Převodovka

Založil Lord.obiv, 26.12.2007, 16:03:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Lord.obiv

Mohl by mi někdo prosím poradit jak udělat jednoduchou dvojstupňovou převodovku?(Ale mám nedostatek ozubenych kol, Tecnik mám jen jedno a to http://www.peeron.com/inv/sets/8435-1 :-\)
Budiž LEGO

yaqwsx

Muzes ji udelat tak, ze jedna hridelka s koly  posouva proti druhe a vzdy se spoji 2 kola,napr jako u test car.Nejjdenodusi, bohuzel ne stopro fungujici.A navic je to velke.
Nejlepsi prevodovka je z dilu:    6539,    6641 a    6542.

TomKQT

Obávám se, že pokud máš opravdu pouze ozubená kola z toho jednoho setu, pak toho asi moc nevykoumáme. Nejsou tam žádné vhodné dvojice kol, momentálně si nedokážu převodovku s posouvací hřídelí (jak psal yaqwsx) z tohoto představit.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

otaznik

Citace od: TomKQT kdy 27.12.2007, 00:10:50
Obávám se, že pokud máš opravdu pouze ozubená kola z toho jednoho setu, pak toho asi moc nevykoumáme. Nejsou tam žádné vhodné dvojice kol, momentálně si nedokážu převodovku s posouvací hřídelí (jak psal yaqwsx) z tohoto představit.

Dvoustupňová (16 na 16 a 12 na 20) by šla udělat, ne? S neutrálem a možná (odhaduji jen tak od stolu) i se zpátečkou (3 x 12).

peter

Citace od: otaznik kdy 27.12.2007, 00:38:57Dvoustupňová (16 na 16 a 12 na 20) by šla udělat, ne? S neutrálem a možná (odhaduji jen tak od stolu) i se zpátečkou (3 x 12).

Přesně tak. Z daného setu půjde tebou požadovaná dvourychlostní převodovka udělat velmi dobře.

Citace od: yaqwsx kdy 26.12.2007, 17:27:46Muzes ji udelat tak, ze jedna hridelka s koly  posouva proti druhe a vzdy se spoji 2 kola,napr jako u test car.Nejjdenodusi, bohuzel ne stopro fungujici.

Zde by mě zajímalo co na ní stopro nefunguje ???
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Lord.obiv

Tak díky :) Já to zkusím jen co to rozeberu >:D protože sem to před 4 dnama postavil.
To sem ani nečekal že by s toho šlo udělat vůbec nějakou převodovku ;D :P
Budiž LEGO

yaqwsx

To peter: Nekdy ty kola do sebe nezapadnou.....

TomKQT

Citace od: otaznik kdy 27.12.2007, 00:38:57
Citace od: TomKQT kdy 27.12.2007, 00:10:50

Dvoustupňová (16 na 16 a 12 na 20) by šla udělat, ne? S neutrálem a možná (odhaduji jen tak od stolu) i se zpátečkou (3 x 12).
Jejda já jsem vůl  ;D Jde vidět, že bylo tolik hodin, kolik bylo. Nějak jsem si totiž vsugeroval, že má z každého kolečka jen jedno, asi pod vlivem toho, že to první v pořadí (8 zubů) je jen jedno.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Lord.obiv

Citace od: yaqwsx kdy 27.12.2007, 09:30:33
To je pravda ten převod 16 na 16 občas nezapadne :-\ ale jinak to funguje v pohodě
Budiž LEGO

peter

Citace od: Lord.obiv kdy 27.12.2007, 10:13:57
To je pravda ten převod 16 na 16 občas nezapadne :-\ ale jinak to funguje v pohodě

Při motorem poháněných modelech jsem s tímto opravdu problém neměl, asi mám větší kliku ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Lord.obiv

Citace od: peter kdy 27.12.2007, 10:16:23
Citace od: Lord.obiv kdy 27.12.2007, 10:13:57

Při motorem poháněných modelech jsem s tímto opravdu problém neměl, asi mám větší kliku ;D
No musím se přiznat že motorek nemám ale v nejbližší době snad budu mít, pohon:KLIKA OD DVEŘÍ ;D
Budiž LEGO

yaqwsx

U prevodovky, kde se pouzivaji kolecka, ktera maji Clutch, ta zapadne skoro vzdy.U ostatnich, ketere jsou bez "zkoseni"(viz tady 16 -16) se to nekdy netrefi.....

Lord.obiv

Citace od: yaqwsx kdy 27.12.2007, 10:30:00
U prevodovky, kde se pouzivaji kolecka, ktera maji Clutch, ta zapadne skoro vzdy.U ostatnich, ketere jsou bez "zkoseni"(viz tady 16 -16) se to nekdy netrefi.....
Přesně ::)
Budiž LEGO

yaqwsx

Ja si nevsim, ze v tomto setu jsou pouze kolecka s cluth, proto jsem tu psal o te nefunkcnosti