8274 - kombajn

Založil Lumik, 28.08.2007, 16:55:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Lumik

Tento model tu ještě nikdo nerecenzoval, tak jsem se rozhodl, že má první recenze bude patřit právě jemu.

Po otevření krabice, která je zhruba stejně velká, jako je tomu v případě traktoru 8284, se nachází několik pytlíků s klasicky rozdělenými součástkami.
Stavba není nijak složitá a docela jsem si jí užíval, ani už nevím jak dlouho mi zabrala, ale výsledek stojí za to, kombajn vypadá velmi pěkně a poměrně i mohutně. Má několik funkcí, zatáčení kol beru jako samozřejmost, dále vyklápěcí "vysejpač" obilí, lišta se otáčí a naklápí se nahoru a dolů a dá se oddělat a připojit za kombajn, jako přívěs. Zatáčení a naklápění lišty se ovládá z vršku kombajnu pomocí ozubených kol, vyklápění vysejpače je z boku. Tím však, bohužel, výčet funkcí končí. Podavač obilí se mohl, podle mého názoru, otáčet rychleji v poměru k rychlosti jízdy, všechny funkce jsou pouze mechanické, alespoň jeden pneumatický píst by potěšil například právě na zvedání lišty. Otáčení podavače obilí se nedá nijak deaktivovat, pokud je lišta nasazená otáčí se stále.

Nechci tento model srovnávat s traktorem, ale vzhledem k tomu, že jde v obou případech o zemědělské stroje a je na nich znát jistá podobnost, tak jen napíšu, že traktor je na tom z hlediska funkcí lépe.

EDIT: trochu jsem spletl fotky už jsem přidal větší.

Technic only!

Jamesek

Tento set si plánuju také koupit.

Škoda těch malých fotografií, nebyly by větší?

EDIT: fotky vyměněny, teď je to již super

Frco

myslel som ze sa mi rozladili farby na monitore. Uff set by to bol podla mna pekny keby bol v menej farbach.

grohl

Kombajn jsem sice v ruce ještě neměl, ale za svou cenu podle mého poskytuje dobrou zásobu dílků.  Vzhled modelu podle všech obrázků bude víc než dobrý. Průšvih už je v nízkém počtu funkcí. To, že nejde vypnout převod na sekací lištu považuji za největší nedostatek.  :( Ještě by mě zajímalo, jestli má alternativní model jinou funkci než otáčení kol. ???

otaznik

Škoda, že kombajn není ve stejném měřítku jako traktor.  :(

LiBorec

Recenze je pekne podaná,ale na vcelku spatny set,já bych si ho nekoupil,ani kdybych mohl,jak uz zde psal otazník,je to takové prdítko  >:D,este k tomu hrozne strakaté  :-\, jinak vzhledem k velikosti tak nelze ocekávat prehrsel funkci  :P

Jindroush

Jaký zase strakatý? Copak kombajn Class vypadá nějak zvlášť jinak??
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

jirik

Mno, já si myslím, že do Claasu se v TLC trefili poměrně dobře, stejně jako u traktoru 8284. A za tu cenu to je docela dobrý set.

LiBorec

Citace od: Jindroush kdy 28.08.2007, 23:31:58
Jaký zase strakatý? Copak kombajn Class vypadá nějak zvlášť jinak??

Koukni se na 6. fotku  ::)

Jindroush

A? Lime/šedá/červená. To je v pořádku.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

jirik

Tady je docela pěkná fotka pro srovnání.
Akorát středy kol jsou v originálu červené, pak by to sedělo ještě líp.

LiBorec

Citace od: Jindroush kdy 29.08.2007, 10:40:24
A? Lime/šedá/červená. To je v pořádku.

Kdyz myslis,me nestimujou ty cerveny pojistky atd.  :P

Lumik

Tak jsem narychlo skouknul návod na alternativní model, což je jakýsi dragster. První část plánku je na podvozek s koly a druhá část je na "motor" a stojan se semafory. Model umí pouze zatáčet a jezdit, samozřejmě, kromě toho se v návodu píše, že je model dlouhý 60cm, tak jen tak kdyby to někoho zajímalo. Motor se nijak nehýbe, podle všeho, takže je to jen taková atrapa. A jak tu psal otaznik, je velká škoda, že kombajn není ve stejném měřítku k traktoru, ale co se dá dělat. Každopádně koupě nelituji!
Technic only!