8479

Založil TomB, 20.07.2008, 15:50:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Mám několik otázek k tomuto setu.
1)zajímá mě jestli je i pohyb vozidla a zatáčení motorizováno
(z návodu ten pohyb sice jde vydět, ale ze všech videií na youtube jsem shlédl pouze pohyb ramene a korby a zbytek obstarával HPF (Hand Power Functions) a to se mi nelíbilo)
2)jde to ovládat natvrdo?(jako obyč. dálk. ovl.??)
3)jestli jsem to pochopil správně, programuje se to přes ty čár. kódy??
uvažuji o koupi  tak nechci koupit něco co se mi nakonec nebude líbit :P.
Dík za odpovědi na otázky.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

otaznik

Doporučuji ještě jednou pořádně projít instrukce.
Set mám asi půl roku, ale ještě jsem nenašel čas na jeho postavení (ale hlavně nejdříve na umytí).  >:(

Ale IMHO na motor jezdí (ale nezatáčí), jen je potřeba ho přehodit na správnou stranu.

TomB

Citace od: otaznik kdy 20.07.2008, 16:36:11
Doporučuji ještě jednou pořádně projít instrukce.
Set mám asi půl roku, ale ještě jsem nenašel čas na jeho postavení (ale hlavně nejdříve na umytí).  >:(

Ale IMHO na motor jezdí (ale nezatáčí), jen je potřeba ho přehodit na správnou stranu.
hmmm.... takže když ho dám na druhou stranu tak to bude zatáčet??(takhle sem to pochopil)
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Jindroush

Na jedný straně heble ramenem. Na druhý straně jezdí dopředu a dozadu.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: TomB kdy 20.07.2008, 16:43:32

hmmm.... takže když ho dám na druhou stranu tak to bude zatáčet??(takhle sem to pochopil)

Píšu přece, že auto samo nezatáčí!  ::)

TomB

Citace od: otaznik kdy 20.07.2008, 18:48:29
Citace od: TomB kdy 20.07.2008, 16:43:32

Píšu přece, že auto samo nezatáčí!  ::)
no jo sry. hold každej má někdy bliky ;D
Složení mých příspěvků:

JardaL

Přesně jak píše Jindroush.
Ale jestli váháš, tak ti rád pomůžu. Je to jeden z nejlepších setů své doby a i dnes směle konkuruje všem dnešním novým Power Funkcím. Navíc geniální programování pomocí čárového kodu zatím ještě NIC nepřekonalo. S tím se dají trávit týdny.
Je to jeden z mála setů, co mám do ted postavený ve vitríně - a to je co říct.
Takže já volím 11 hvězdiček z 10.
Kup a neváhej.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

TomB

Citace od: JardaL kdy 20.07.2008, 21:57:57
Přesně jak píše Jindroush.
Ale jestli váháš, tak ti rád pomůžu. Je to jeden z nejlepších setů své doby a i dnes směle konkuruje všem dnešním novým Power Funkcím. Navíc geniální programování pomocí čárového kodu zatím ještě NIC nepřekonalo. S tím se dají trávit týdny.
Je to jeden z mála setů, co mám do ted postavený ve vitríně - a to je co říct.
Takže já volím 11 hvězdiček z 10.
Kup a neváhej.
mě zas hodně vadí že to zatáčení není na motor ale po jistých úpravách by to moje požadavky splňovat mohlo >:D
ale je tu ještě jeden problém ohledně koupení
napadla nejlepší cesta koupě-ebay nebo kostkovská inzerce.
jenomže...

jelikož budou za 5 měsíců vánoce, začal jsem prosit tátu aby mi to koupil
jenomže můj milý tatínek si nedá a furt něco žvachtlá o nxt a rcx.
jenomže mě se tohle líbí víc než nxt nebo rcx.

táta mě řekl:
já ti to nekoupím, kup si to sám, ale já do toho nejdu
no a když to táhnu přes mámu tak ta řekne....
poraď se s tátou :P

zítra sice jedu k babičce na brigádu-hospůdka pohádka hluboké 13 u vírské přehrady ale tam si vydělám možná tak tisícovku a finančně jsem zrovna na nule.

neobětoval by se někdo kdo by mýho tátu přesvědčil (prosíííííííííííííííííííím)
Složení mých příspěvků:

Mellory

Nejdřív se musíš přesvědčit Ty sám, jestli ten set vůbec chceš. Jestli to není jen počáteční excitace z právě objeveného setu. Říkám Ti rovnou, 8479 není hračka. Pokud chceš set na hraní, pořiď si cokoliv jiného. Klidně i s Power Functions.
Nothing is true. Everything is permitted.

danny01

Citace od: TomB kdy 20.07.2008, 15:50:25
Odpovede:
1) zatáčanie NIEJE motorizované
2) Ak nahraďíš CODE PILOT dvoma klasickým batery boxom, môžeš ovládať "natvrdo" (skrátka pripojíš motorčeky priamo na batery box)
3) Áno, programuje sa to cez čiarové kódy. Je to super, aj ja sám, než som zložil vlastný model, hral som sa s tým pol dňa. Môžeš programovať zvuky, otáčky, rýchlosť, smer... Ako je uvedené vyššie v diskusii, set je jeden z najlepších. Je to IMHO niekde napolceste k NXT alebo RCX (skús presvedčiť otca že ti to pomôže v pochopení základov programovania ;-)
Danny

supermachina

Chlapi, kupil som tento set ale samozrejme, ze chlapik mi "zabudol" povedat, ze stratil k tomu ciarove kody. :'( Tak som vytlacil kody stiahnute z netu ... ale stale ich nevie snimac precitat. Predpokladam, ze aj kvoli tomu , ze ked je ciarovy kod len o nieco vacsi alebo mensi ako povodny, tak je z toho snimac zblazneny. Preto by som chcel poprosit tych, co maju doma ciarove kody, ci by mi nevedeli urobit farebnu kopiu a poslat mi ich.

Dakujem dobrym ludom :-*

kašpar04

Ahoj. Také sem zakoupil tento set a čárové kódy zde chybí. Rád by sem je získal. Nejlépe originál nebo třeba okopírované, naskenované ve vysoké kvalitě. Kdyby fungovaly tak by to bylo skvělý.

stenky

Citace od: TomB kdy 20.07.2008, 15:50:25
(z návodu ten pohyb sice jde vydět, ale ze všech videií na youtube jsem shlédl pouze pohyb ramene a korby a zbytek obstarával HPF (Hand Power Functions) a to se mi nelíbilo)
takze tento setik doma mam :)

1.) motorizovany je. jazdi v pred a v zad ale zataca manualne
2.) ide to ovladat aj natvrdo (ak si rozumieme) mozes to bud naprogramovat aby za teba auto ovladdali senzory alebo chytis ovladac a mackas cudliky sam
3.) ano programuje, nieje to zrovna Mindstorms ale daju sa s tym naprogramovat celkom zaujmave veci

keby si mal este dake otazky kludne zodpoviem

pokial ide o mna, mam 2 velke sety 8479 barcode Truck a 8275 Buldozer a mozem ti povedat ze miestami mam pocit ze s tym 8479 som s 1 motorom, 2 senzormi a 1 programovaciou krabickou zazil viac zabavy ako teraz s 4 RC PF :D
musim uz daco vymysliet aby som spojil PF a ten barcode :)