Ohebné díly - hadice

Založil peter, 09.05.2009, 08:57:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Chtěl bych se zeptat, zda-li tu je někdo, kdo má zkušenosti s tvorbou ohebných dílů v MlCADU? Potřeboval bych nějak polopatě vysvětlit, jak funguje nastavení onoho generátoru, jelikož já to dosud nějak nepobral :'(
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

betakaroten

Tenhle generátor jsem taky nepochopil, ale naštěstí existuje doplněk zvaný LSynth. Funguje na principu rozmístění "záchytných bodů" (speciální součástka tuším LS00.dat), kterými pak umí patřičnou ohebninu protáhnout.
http://www.kclague.net/LSynth/index.htm (ještě k tomu existuje nějaký podrobnější návod, tuším na LUGnetu)

Jamesek

Citace od: peter kdy 09.05.2009, 08:57:05
Chtěl bych se zeptat, zda-li tu je někdo, kdo má zkušenosti s tvorbou ohebných dílů v MlCADU? Potřeboval bych nějak polopatě vysvětlit, jak funguje nastavení onoho generátoru, jelikož já to dosud nějak nepobral :'(
Podle toho formuláře to vypadá na přímé zadání beziérovy křivky. Což je asi ten nejsložitější způsob (pokud to nechceš spočítat). Zkusil bych hledat nějakou pomůcku - něco jak píše betakaroten.