(vlastní) Space race - závodní lodě

Založil Togaran, 23.03.2009, 21:58:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Togaran

Rozhodl jsem se zde pochlubit s nejmladší závodní lodí do mojí MOC řady Space race.

Na úvod bych rád řekl, že závody se létají (většinou) na planetách členitým terénem, nebo mezi asteroidy. Všechny lodě jsou proto přizpůsobeny pohybu v atmosféře.

Jednomístná stíhačka, vpředu jsou velké lapače na manévrování, na bocích radiátory (v Hvězdných válkách to má každá druhá loď a já dosud nevím co to je ;D tak se na mě nezlobte, vypadá to dobře a nevím, co jiného by to mohlo být  8) ). Na střeše je obnažená část motoru
Interiér se nekoná, je to fakt jen kosmická formule. Vzadu jsou dva tryskové motory, pokud se vám zdají divně sklopené, je to proto, že loď se nepohybuje striktně jedním směrem, může letět taky nakloněná hodně dopředu, nebo muže sklopený motor používat jako "skokový". kolem motorů jsou směrové klapky.

Ale i když to tu všechno omílám technickým výrazivem, hlavní důvod všech kostek je aby loď lahodila oku  ;)

galerie je zde: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=374937
ostatní moje závodní modely zde: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=350414
(jsou na posledním obrázku)

Těším se na komentáře a vyzývám každého stavitele k vytvoření vlastní lodi ať nezávodím sám  >:D
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Shmade

Dost dobrý, celkem mám chuť něco zkusit, ale klasický kostky moc neovládám :)
Depo i loď se mi líběj. Ty ostatní lodě na logu jsou taky tvoje dílo?

Robbed

Tak ta stíhačka vypadá hodně dobře. Určitě zatím nejlepší z těch čtyř. Líbí se mi nápad otočeného TrGreen skla spolu s 'poháry'. Hangár taky super. Jenom mi tam trochu nesedí ty meče, možná kdyby byly černé. Ale to je jedno, celkově se mi to líbí.
Jsem zvědav na další ;).

Togaran

Shmade: jojo, všechny jsou moje, v prvním příspěvku je odkaz (ten druhý) na galerii kde jsou všechny.

Robbed: Nechtěl jsem tam dávat jen černou tile a když už jsem tam měl halapartny a lopatky, tak proč nepřidat meče :) mnohem lépe by vypadaly šavle s ostřím směřujícím vzhůru, bohužel tak se nepovedly přidělat.
Jak jsem začal kombinovat TrGreen, tak šly pohárky automaticky z krabičky a bylo jen otázkou času, kdy je zapojím do stavby  ;D

Togaran

Blue Bolt

Během jedné bezesné prázdninové noci jsem se posadil k Legu a uplácal další z malých jednomístných Space závoďáků :)

Jedná se o modrou loď s přistávacími nožičkami (první závodní loď u které se toto vyskytuje).
Pilot má v kabině univerzální modrou baterku, díky které se může koukat do motoru. Ten je přístupný pod mřížovým krytem (není dokonale zakrytý kvůli lepšímu chlazení) nebo pod vyklopení velkých krytcích panelů zadní části - ty se také vyklápějí, když loď přistává a vysouvá "nožičky". Pohon lodi zajišťuji tři velké trysky.

BS galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=395623
po moderaci

otaznik

Moc pěkné, kdopak asi vyhraje závody? 8)

Icewalker

Parádní žihadlo. Trup mi svými detaily mírně připomíná loď Moldy Crow ze Star Wars...
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr