Moje strastiplná cesta pro diplom

Založil Mičánek, 06.02.2010, 15:07:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

Protože jsem členem KSK (Klub Sběratelů Kuriozit), zúčastnil jsem se soutěže k 45 letům činnosti KSK. Moje sbírka postaviček z Lega byla vyhodnocena jako pozoruhodná sbírka a tak jsem byl pozván do Prahy k osobnímu předání..
Pro diplom jsem si jel 29.1.2010.. Na cestu jsem se pečlivě připravil.Byla to moje první cesta vlakem do Prahy po 12 letech a tak jsem nenechal nic náhodě. Jak je vidět, je letos mimořádně mnoho sněhu a každou chvíli je dálnice zablokovaná po nějaké nehodě a tak jsem usoudil, že vlak bude jistější než uvízlý autobus. Na Internetu jsem si našel přímý spoj z Brna do Prahy, VINDOBONA. Jede z Vídně do Hamburgu. Z Brna měl mít odjezd 11:35 hod.  příjezd do Prahy 14:21 hod. Protože schůzka měla být v 16:00 hod v Parkhotelu Praha (z  Hl. nádraží 15 minut s několika přestupy), měl jsem rezervu 1,5 hodiny, co je dost času i na gáblík..
První problém nastal, že vlak přijel s 15 minutovým zpožděním (žádný problém, mám dost velkou časovou rezervu). Naštěstí se mi podařilo najít místo k sezení, protože vlak odjížděl úplně plný. Vagón to byl pohodlný a cesta příjemná. Za Blanskem ze začalo od stropu ozývat po minutě hlasité pípnutí. Každou minutu to 6x píplo. Asi varovný signál toho nejhoršího. Dojeli jsme do České Třebové a zde jsme zůstali stát. Po chvíli bylo oznámeno, že se musí vyměnit lokomotiva a že se zdržíme 40 minut. Po nějaké době bylo oznámeno, že kdo jede do Prahy, může na první koleji přestoupit na jiný spoj. Byl to R624 Vsacan. S vyplazeným jazykem se většina přesunula do tohoto vlaku. Bohužel moje časová rezerva se zmenšila na ¾ hodiny, protože tento rychlík měl přijet 15:15 hod. Už jsem začal být trochu nervózní, ale stále se to dalo pohodlně stihnou (odpustím si gáblík). Cesta pokračovala celkem slušně, když tu jsme zastavili uprostřed polí, někde před Kolínem. Po 20 minutách přišel průvodčí s tím, že vypadly počítače a dokud se nerozběhnou tak se dál nejede. Infarktová situace. Asi za 15 minut se vlak rozjel. Časová rezerva 1,5 hodiny totálně v háji. Do Prahy jsme přijeli za 5 minut 16 hodin. Protože jsem si z Internetu vypsal všechny spoje z Hl. nádraží na Veletržní ulici, vybral jsem ten nejrychlejší a to metrem C a se dvěma přestupy. Totálně vyčerpaný jsem se přiřítil 15 minut po začátku akce.
Původně jsem plánoval že si vyfotím přítomné hosty (Petr Novotný, Rudolf Křesťan, Milan Knížek atd.) a získám nějaký autogram. Také jsem si chtěl pokecat s přáteli se kterými jsem se 12 roků neviděl. Nakonec jsem skončil na konci sálu a bez možnosti kontaktu s hosty večera.
S dalším zpožděním jsem se setkal večer při zpáteční cestě. Tentokrát mi to bylo ku prospěchu. Protože jsem netušil kdy akce skončí, tak jsem si vůbec nenaplánoval odjezd z Prahy do Brna. Říkal jsem si, že pojedu s tím, co bude k dispozici. Když tak si počkám.. Na nádraží jsem přišel v 8:45. Na ceduli svítilo Brno ale odjezd 8:39. Naštěstí jsem si všimnul že je tam připsáno, že má 10 minut zpoždění. Tak jsem začal hledat odkud to jede. Naštěstí to trvalo chvíli a tak jsem nastoupil ještě 2 minuty pře odjezdem. Kdyby jel vlak na čas, tak jsem viděl je červená koncová světla.
Další cesta byla už poklidná a velmi pohodlná. Byl to Ex 577 Brněnský drak. Protože jsme dojeli přesně podle jízdního řádu 23:30 hod. mohl jsem ve 24:00 stihnout rozjezd a za 15 minut jsem byl u nás v Jundrově (okrajová čtvrť Brna).           
Nevím, zda máte s dráhou také tak špatné zkušenost ale to co jsem zažil v ten den je až moc a asi i nadále budu českou železnici ignorovat..Nejlepší bude zůstávat doma a nikam necestovat.

hobby

Cestovat vlakem je fajn, ale nesmí člověk spěchat! Vlakem jedu rád; je to pohodlné, bezpečné, žádný neslušné slovo mě neohrožuje a nepředjíždí, krajina vypadá klidněji a je hezčí, než z auta. Češi jsou snad nejhorší, zamindrákovaní řidiči. Stačí přejet hranice a hned cítíme zlepšení.
Naše železnice sice není žádná sláva - měl jsi smůlu, ale takové zpoždění (mnohahodinové) tě může potkat i na silnici a nepomůžeš si. 

Jarmila

Svého hlavního cíle jsi dosáhl. V téhle zimě je s podivem, že jsi vůbec dojel a na místo určení dorazil jen o čtvrthodinku později. To je skoro zázrak.

A ten diplom pro manželku je skvělý.  :D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

otaznik

Gratuluji k uznání, které se ti dostalo. Přimlouvám se za to, abys svou sbírku na kostkách prezentoval více, než doposud.

Mičánek

Citace od: otaznik kdy 06.02.2010, 19:46:54
Gratuluji k uznání, které se ti dostalo. Přimlouvám se za to, abys svou sbírku na kostkách prezentoval více, než doposud.
Mám obavu, že zde není zas tak velké nadšení pro to. abych prosazoval sbírání postaviček nebo svoji sbírku postaviček. Doufám ale že s kolekcí postaviček (č.8683) které Lego připravuje situace změní a všichni se začnou zajímat o vyměňování těchto nových postaviček.

Hardegon

Citace od: Mičánek kdy 07.02.2010, 15:39:45
Citace od: otaznik kdy 06.02.2010, 19:46:54
Mám obavu, že zde není zas tak velké nadšení pro to. abych prosazoval sbírání postaviček nebo svoji sbírku postaviček. Doufám ale že s kolekcí postaviček (č.8683) které Lego připravuje situace změní a všichni se začnou zajímat o vyměňování těchto nových postaviček.

Založil jsi dvě témata o své sbírce a ocenění za ni. Tak proč se nepochlubit? Spoustu lidí by to určitě zajímalo. Nejstarší kousek, nejcenější, nejzajímavější...

Jinak také gratuluju.

maeror

Citace od: Hardegon kdy 07.02.2010, 15:52:47
Spoustu lidí by to určitě zajímalo. Nejstarší kousek, nejcenější, nejzajímavější...

Určitě. Kolikrát už tady bylo tvoje jméno v souvislosti s figy zmiňováno, ale dosud jsem měl jenom mlhavou představu proč. Rád se dozvím víc...

Ostatně lidé sem dávají spoustu méně zajímavých sbírek nebo věcí s Legem nesouvisejícími, tak proč by tu nebyl prostor pro něco jako je ta tvoje kolekce?

Zoufalec

Určitě zveřejnit! Jako kluka mě vždy nejvíc zajímalo, kolik má set panáčků, ehm... dnes už tedy figů >:D

otaznik

Citace od: Mičánek kdy 07.02.2010, 15:39:45
Mám obavu, že zde není zas tak velké nadšení pro to. abych prosazoval sbírání minifigů nebo svoji sbírku minifigů. Doufám ale že s kolekcí minifigů (č.8683) které Lego připravuje situace změní a všichni se začnou zajímat o vyměňování těchto nových minifigů.
Novou serii minifigů určitě bude chtít mít většina lidí z fora, toho bych se nebál.