Legoland

Založil Dinosaur, 26.03.2005, 22:16:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Jonas

Snad někomu pomůže i následující rada.

Máte-li německý katalog LEGA pro rok 2007 (není problém si ho opatřit v běžné německé hračkárně), najdete na předposlední straně katalogu kupón na 25%-ní slevu na vstup do LL Günzburg i LL Billund. Jeden kupón platí až pro 4 osoby.

Věřím, že to funguje. Něco podobného jsem využil při své první a poslední návštěvě v LL Billund před 15 lety.
Jonas - Můj Brickshelf

panicka

Pár fotek z Legolandu -  http://vichrice.rajce.idnes.cz/Legoland_-_stavby/
Jen pro zajímavost, co lze najít v obrovské bedně lega - http://vichrice.rajce.idnes.cz/lego_pytel/

patrix

Takže 26-28.08.2007 ideme s rodinkou na okukávanie kociek do nemeckého legolandu. Nejde tam niekto z Vás v danom termíne ?

dík...

Jindroush

24.-26. je zrovna TSL v Berlíně a to je jinší vodvaz   ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mtron

hloupá otázka, a čekám hloupou odpověď, je v Legolandu taky vesmír jako téma? Páč já ještě tento kraj nenavštívil. Díky
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Darth

Podobně by mě zajímalo, jestli tam je SW téma - co nakonec udělali s tím dvoumetrovým Venatorem? (díky Robbed za upozornění na chybku) To prodali? Mohli dát do Legolandů, byla by to super atrakce. A docela bych se vyfotil s dvoumetrovým Vaderem z Lego kostek  ;D

hobby

Citace od: Mtron kdy 11.07.2007, 10:32:02
... je v Legolandu taky vesmír jako téma? Páč já ještě tento kraj nenavštívil. Díky
Jsou tam různá témata-atrakce, jako bionicle, džungle, safari, knights kingdom, teď jsou tam nově piráti, ale vesmír prozatím né (pokud vím). Což neznamená, že jednou nebude.  Co nejdříve poreferuji o aktuálním stavu parku ;).

hobby

Včera jsme opět (naše rodina) navštívili Legolang v Německu, tak stručný referát:
Oproti loňsku jsem nepozoroval změny - pohoda, klídek, vše přehledné, žádný stres, žádná kovbojka (to Petrjr). Je tam nová atrakce-piráti, moc pěkné, ale člověk bude trochu mokrej, pokud mu to nevadí. Vesmír nikde (to Mtron). Nákup kostiček na váhu stejné jako vloni (10 dkg/7€), ale opět pochopitelně to, co by člověk potřeboval, tam není. Tak jsem aspoň nabral to, co by se mi jednou "mohlo hodit", jenže pozor, váha rychle přibývá...  4D kina stejná, ale rádi jsme šli podruhé. Atrakce stále úžasné; na co nechtěly děti, šli jsme sami s manželkou (pak ovšem strávíme dost času vzájemným hledáním >:D). Vstup i ceny mírně dražší. Zavírali v 19 hod, což jsem nějak přehlédl (otevřeno do 20ti bude až  po-příštím týdnu), a ta hodina mi chyběla.
A opět, při zpáteční cestě zácpa na dálnici (u Landshutu - 20km/2 hod). 8).

patrix

11.07. som cez internet objednával dvojdenný pobyt, písali že mi pošlú domov doklad o zaplatení a nejaké informácie. A že to príde do 10 dní pokial som v nemecku a možno aj viac, pokial bývam mimo. A včera 12.07. som to mal doma v schránke.
Tak nejako to nechápem.  :o

patrix

Zopár postrehov z návštevy Legolandu:

Lístky a ubytovanie
Neoplatí sa kupovať od nich package aj s hotelom, radšej iba listky a ubytovanie si vybavit na mieste.
- hotely, ktore ponukajú, sú 30-45 minút cesty autom, ale je to po dialnici a zhruba 20-40km od legolandu.
- hotely sú dost exkluzívne na to, že človek tam iba prespí a ráno uteká do legolandu
- priklad: za dve noci objednané u nich, môžete mať 4 noci v nejakom apartmáne o dve dedinky dalej (4-6km)

Atrakcie
Atrakcie sú super, človek nestíha medzi nimi behať.
Cakanie a rady cez týžden sú celkom v pohode, okolo obeda a po 18.00 sa čaká najmenej, inak zhruba 5-20min.
Medzi tie drsnejšie patrí ProjectX aka Xtreme Racers, X-pedition, Dragon. Prikladám obrázok malého priamo z ProjectX. Uplne super bola bionicle sekcia s hydraulickými ramenami. Na tom som bol snád 6x.  >:D. Okrem spomínaných sa malý vytešoval na Pirate Lande, kde sme odchádzali mokrý až do nitky. Miniland bol tiež úchvatný.
Okrem toho vo fabrike rozdávali brick s popisom LegoFactory 2007, dieliky tak ako bolo už tu popisované. 6e/100g nových dielikov, alebo bordel v prepravkách 16e/zazipovaný sáčok. V City Shope som bol sklamaný cenami a výberom. Chcel som malému kúpiť POLICE vestu a šiltovku, ale samozrejme že nemali. Iba robotnícke a požiarnicke vesty. Ceny za sety ešte drahšie ako u nás, takže nebolo čo vyberať.

Jedlo
Bol som trochu prekvapený cenami jedál, ale asi to tam tak chodí. Okolo 10e za porciu. Majú tam väčšinou výber z troch, štyroch jedál. V celom areáli sme nenašli polievku. Okrem toho na každom kroku zmrzlina, drtený sladký lad, wafle a hot-dogy.

Ostatné
Záchody na každom kroku, takisto aj občerstvenie a tiež lavičky na oddych. Fajčiť v areáli sa dá, sú vyznačené miesta kde sa nemôže a samozrejme tiež na atrakciách.

Záver
Celý výlet nás, čiže trojčlennú rodinu vyšiel zhruba 23.000.- skk. Je tam zahrnuté:
- 3x midi package deal (dvoj-denný vstup, 2 noci v hoteli)
- 1x noc v apartmáne pre 3 osoby
- Jedlo a pitivo
- Tankovanie a rakúska známka

Vôbec nelutujem, môžem len každému doporučiť. O rok, dva pôjdem určite znova.

Royde

Nechystá se někdo v červnu do Legolandu po vlastní ose? Že bychom se třeba připojili.
Rád bych taky věděl, jestli jsou tam letos nějaké změny oproti tomu, co je popsáno v diskuzích z minulých let.
Dále bych též uvítal rady ohledně co nejlevnějšího ubytování (klidně ve stanu) pro tři dospělé a jedno dítě. Díky.

Vasyk

Pokud se letos někdo chystáte do německého Legolandu, nezapomeňte se stavit v nějakém obchodě, kde mají Lego (Globus, Real, ToysRus atd.), tam si vezměte německou verzi Lego katalogu a na poslední straně je kupon na 20% slevu na vstup, jak na 1 den, tak i na 2 dny.

Viz foto..

hana

marian20

Celkom v duchu hesla: "Nechci slevu zadarmo."  ;D
weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

Royde

Tak jsem se nedávno z Legolandu vrátil, bylo to úplně super.
Byli jsme tam ve čtvrtek a pátek (upozorňuju mimo sezonu) - doporučuju, bylo tam poloprázdno, žádné fronty a některé atrakce jsme vyzkoušeli několikrát za sebou.
Pokud bude zájem, dodám podrobnější info.

ass

Tak jsme s Peterem navštívili Legoland v Německu a mimo jiné naši pozornost upoutalo to, co je na fotce, což nám připomnělo C32.  ;)

Colonel32

to bylo jen ke koukani, nebo se z toho dalo nakupovat (za kolik?)

peter

Citace od: Colonel32 kdy 01.10.2008, 14:27:50to bylo jen ke koukani, nebo se z toho dalo nakupovat (za kolik?)

To bylo k mání, jako spousta dalších dílů v budově factory. Buď na váhu, kde 10dkg = 8€, nebo si např. jimi naplnit kýbl o obsahu cca 1,5 litru za 30€ (viz příloha).
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

Zrovna ty bradingy by se na vahu i vyplatily...  :-\

No, asi budu muset vyrazit do legolandu...  >:D

btw, meli i stity, helmy a zbrane?

GNOSIS

A kýblík byl jako bonus k tomu? Ten je pěkný..... 8)

ass

Kyblík byla nějaká akce, vešlo se do něj zhruba to, co bylo v pytlíku za 80€. Ještě, že nám to prodavač řek.

***Banana.com

Vidím, že budu muset vyrazit také..

Dejv

Citace od: banana.com kdy 02.10.2008, 12:29:49
Vidím, že budu muset vyrazit také..

Taky jsme o tom s drahou polovičkou přemýšleli. Kdybys potřeboval společnost, mohli bysme se domluvit ..  ;)

tazzy

Nevím, zda jste to postřehli, já to zde nikde neviděl, ale na podzim 2011 se má otevřít nový LEGOLAND na Floridě - http://www.legolandfloridaresort.com/