6422 - Telephone Repair

Založil Vlada, 12.09.2009, 16:04:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 6422

Kategorie: Lego SYSTEM - Town - Town Jr.
Rok vydání: 1998
Počet dílů: 42
Minifig: 1

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje dva potisknuté sáčky s díly, v nichž v každém je návod a zelenou plate 6x12.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Tento Lego set, jak již kategorie napovídá, spadá do kategorie Town Jr. a je od prvního pohledu jasné, že se jedná o "juniorizovaný" set. Servisní automobil je jednoduchého vzhledu, telefonní budka také, ale i přesto se mi set líbí a  tak už jen kvůli potisknutým panelům a minifigovi, jsem se rozhodl tento set koupit.

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba mi zabrala pouhých 10 minut stavění a v podstatě u tohoto setu není ani co stavět. Na černý podvozkový díl se připevní kola, na podvozek se ze zhora připevní bílá slope s potiskem symbolizujícím světlomety, dva bíle bricky, dva panely s potiskem symbolizující logo telefonní servisní společnosti, které jsou ze zhora zpevněné plate 4x4. Finální stavba je zakončena předním sklem. Stavba telefonní budky je jednoduchá, avšak pěkného provedení. Vholt v jednoduchosti je síla...  ;)

HRATELNOST

Hratelnost setu je poměrně relativní. Lze s autíčkem jezdit a nebo minifig může simulovat opravu telefonního přístroje, však také nářadího má dostatek. Toť asi vše.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Je to pěkný set, který je vhodný jako sběratelský kousek do vitrínky, ostatně jen tento samotný fig je vzácný, v šedé kombinéze s logem telefonní servisní společnosti se objevuje jen v tomto setu...  :)

otaznik

Mno, nejsem si úplně jist, zda toto je ten pravý set pro sběratele - obávám se, že ti všichni mají trošku jiný vkus.  ;)
Myslím, že nejlepší by bylo na tento "Dark Age" společnosti LEGO raději zapomenout.

Ondra

Citace od: otaznik kdy 23.09.2009, 21:11:40
Mno, nejsem si úplně jist, zda toto je ten pravý set pro sběratele - obávám se, že ti všichni mají trošku jiný vkus.  ;)
Myslím, že nejlepší by bylo na tento "Dark Age" společnosti LEGO raději zapomenout.
Dark ne dárk, lego není primárně určeno pro afoly.Jestli to mělo v té době úspěch u dětí, tak proč na to hned házet špínu.To samé platí i u dnešních power miners a nadcházející řady atlantis.7 letej bratranec má plný pokoj PM a je vidět ze má z toho radost, že to prostě svůj účel splnilo.
A nehanil bych to i tak, v té době paralelně vyráběli také několik oldschool setů.Vycházela i řada model team a technic měl čistokrevné superauto  ;D.To byla krásná doba, každý si prostě vybral to svoje.Krize přišla s Jack Stonem...

Ale tohle fandové co lego jenom sbírají nikdy nepochopí  ;D :) ;) .

otaznik

Citace od: Ondra kdy 23.09.2009, 21:39:47
Dark ne dárk, lego není primárně určeno pro afoly.Jestli to mělo v té době úspěch u dětí, tak proč na to hned házet špínu.To samé platí i u dnešních power miners a nadcházející řady atlantis.7 letej bratranec má plný pokoj PM a je vidět ze má z toho radost, že to prostě svůj účel splnilo.
A nehanil bych to i tak, v té době paralelně vyráběli také několik oldschool setů.Vycházela i řada model team a technic měl čistokrevné superauto  ;D.To byla krásná doba, každý si prostě vybral to svoje.Krize přišla s Jack Stonem...

Ale tohle fandové co lego jenom sbírají nikdy nepochopí  ;D :) ;) .
Ale ne, byla to samozřejmě částečně nadsázka.  :P
Nicméně je pravda, že LEGO bylo vždycky primárně pro děti a City/Town sety z téhle doby jsou opravdu to nejhorší, co pro dané téma dosud vzniklo.
A spojení tohoto setu se slovem sběratel asi také nebude to pravé.  ;D

Ale jinak to cítím stejně - ať LEGO vyrábí jaká chce témata, za předpokladu, že alespoň jedno téma se mi bude líbit a ty, co se mi nelíbí, tak alespoň ať vydělávají.

Vlada

Citace od: otaznik kdy 23.09.2009, 21:11:40

Ahoj Ondřeji,

záleží to na daném člověku, jak na tento set pohlíží. Někdo si ho nepustí ani přes práh domu a jiný ho zase třeba ve vitrínce opečovává s největší láskou jemu vlastní. No, dobře, též jsem si hodně nadsadil...  ;). Ale jak jsem již psal, ať už je set jakéhokoliv charakteru, tak toho minifiga v servisní kombinéze stojí za to ho vlastnit a popřípadě i s potisknutými panely ho začlenit do nějakého MOCu...