rally závodu, kde jsem v rychlosti mohl směle konkurovat buggy motoru. ;)
Tohle zpřevodování sem už zkoušel, ale měl sem jen jeden XL a bylo znát, že už je to těžké a postupně nabíral rychlost.

Ooopko

Tak mne sa to rozhodne veľmi páči. Ja som s legom Technic začal len nedávno (10 rokov dozadu som staval klasické) mám iba jeden M-motorček takže nič veľkého nestaviam a nemám ani veľa skúseností ale Unimog sa mi zdá pekný, prepracovaný aj ako dobrá baviačka. Chcem sa opýtať v koľkých rokoch staviate, lebo ja už mám 29 a stále ma to baví. Čaute

PsychoWard666

No já začal s technicem asi v 19, když sem začal makat v LEGU a zjistil že mě to baví pořád, teď je mi 21 a pořád mě to baví  :D

Jinak ať nejsem tak mimo téma, tak unimog je pěknej

Plutoone

Já sem dostal prvního technika, když mi bylo 7. No a teď je mi 25 a byví mě to mnohem víc, než kdy předtím.  ;D

Měch

ja dostal prvního technika v 9ti letech, a vubec jsem nevěděl, co s tím a nachápal jak bych z toho moh postavit něco podle sebe...a tak jsem zbíral Creator....na Technic jsem přešel ve 13ti ale stavi jsem jenom podle plánků až minulý rok na jaře jsem se rozjel a teď už nic jeného než Lego Technic neznám ;D
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Janek

Já dostal prvního technika v 8 letech a moc mě to bez návodů nešlo tak jsem začal zbírat starwars a teprve před třičtvrtě rokem jsem se vrátil k technicu. Jinak ten unimog je hodně povedenej.  :)

Plutoone

Dneska se mi a Bladovi povedlo na aukru vydražit můj úplně první technic. Bude mít čestné místo na poličce a nikdy ho nerozeberu :)

Fairytale

Nikdy ... to si jen myslíš xD
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D