(Vlastní) Stromovec

Založil Nede23, 11.09.2007, 20:28:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Nede23

Tak tady ho máme! ;) Říkejte tomu jak chcete; ent, stromovec, chodící strom... V podstatě je to finální verze, jen s rukama si nevím rady. Samozřejmě, jsem otevřený jakýmkoliv připomínkám :)

Petrjr

#1
No, Ent to nebude (na to vypadá moc bioniclovsky)

Citace
Zjistili, že hledí do prapodivného obličeje. Patřil veliké postavě připomínající člověka, ba téměř skalního obra, vysoké nejméně čtrnáct stop, velice statné, s vysokou hlavou téměř bez krku. Těžko říci. zda byla oblečena v látce podobné zelené a šedé kůře, nebo to byla kůže. Paže u trupu rozhodně nebyly vrásčité, ale pokryté hladkou hnědou pokožkou. Veliké tlapy měly po sedmi prstech. Dolní část dlouhého obličeje pokrýval rozevlátý šedý vous, houštinatý. u kořínku skoro větvičkovatý a na konci jemný a mechovitý. V tu chvíli hobiti vnímali především oči. Ty hluboké oči si je teď zvolna, vážné, ale velice pronikavě prohlížely. Byly hnědé a zeleně prosvítaly. Pipin se potom častokrát pokoušel popsat svůj první dojem z nich.


Enti

EDIT: Opraveny chyby OCR

Nede23

Knížky mám přečtený a ne jednou  ;), vím, že se ten výtvor Tolkienovu entovi moc nepodobá, já spíš čekal, že se sem kouknou i ti, co viděli jen filmy a tam jsou enti v podobným stylu jak mám já. Můžeš mi jen říct, co je na něm bioniclovského kromě těch čtyřech kloubů? :o ;D

Petrjr

#3
Citace od: Ned23 kdy 11.09.2007, 21:02:39
Můžeš mi jen říct, co je na něm bioniclovského kromě těch čtyřech kloubů? :o ;D

   Pravda, to jsem zase přestřelil z mé strany - asi že mi to přišlo takové robotické. Např. prsty by se v takovémto měřítku možná daly naznačit jinak než jako klepeta, obličej mi nepřijde moc obličejový (pravda, subjektivní pocit).

   Takže tím bioncle jsem chtěl říci, že je to spíše dále od "lidské" postavy a blíže k bionicle postavám. A že Enti v základu vycházeli spíše z lidských (elfích/trpasličích) rysů. A navíc obrázky entů (Nasmith, Lee, ...) je většinou zobrazovaly jako užší (relativně, vzhledem k jejich výšce) a větvovité.


Citace od: Ned23 kdy 11.09.2007, 21:02:39
... že se sem kouknou i ti, co viděli jen filmy a tam jsou enti v podobným stylu jak mám já. ...
Aha, tak to se omlouvám. Mne další díly filmu moc nesedly, takže 2. ani 3. díl jsem neviděl (pouze útržky). Tak to nemám v oku.

Nede23

Právě že tam prsty budou, jenže ještě nevím jaký :(. Vidíš, že to vypadá jako klepeta mě nenapadlo :D...

Mellory

Chtělo by to zbavit se těch pestrobarevných dílků, kyčle vypadají podivně, prsty by chtěly lépe ztvárnit, ale jinak pěkné.
Nothing is true. Everything is permitted.

Nede23

Prsty dodělám v nejbližším záchvatu tvořivosti. Ta barevnost mi taky vadí, bohužel nemám více hnědých kostek... :(

otaznik

Já bych se nebál na ruce použít hnědé plates a černé hinge plates. A celou postavu bych možná ještě více osadil zelení.

A samozřejmě pryč ty oranžové díly.  ;)

Nede23

Problém je, že nemám ty hinge plates v černé, jen ve žluté a červené >:(. No a místo těch oranžových kostek už nic nemám. S hnědou je to problém, myslím, že nejsem sám, kdo má tu zkušenost. Ale určitě ho ještě zazelením.

Petrjr

   Tady jsem dohledal pár obrázků Entů tak, jak si je představuji já. Hlavně od John Howe, dvorního ilustrátora knih J.R.R. Tolkiena (tedy, hned po J.R.R. samém, ale od něho jsem žádnou kresbu Entů nenašel a nevím že by nějakou vůbec vytvořil).

   Za důležité považuji rovný kmenový tvar těla s pouze minimálními, případně žádnými, náznaky změn tloušťky boků, hrudi, kloubů a podobně. A když už se některé části rozšiřují, tak pozvolna, nebo formou větvení.

Šejmus

#10
souhlasím s ostatními... jenom by to možná chtělo víc zelené (mech atd.), co se týče stavění podle filmu, proč ne? je pravda že kniha je v mnoha ohledech lepší, ale myslím že kdyby Tolkien viděl filmové enty, svůj popis by přepracoval.
Fool of a Took!

Aki

Citace od: Petrjr kdy 13.09.2007, 07:03:25
   Tady jsem dohledal pár obrázků Entů tak, jak si je představuji já.
Nevím, knížku jsem nikdy nečetl, ale film si děti občas pustí. Díky tomu vím, že 4 obrázek plně odpovídá podobě filmové postavy.......

Ale musím se přiznat že jeho legová podoba se mi subjektivně vůbec nelíbí.  :-\

Petrjr

Citace od: Aki kdy 13.09.2007, 14:54:23
Nevím, knížku jsem nikdy nečetl, ale film si děti občas pustí. Díky tomu vím, že 4 obrázek plně odpovídá podobě filmové postavy.......
No jasně, vždyť je to fotka z filmu - příp. obrázek namalovaný na motivy filmu. Ne originální původní kresba.

Citace od: Šejmus kdy 13.09.2007, 14:48:43
... ale myslím že kdyby Tolkien viděl filmové enty, svůj popis by přepracoval. ...
To je hodně, ale hodně odvážné tvrzení. Ale než si troufnu vyslovit nesouhlasné stanovisko, jdu se pordobněji podívat na filmové Enty. A pokusím se o Entech dohledat i zmínky v History of Middle Earth zda a jakým procházeli literárním vývojem.


   Ale myslím, že už jsem dost off-topic. Navíc mé stanovisko berte za hodně krajní, radikální. Převedeno na LEGO, asi jako kdyby se bavili obyčejní lidé o legu a do toho by jim oponoval AFOL Otazník svými puristickými názory. Někdo je blázen do lega, někdo Tolkiena, někdo do obojího. Viz příloha zde.

TomKQT

Navíc proč by zrovna Tolkienovi enti museli být braní jako jediná správná podoba tohoto tvora. Vymyslel to vlastně on? (Nevím, ptám se.)
Takže bych osobně rozlišoval, jestli se mi tenhle konkrétní výtvor líbí a jestli vypadá jako ent vymyšlený někým jiným (Tolkienem, autorem nějaké PC hry atd.)
Můj názor na tento MOC je silně ovlivněn autorovým nedostatkem kostek. Jinak by to mohlo být slušné.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Petrjr

#14
Citace od: TomKQT kdy 13.09.2007, 15:29:00
Navíc proč by zrovna Tolkienovi enti museli být braní jako jediná správná podoba tohoto tvora. Vymyslel to vlastně on? (Nevím, ptám se.)
Ano, změnil jejich význam, ve smyslu stromu vymyslel. Podobně, jako "pozměnil" význam spousty jiných tehdy zažitých slov - např. Elf byl původem malý skřítek.

   A Tolkien byl fakticky první, kdo daná slova přenesl, resp. zdomácněl, ve fantasy světě. Proto se jeho použití považuje za základ, mluví-li se o fantasy světě.

Nede23

Od začátku nebylo mým úmyslem řídit se přesně popisem jak tolkienovým v knížkách, nebo Jacksonovým ve filmu, nebo jakýmkoli jiným popisem entů. Proto jsem taky psal, že se mu může říkat stromovec, ent atd.... Spíš jsem dostal nápad a zkusil jsem ho převézt do reality. Pravda, hnědých kostek nemám moc, v podstatě jsem zásoben jen kostkami ze tří stavebnic starwars a  jedné z HP ;D. Hlavně jsem ale kladl důraz na pohyblivost, chtěl jsem, aby můj "ent" se mohl nastavit do nejrůznějších poloh a to se mi IMHO povedlo (můžu sem dát nějaké lepší fotky). Když bych tolik nelpěl na pohyblivosti, samozřejmě že kyčle by vypadaly úplně jinak. To jak vypadají je daň za to, že si s nohama můžu dělat v podstatě co chci.

Tady jsou další fotky. Zkusil jsem oddělat ty oranž. kostky, bohužel některé nešly nahradit. Taky jsem předělal obličej a dodělal prsty. Zeleň taky přibyla.


Šejmus

#16
teď je to teprv supr, ty "oranžový" kostky tam ani tak nevadí (teď) , vypadá to přesně jako stromovec z filmu
Fool of a Took!

Panther

Po téhle změně už to vypadá velmi dobře. Ten obličej se mi líbí a prsty jsou také celkem zdařilé. Za sebe můžu říct, že se mi tento stromovous celkem líbí.  :)

Petrjr

I bez ohledu na Ent neEnt, připojuji se k názoru, že druhá verze je výrazně povedenější, hezčí. Lépe se mi na to kouká. Možná i lepší fotografická kompozice.

Jindroush

Fčíl eště Ivana a Babu Jagu s drůbežím apartmánem ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

stambi

Citace od: Jindroush kdy 14.09.2007, 08:18:28
Fčíl eště Ivana a Babu Jagu s drůbežím apartmánem ;)
tu mám v záloze já, až jednou zpracuju fotky...  ;D štambi