8037 - Anakin´s Y-wing Starfighter

Založil Póža, 24.12.2009, 13:01:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Póža

Ü mě už dnes Ježíšek naděloval (konkrétněji část s tátou) , pod stromečkem jsem našel tento pěkný set a s radostí se do něj pustil.
   Z krabice se vysypal návod, několik pytlíků s dílkama a po zvýšené snaze i samolepky. Po roztrhání pytlíku jsem začal hledáním částí na figurky. Ty jsou tady tři: Anakin , Ahsoka a RD-2D ,  lego fazóna Ahsoce lehce uškodila a to v tom smyslu ,že ztratila něco ze své titěrnosti a stala se jaksi "nafouknutou" . Ártů se tu objevuje s novou "hlavou" zabarvenou lehce do šeda.
   Stavba Y-wingu začíná odprostředka ,nejprve sestavíme jakési základy na které se časem budou přidělělávat ostatní části stíhačky. Poté částí s kokpitem , který se pomalu rozroste do šířky. Návod je zpracován poměrně dobře, občas jsem se musel na chvíli zastavit a dívat, zda jsem nic nevynechal. Model je skoro celý slazen do žluté barvy, což stavbě lehce komplikuje přehlednost. Po kokpity je umístěn střelný mechanismus ( dolet asi 2 metry ), který se spouští zakloňením jednotky RD . Další částí je přidělání motorů ty jdou lehce sestavit, po chvíli nudnou rutinou se stává zkompletování aerodynamických bílých dlouhých desek( nevim jak to lépe nazvat, kdyby měl někdo lepší nápad pište). Při prvnich dvou koukáte do návodu zbytek děláte z hlavy.  Nakonec doděláte kopity a úložný prostor.
   Set je to pěkný , ale něco mu chybí k tomu aby byl nezapomenutelný, hodí se jak na hraní, tak na vystavení a kochání.  Dávám 8 bodů z deseti.

Fotky dodám...