852293 - Giant Chess Set

Založil tamsem, 21.09.2008, 13:22:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tamsem

Rozhodol som sa že urobím tuto recenziu vzhľadom na nie práve najvyrovnanejšie názory ohľadom setu Giant Castle set. Možno to pomôže vniesť troche svetla a možno to tiež zmení u niektorých názor. Upozorňujem že je to moja prvá recenzia takže je nutne na to prihliadnuť pri čítaní.
Takže poďme na to: Po obdržaní balíka nie práve malých rozmerov som sa nadšene ponáhľal domov. Bol už večer keď som dorazil a odbalil nepekne kartóny ktoré odhalili prekrásne spracovanú krabicu môjho nového skvostu. Viem že po nete behá kopec fotiek a aj popísané rozmery ma na to pripravovali ale jedna vec je niečo čítať a druha vidieť. Keďže ale nechcem ostať len pri texte pripájam fotky ktoré dokumentujú veľkosť krabice :
Na prvej som ja ako šťastný majiteľ. Pripojil som aj svoje foto aby bol vidieť zhruba pomer medzi človekom a OBROVSKYM balením. Snažil som sa pofotiť ho zo všetkých strán (ak mi bude dovolene ponechať všetky fotky pripojene k recenzii tak myslím že si to budete môcť pozrieť celkom dobre ako keby ste tam boli.
Keď si všimnete na 3tej fotke je vidno nákres ako sa ma šach neskôr odkladať. Škoda že je to práve na časti ktorú medzi prvými stiahnete dole. Tento obrázok sa neskôr opakuje aj v návode. Na 9tej fotke som nechal bližší pohľad na meter ktorý som použil pre ešte lepšiu predstavu ako je to VELKE.
Hneď za tým ide 10foto kde je myslím vidno to prečo som sa rozhodol tento set kúpiť. Nie len pre jeho krasu a veľkosť ale aj to že obsahuje naozaj more dielov. Bolo to uložené hneď pod veľkou plochou (víz. 11foto) v bielej krabici ktorá k nej bola prilepená. Biela krabica obsahovala naozaj slušný počet dielov.  Návod bol položeny zvlášť. No návod to je naozaj vec ktorú stoji za to spomenúť. Nie len že sa hrúbkou vyrovná návodom ktoré sú bežne dodávané s hradom (!!) ale konečne u neho urobili vec ktorá ma veľmi potešila. A síce že ho nechali v jednom kuse. Mne aspoň nevyhovuje delenie návodu do dvoch časti ako si LEGO v poslednom období zvyklo.
Takže keď si to zhrnieme tak po otvorení krabice je možné vybrať šachovnicu (čiernobielu časť) a tiež figov. Figovia sú odložení v dvoch krabičkách. Takže po odhrnutí papiera na ktorom sú len nakreslene podstavce sa objavia otvory kde je možné neskôr tieto podstavce reálne vložiť. Vidno to dobre keď porovnáte foto 11 a 12 (samozrejme neskôr sa objaví aj tato fotka ale nepredbiehajme).
Ako som staval set vidno na 13ke a následne 14 kde už je vložená aj výplň aby sa samotná šachovnica neprepadávala alebo nejako neponičila. Samotnú šachovnicu len jednoducho položíte na pripravenú plochu ako som urobil na foto 15. Tým pádom mi ostali len balenia figov, prázdna krabica (foto 16) a podstavce ktoré som pridal a nafotil na 17ke. Hneď na to som sa vrhol na rozloženie figov a spravil niekoľko záberov pre potechu vašich očí (18-20) a dokonca pre porovnanie s veľkosťou klasického Castle šachu spravil foto c.21 kde je myslím vidno rozdiel ktorý netreba popisovať.
Celkový dojem zo setu je skvelý. Už balenie vyzerá monumentálne a postavený šach obdivujú aj ľudia ktorý lego považujú čisto za vec deti ( ;D ) nehovoriac o tom že mi zabralo prekvapivo dosť času kým som ho doskladal (aj keď môže byt že za to môžu moje drevene prsty  8)  ).
Každopádne  moje hodnotenie tohto setu je 10/10 balenie, 10/10 výzor (po poskladaní), 10/10 hrateľnosť, 8/10 cena (áno mohla byt troche nižšia ale nie sme v USA takže myslím že pomer cena a obsah sú jasne VELMI dobre, nehovoriac o tom že podľa foto to podľa mňa musí naozaj vidieť väčšina odporcov tohto setu) ale.. ALE len 3/10 dávam systém odkladania. To je NAOZAJ problém.
Ako som spomínal na šachu zvonka aj v návode je popísané ako sa ma šach odkladať. Takže sa na to pozrime aby som sa nesnažil nikoho ovplyvniť:
Na foto c.22 sú odložené podstavce na svojich miestach a následne prekryte papierom ktorý zabraňuje ich vypadnutiu. Zatiaľ to ide skvele takže preto 3b ale už sa dostávam k jadru problém. Následne vložíte do GIANT krabice GIANT Castle šach (samozrejme až po tom čo ste odložili samotnú šachovnicu) ale čo to.. na obrázku v návode sa nespomína že by MUSIM odmontovať plamene ktoré vychádzajú z dračích hláv  (teda nemusím ale potom sa zlomia čo nie je práve dobre riešenie). To som nafotil na foto c.24 kde je vidno aj vloženie samotných veží, kresiel pre kráľovné a kráľov. V návode je ďalej opísané ako na toto všetko nasledovne položíte plochu v ktorej sú vložení Figovia (c.23) čo som urobil ale nasledovne konštatoval že kvôli jednej vlajke to nepôjde až tak hladko. Takže som chudákom goblinom odmontoval ich vlajku. Po chvíľke snaženia sa som zistil že ani rytieri nebudú ušetrení toho že ich vlajka muší preč. Potom konečne zapadla krabica na miesto a... ALE CO TO??? Veď teraz sa to malo dať cele zatvoriť. Ale kdeže.. opäť vybrať krabicu s figami a hľadať presahujúce dieliky. Nebudem naťahovať ale trvalo mi hodnú chvíľku kým som to všetko pripravil tak že som naozaj mohol krabicu zatvoriť aj tak sa ozval nepríjemný zvuk ktorý nikto z kostkarov nemá rad – praskanie lego kociek. NASTASTIE som nebol až tak hlúpy aby som tlačil celou silou takže sa len oddelili ďalšie "prebytočné" diely a nič nebolo poškodené.
No ale aby som nekončil recenziu tak negatívne tak musím povedať že pokiaľ by som mal možnosť sa rozhodovať opäť tak si tento set kúpim určíte a dokonca by som o ňom uväzoval OPAT ak by sa dostal do nejakej zľavy aby som si mohol nechať aj jeden v zálohe. Každopádne si myslím že by nemal chýbať v zbierke nikoho kto zbiera nove Castle. Je to naozaj majestátny set, prekrásne spracovaný a veľmi vydarený. V pripadne záujmu môžem pridať ďalšie foto ale netrúfal som si to preháňať nakoľko netuším čí mi vôbec bude umožnené ponechať všetky spomenuté foto (ktoré sa pokúsim natlačiť na kostky).
Dúfam že som aspoň z istej miery vyplnil touto recenziou váš záujem o tento set a možno niektorých navnadil že hneď po precitaní a prezretí foto si ho objednajú. Účelom ale bolo priblížiť tento set ktorý je určený skôr pre zberateľov Vám ostatným (samozrejme z môjho pohľadu). Myslím že samotná šachova partia s týmto šachom je skutočné potešenie. Figovia sa pohybujú veľmi ľahko keďže plocha je cela skvele hladka a ich rozoznanie naozaj nerobí problém. Jednoznačne odporúčam set zakúpiť. Je to zásobáreň figov a dielov dokopy. Jedine čo môže niekoho odradiť je keď ma menší problém s miestom. Ja som ho vyriešil svojsky   ;D
Snáď som nevynechal nič čo by Vás zaujímalo. Pripadne môžem skúsiť recenziu doplniť ale neviem či by to bolo najlepšie riešenie. Kritikov poprosím vyjadriť názory taká by som vedel čomu sa nabudúce vyvarovať. A ďakujem za venovanie času tomuto článku.
momentalne Totals:
221 Sets (124 unique), 41,932 Part,  784 Minifigs.

tamsem

tento set ma 2481dielov a 31 minifigov plus dva cierne kostlivcove kone a dva biele klasicke kone a dvoch trolov
momentalne Totals:

tamsem

Tento set mam len vdaka jednemu kostkarovi ktoremu tymto velmi pekne este raz dakujem  ;). Diky Tomas
momentalne Totals:

Skyder

No co na to povedat :D mal som to stastie osobne tento set vidiet a je to fakt pecka... Oplati sa to... KKs tomas kedy pozyvas na particku?? :D

Vyzera fakt brutalne, gratulujem k novemu prirastku :D

EDIT: nie je zac, aj nabuduce-a diky za trpezlivost.  8)

EDIT2: tak zo skoly to jednoduche nebude :D a keby si ho nemal kam odlozit, tak odprac postel= tento set si to zasluzi  ;D
Skyder

tamsem

Sak som ti povedal ze dobehni a tebe sa nechce nikdy a to mas zo skoly na skok  :D
aLe poviem ti ze odlozit to nebolo lahke... fakt som trochu ostal zaskoceny. (no dobre viac ako trochu)
momentalne Totals:

Šejmus

Netušil jsem, že je to tak obrovské...
Fool of a Took!

nesquick

Opravdu nádherné šachy. :) Moc ti je závidím,taky bych je chtěl.  ;D

Colonel32

Citace od: nesquick kdy 21.09.2008, 15:46:14

No, to ja uz si radsi za stejnou cenu poridim 8x ty starsi...

otaznik

Zajímavý set, nicméně jako šachy se mi nelíbí, je to přeplácané a hrát s tím bych nechtěl.

Ale to balení je nádherné!  :o

fuli

Citace od: otaznik kdy 21.09.2008, 20:57:25
Zajímavý set, nicméně jako šachy se mi nelíbí, je to přeplácané a hrát s tím bych nechtěl.
Já bych řekl, že je přeplácaná jen ta šachovnice, figury jsou docela pěkné. (ale je to samozřejmě věc názoru)
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

gearcs

Citace od: Colonel32 kdy 21.09.2008, 16:00:58

Hrozná představa, mít 8x stejného čaroděje a ještě 8 slepených šachovnic...  ;)

Colonel32

Citace od: gearcs kdy 22.09.2008, 11:01:01

Hrozná představa, mít 8x stejného čaroděje a ještě 8 slepených šachovnic...  ;)

No, ja uz ty sachy 8x poridil, a rozhodne toho nelituju. Slepene sachovnice jsou v krabicich, krabice ve skladu, a kouzelnici rozebrani na dily...

Frco

No recenzia aj fotky su fajn, len samotny text by to chcelo rozdelit do odstavcov a sekcii, nech to neni tak jednoliate.

Tiez som necakal, ze to bude tak velke, to je ozaj BRUTAL. Som zvedavy nazivo. Taktiez som necakal, ze tiles uz tam budu polozene.

Avsak moj nazor na to poznas, podla mna je to zbytocne drahe. Kvoli figom by som presne ako pisal colonel kupil 8x zlavneny sach z kostlivcami. Toto je luxusna vec pre zberatelov, ktoru stavitelia nepotrebuju ani v najmensom ;)

Marty713

A ty plates u starejch šachů fakt nejdou nějak opatrně šikovně oddělat? ???

Colonel32

Citace od: Marty713 kdy 22.09.2008, 13:26:52
A ty plates u starejch šachů fakt nejdou nějak opatrně šikovně oddělat? ???

plates nejdou opatrne oddelat tusim u zadnejch sachu.

TomKQT

Ani u těch Giant o kterých je recenze?
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Colonel32

Citace od: TomKQT kdy 22.09.2008, 16:20:20
Ani u těch Giant o kterých je recenze?

tim si nejsem jistej, proto jsem umyslne napsal "plates", protoze herni deska GCS obsahuje tiles.

5o

Mám rád Lego a rád si občas niečo postavím. Mám rád aj šach, no v poslednej dobe ho nemám s kým hrať, tak hrám proti PC. Spraviť šach z Lega môže byť zujímavý nápad, ale neviem či by ma nerozptyľoval od hry. Potom by som pokukoval po figúrkach a chcel sa z rytiermi šermovať a sekať zloduchov... a zo šachu by to bola už iná bitka. Takže si ho zatiaľ nekúpim, nielen pre vysokú cenu.
Preto lebo Lego...

germik

a kolik to vlastně stojí?
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

peter

Citace od: germik kdy 06.10.2008, 12:30:29a kolik to vlastně stojí?

Tak na SH např. cca 200€.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.