Rc auto na LTTT(edit:LTIR) Prosím radu

Založil Darkyen, 31.05.2009, 08:44:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darkyen

Pravda TLLL (EDIT: TLIR) se už asi nejezdí (kdyby jelo tak řekněte zúčastním se ;D) ale chtěl jsem si vyskoušet něco takového postavit...
No prostě už to stojí vedle mě na stole ale maám malý problém.
(podívejte se na obrázky)
Když jedu tak se při změně směru pokud auto nestojí úplně trochu odsude čudlík Č odjistí osu O a ta se posune doleva. Díky této změně kolo K přestane mít dostatečné spojení s Malým Kolem MK a začne řachtat. ;D
Prosím poraďte...  :-[

Omlouám se za fotky musel jsem to fotit na webkamce...
Je jen jedna věc která je lepší než lego.Více lega!

TomB

Chce to jinou taktiku, na LTIR(indoor racing) by to vzhledem k převodu bylo docela dobré, ale na Truck Trial opravdu ne.
Pokud chceš jezdit TT, udělej auto s
1) pohonem všech kol
2) odpružením
3) uzamykatelným diff(jestli ho tam chceš mít)
ale hlavně pevné :)!! To jak to tam máš, tak asi zpravit nepůjde, spíš auto přestav a vyvaruj se bevelů v pohonu(ty sice také jdou, ale nesmí na nich být moc velký odpor, jinak začnou přeskakovat(ideální je nahrazovat je knoby)).
Na knobech sice ztratíš nějaký výkon, ale lepší je ztratit ho touto cestou, než cestou přeskakování.
Ovšem úplně nejlepší je na 90° převod používat šnekový převod  >:D(IMHO nejméně ztrát, a zvýšení osy  pohonu, takže auto má menší břicho).
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Darkyen

No na to sem se sice neptal ale díky ;D
Auto s odpružením 4x4 atd budu stavět až budu mít k vánocům set 8297 tohle jsem dělal jen tak na poježdění po pokoji a k tomu to je moje 1. auto v téhle kategorii ...

Oj a teď koukám že jsem se tam upsal nemělo tam být TLLL ale TLIR takže se omlouvám  :-[

mimochodem mohl by mi někdo vysvětlit ty bevely a knoby?

Shmade

Bevely jsou označována ozubená kola, která mají zuby "i po stranách" takže díky tomu je můžeš dávat i kolmo na sebe, tak jak to tam máš ty (M a MK), knoby umožňují to samé, jen jsou pevnější a nepřeskakují.

Bevel:

Knob:

Jinak když zjistíš, že máš chybu v příspěvku, tak je u něj takové tlačítko "upravit", tak na něj klikni a můžeš opravit co chceš...

No a LTIR se přes zimu zase jezdit bude, bude mít ale upravená pravidla tak aby byly auta vyrovnanější. Zatím můžeš zkoušet nejlepší varianty a pilovat technická řešení.

Darkyen

Děkuji mimochodem nevíte jak mám do toho vměstnat knoby i s převodem???  ::)

Shmade

Nevim třeba prodloužit vzadu o stud (čudlík) :) , motor dát výš, no a pak tam dát ten převod do rychla 36->12 a za dvanáctku knob a druhej tam jak máš teď MK, jen blíž k diferenciálu...  ale variant je mnoho :)

Darkyen

Pšt!!! Já si na to přijdu sám  ;D

Darkyen

Hotovo! Není to sice ještě vyzkoušené ani doladěné (Baterry box,Reciever)ale jsem si jist že to pojede :)

Darkyen

Po pár menších úpravách je to hotové. Není to sice moc rychlé nebo spíš je to takový šnek ale skusím nabít baterie a snad to bude lepší. Co mě ale překvapilo je to že když se rozjedu vzad a pak hned vpřed tak se to tak na necelou polovinu sekundy postaví na zadní  >:D . Takže děkuju všem co mi tu radili.  ;)

Mimochodem nevíte kde se dají nejvýhodněji sehnat tyto vnitřnosti? (Velký motor, malý motor, baterry box, Reciever, Ovladač) Protože já je mám půjčeny od bratra který tu pořád oxiduje abych mu je vrátil...

Colonel32

Citace od: Darkyen kdy 31.05.2009, 11:36:23
Mimochodem nevíte kde se dají nejvýhodněji sehnat tyto vnitřnosti? (Velký motor, malý motor, baterry box, Reciever, Ovladač) Protože já je mám půjčeny od bratra který tu pořád oxiduje abych mu je vrátil...

Bricklink

viz. http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=2040.0

Nebo pokud bude někde ve slevě velký buldozer.

gearcs

Citace od: Darkyen kdy 31.05.2009, 11:36:23
Co mě ale překvapilo je to že když se rozjedu vzad a pak hned vpřed tak se to tak na necelou polovinu sekundy postaví na zadní  >:D .
Nediv se, když máš nad zadní nápravou battery box ;D Když ho umístíš uprostřed, vše bude OK. Samozřejmě musíš vzít v ohled i umístění motorů.

Darkyen

Ja to zvedání beru jako plus ne mínus  ;D

Janek

CitaceNebo pokud bude někde ve slevě velký buldozer.

Zrovna ho mají za 3499 na moře lega.
(www.morelega.cz)