Inspirace z TSL 2007

Založil Jonas, 04.09.2007, 20:51:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Nevím, jestli byl letos někdo z Kostkařů na výstavě TSL (Tausend-Steine-Land) v Berlíně. Pokud ano, žádná reportáž z této akce tu zatím nebyla (doufám, že jsem ji nepřehlédl). Takže třeba vás také jako mě zaujme oficiální fotogalerie výstavy vytvořená z fotek členů německé obdoby Kostek (1000steine.de), která je zde:

http://www.festum.de/de/gemeinschaft/events/tsl/2007/img/index.html
Jonas - Můj Brickshelf

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Jonas

Tak vyprávějte a hlavně přehánějte!
Jonas - Můj Brickshelf

peter

Já nejvíc vzpomínám na svůj malý řízeček se smetanovou žampionovou omáčkou ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jindroush

No, bylo to prakticky stejně jako loni. Sestava trochu změněná a to na: Jindroush, Mates, MTron, Otazník, Peter, RDK a Vasyk (abecedně).

Jinak vše stejně - ve čtvrtek příjezd a návštěva Krále burgrů a irčana, v pátek AFOLs day až do večera. Změna byla drobet v tom, že jsme se (část výpravy) na výstavu vypravili i v sobotu, kvůli nákupům dílů, což se bohatě vyplatilo. Bohužel Falcona postavili až po našem odjezdu.

Změny proti loňsku:
Pekelně zdražili vstupný na 35 euro. Na druhou stranu jsme dostali oficiální set, custom set, luxusní jmenovky, nálepky, plakát, blok, pravítečko, potištěný kostky a tak dále, takže si nemůžu zas až tak moc stěžovat.

V pátek bylo postaveno daleko míň věcí, než loni. Ještě, že jsme se dostavili i v sobotu ráno a viděli naprosto úžasnej CC projekt, například.

Shodli jsme se na tom, že nám letošní ročník připadal drobet slabší než loňský, ale nějak jsme se nedobrali toho, čím to bylo, zda tím, že to bylo loni poprvé a naše nadšení bylo větší, nebo to letos bylo později a i vystavovatelé měli méně času, opravdu nevím. (I doprava byla hustější a nepřístupnější mým navigátorským experimentům  8))

Nakupování se mě osobně velmi vyvedlo, utrácel jsem radostně, nejvíc mě potěšily tyto kelímky:

které za 16 euro obsahovaly 1465 resp. 702 tiles...

Celá galerie, tj. 1181 fotografií o délce něco přes 200MB je zde:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=274534
(Fotil Jindroush, Mates, Peter, Vasyk, převážná většina fotek je Vasykova).

Subjektivně nejlepší MOCy:
loď 1, loď 2, Stadörfla, town 1, kostelíček a spousta dalších.

Šejmus

tyjo ten set je luxusní a ty tiles... :P :P ten kostel je opravdu nádhernej
Fool of a Took!

Petrjr

Odhaduji správně, že šlapadlo lego-is-healthy funguje jako alternátor/dynamo, který vyrábí el. energii sloužící k pohonu té lokomotivy?  ;D

otaznik

Citace od: Petrjr kdy 07.09.2007, 22:07:31
Odhaduji správně, že šlapadlo lego-is-healthy funguje jako alternátor/dynamo, který vyrábí el. energii sloužící k pohonu té lokomotivy?  ;D
Přesně tak.

Jindroush

Petrjr

Citace od: Jindroush kdy 07.09.2007, 23:22:13
Abych to ještě upřesnil...
http://www.kostky.org/data/pics/tsl/mtron.mov
To vypadá na stálou rychlost mašinky, bez ohledu na rychlost šlapání. Škoda.

Jindroush

Nebo na nějakej 'limit', protože při pomalým šlapání jezdila mašinka pomalu, ale přes nějakou hranici už nezrychlovala.

Petrjr

A hezký nápad použití brčálově zelené, coby zeleň na atolu. Sice, narozdíl od mnoha jiných, nezavrhuji šílené barvy (typu růžové a spol.), ale toto je snad poprvé, kdy vidím tuhle barvu využitou na větší ploše a líbí se mi to.