Staré LEGO RC ovládání a jeho dosah

Založil JardaL, 17.02.2008, 19:29:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

Asi jsem špatný zlatokop, ale nikde jsem to tu nenašel. Nuže táži se Vás,

"jaký asi normální má mít dosah původní RC ovládání, třeba ze setu 8475?".
http://www.peeron.com/inv/sets/8475-1

Vydražil jsem tu stavebnici komplet před vánoci za velmi slušný peníz a teĎ jsem se konečně dostal k tomu si ji s gustem postavit a užít.
MOje ovládání má dosah tipuju tak 5-7metrů. Nemělo by to být víc?

Vaše zkušenosti?? ;)
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Vasyk

Mám 8675 a dosah je kolem 4 - 6 m, záleží na situaci, ale nevím na jaké. Auto kolikrát reaguje samo jak chce. Mám 2 ks a obě dělají totéž. Docela mě to zklamalo, ale jen dosahem, jinak to auto projede všude a má ohromnou sílu. Kolikrát je práce to uřídit.  ;D

expertik

Citace od: Vasyk kdy 17.02.2008, 21:12:30
Mám 8675 a dosah je kolem 4 - 6 m, záleží na situaci, ale nevím na jaké. Auto kolikrát reaguje samo jak chce. Mám 2 ks a obě dělají totéž. Docela mě to zklamalo, ale jen dosahem, jinak to auto projede všude a má ohromnou sílu. Kolikrát je práce to uřídit.  ;D

No tak ja sa pridam mojimi RC supravami (mam 3) dve maju dosah cca 15-20 metrov a jedna je problemova, dosah max. par cm...asi 10...?

JardaL

Citace od: expertik kdy 18.02.2008, 14:29:20

dosah max. par cm...asi 10...?
To už neni dálkový ovládání  ;D - to je spíš "Rukou controled". >:D

grohl

Jeden čas jsem uvažoval o koupi nějaké starší "vykuchané" Lego RC sady, ale jak to tady čtu, jsem docela rád, že jsem k ničemu takovému nepřistoupil. IR má sice dost much, ale dosah 4-6 metrů za bílého dne venku klidně zvládne a není tak přerostlé jako RC prvky. Těch 15-20 m už vypadá o poznání lépe, ale stejně mě zaráží, jak můžou prakticky stejná ovládání dosahovat tak nevyrovnaných výkonů.

JardaL

Tak jsem to byl provětrat.

V uzavřených prostorech dosah tak 5-7metrů. Venku na relativně otevřeným prostranství těch 15 i 20 metrů (těžko se to odhaduej) dám bez potíží.
Takže splnilo to moje očekávání.

Jo, a dal jsem tam zbrusu nový baterky a jede to jako ďas.

A co mě na to RC ovládání obzvlášť těší, že zvládne bez potíží dva ty nejnenasytnější motory z jednoho výstupu.

expertik

Citace od: JardaL kdy 18.02.2008, 17:38:02
Citace od: expertik kdy 18.02.2008, 14:29:20

dosah max. par cm...asi 10...?
To už neni dálkový ovládání  ;D - to je spíš "Rukou controled". >:D

Veru, niečo mi o tom hovor...to bol nákup z BL asi pred 3 rokmi. A čo je na tom pozitívne?...Francúzsky BL shop mi moju reklamáciu samotnej RC súpravy vybavil promptne, poslal mi nový komplet, perfektne funkčný a ten s "rukou controlled" dosahom mi zostal tiež...doprava na ich náklady....proste 100% service...keď budem mať čas doplním sem meno shopu...

JardaL

Ty dobré obchody to tak řeší vždycky. ( I když u Francouzů bych to nečekal. :-)) ) Problém je, že to, jestli to je dobrý nebo špatný kšeft,  člověk před objednáním nepozná. :-[

stambi

když mi má dnes už manželka koupila 8366 (mmych. to je moc pěkný začátek combacku lega do mého/našeho života) měl jsem dosah cca metr, po reklamaci to funguje přijatelně, uvnitř cca 12 m, venku o něco málo víc, mělo by RC být mnohem lepší než IR, ale lego to vážně nějak zprasilo a navíc používá tuším 29MHz což je ta horší ze 2 u nás licencovaných frekvencí, nicméně i přesto jsem nějakým úžasným kaufem na Ebay sehnal i bugynu a tak všechny moje technic modely jsou na tom vystavěny... až si najdu víc času, moc si přeju přihlásit se do KTT