8960 - Thunder Driller

Založil devilsk, 03.03.2009, 22:05:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

devilsk

Thunder Driller je set ktorý tu chýbal - neviem o žiadnom riadnom vrtáku, ktorý by mal navyše vychytávku v podobe v protismere sa točiacich častí. Nakoľko sa jedná o set z novej série Power Miners charakterizuje ho použitie zelených, oranžových a čiernych dielov, čo je zvlášť v prípade zelených skutočne lahôdka. Málo setov poskytne v tejto farbe to, čo séria Power Miners. Poďme ale od začiatku.

Balenie je štandardná krabica obsahujúca tri sáčky - z toho 2 očíslované a jeden obsahujúci kolesá a rock monster figúrku. Vonkajší diel kolies, ako aj nálepky v sáčku zabalené nie sú a dopĺňa ich jednodielny návod. Stavba je veľmi rýchla a jednoduchá a zložiť 235 dielov trvá cca. 30 minut. Samotná stavba poteší - model má pár príjemných vychytávok - výfuky, reflektory, okuliare na helmách a samozrejme vrták prepojený s prednými kolesami pozostávajúcimi z dvoch dielov.

Celkovo sa jedná o vydarený set, ktorý nie len že dobre vizerá, ale poskytne zopár zaujímavých dielov (okrem ineho aj dynamit, reťaz, kryštály, mrežu čize rebrík, rock monster figúrku, ...), ktoré potešia každého staviteľa.

Aby som ale len nechválil - osobne mi na sete chýba otváracia strecha - tá je na modely napevno aj keď dať ju dole nerobí problém, dojem to trochu kazí. Všetko ukryté vo vnútri tak zostane navždy skryté, čo je trochu škoda - jednoduchá otváracia strecha by sa proste zišla. Model taktiež nemá zatáčanie kolies, ale nalejme si čistého vína - nie je to Technic set a tomu zodpovedá aj konštrukcia. Model si však koleduje o motorizované prevedenie a už mi je jasné, že najbližšie spravím prerábku na motorizovaný 4x4 vrták s otáčaním kolies.

Na záver mi nezostáva než dodať, že sa jedna celkovo o veľmi podarený set a jeho kúpu môzem len doporučiť a už sa teším na ďalsie modely z tejto série, obzvlášť na 8964 Titanium Command Rig.

Part list: http://www.peeron.com/inv/sets/8960-1?withpics=yes

Vasyk

Díky za pěknou recenzi, tento set již mám objednaný a těším se na něj. Tato série se mi líbí, ale asi nás bude jen hrstka  ;D.
Mám už doma set 8958  Granite Grinder a také doporučuji, set je sice malý, ale roztomilý.