senzor z modelu 8479

Založil supermachina, 25.10.2009, 13:42:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

supermachina

Caute,
Rozobral som senzor z modelu 8479. Chcem sa spýtať čo by malo byť vo vnútri. Lebo ja som tam mal plechy ktoré sú vyvedené von, dva ohnuté pliešky na ktoré tlači čierna guma ktorá robí aj funkciu vytláčania žltého snímaca ktorý sa stlači a tým by mal aktivovať samotný senzor. Len neviem ako funguje lebo tým, že guma stlači dva pliešky ešte nevznikne žiadny skrat a tým pádom ani informácia že som stlačil žltý snímac.

merlog

Ta guma může být vodivá. Používá se to například v klávesnicích, kde při stisku dosedne na kovové plošky. Samotná kostka nepotřebuje ke zjištění sepnutého stavu zkrat, stačí změna odporu. Pokud máš multimetr, zkus to změřit. M

Woyta

Guma je vodiva. Mam ta cidla pruhledna z jineho setu.  Ten odpor vevnitr,spojujici kontakty , jsem musel zrusit, protoze mi code pilot bral cidla jako pernamentne sepnuta.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

supermachina

Ja sa pytam len preto lebo mi nefungoval ten senzor. Tak som ho rozobral a vnutri bola len guma. A v skole som sa ucil, ze guma je izolant tak som sa prelakol, ze mi nieco vypadlo. Ale potom som dal este jednu vrstvu gumy aby sa nemusel senzor az tak velmi stlacit aby skratoval a funguje to!!!!

Woyta

Neni guma jako guma. Ona totiz existuje i elektrovodiva guma.
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich