(vlastní) hasičské zásahové vozidlo

Založil Slick7, 03.05.2007, 23:35:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Slick7

Měl jsem zase světlou chvilku tvořivosti a pustil jsem se do něčeho, co jsem už delší dobu plánoval, do něčeho, co si myslím, že tady schází a to opravdové hasičské zásahové vozidlo. Auta, která jsou u prodávaných setu hasičských stanic jsou jen zásahové speciály, ale na oheň se musí s vodou, to ví i malé dítě a takové auto tady prostě není, nevím proč  ;) takže tady je můj model, můžete se k němu vyjádřit, budu rád.  :) Je to stavěné podle velice známého typu nadstavby auta CAS 32, které jezdí na podvozku Tatra 815.

patrix

Krasa, tiež sa chystám si niečo podobné spraviť.

Mohol si ho ešte odfotiť zo spodu, lebo na obr.04 je vidieť, že sa ti uvolnilo koleso  ;D, alebo máš kolesá upevnené iným spôsobom ako klasické LEGO hasičáky.

A ešte mi trošku vadí ten šedý plate tesne pod predným oknom. Lebo je k oblým krivkám strechy, okna a narazníku velmi hranatý a dosť to bije do očí. Možno by som zvážil ten plate dať alebo tesne pod dvere a zdvihnúť celú kapotu, alebo tesne pod strechu. Ale neviem ako by to vyzeralo...  ;D

Ale to všetko je môj subjektívny názor....

peter

Citace od: patrix242 kdy 04.05.2007, 08:57:02

Mohol si ho ešte odfotiť zo spodu, lebo na obr.04 je vidieť, že sa ti uvolnilo koleso  ;D

Já si spíš myslím, že ty kola jsou uchycená na tlumičích, takže kolo se neuvolnilo ale naopak péruje (kopíruje nerovnosti terénu).
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomG

Autickar se nezapre. Sice bych urcite mel par kosmetickych vyhrad, ale jako celek to pusobi komplexne a docela verohodne.
Only the best can survive.

Tomášek

Citace od: Slick7 kdy 03.05.2007, 23:35:31
... Auta, která jsou u prodávaných setu hasičských stanic jsou jen zásahové speciály, ale na oheň se musí s vodou, to ví i malé dítě a takové auto tady prostě není...
Ale jsou, bohužel jen jedno a to Letištní hasiči   ;).
Procházím DARK AGE.

H0636

Pěkné, ale co je ten šedej tubus vzadu na nástavbě?  :)

Slick7

Citace od: Tomášek kdy 04.05.2007, 14:47:57
Citace od: Slick7 kdy 03.05.2007, 23:35:31
... Auta, která jsou u prodávaných setu hasičských stanic jsou jen zásahové speciály, ale na oheň se musí s vodou, to ví i malé dítě a takové auto tady prostě není...
Ale jsou, bohužel jen jedno a to Letištní hasiči   ;).
Ano, máš pravdu, úplně jsem na něj zapomněl, ale měl jsem na mysli spíše auto do města a to není, nebo jo?

Slick7

Citace od: H0636 kdy 04.05.2007, 16:25:07
To má být prosím výfuk, u skutečného auta to tak je, mohu doložit  ;D ;D

Slick7

Citace od: peter kdy 04.05.2007, 09:17:36

Mohol si ho ešte odfotiť zo spodu, lebo na obr.04 je vidieť, že sa ti uvolnilo koleso  ;D

Já si spíš myslím, že ty kola jsou uchycená na tlumičích, takže kolo se neuvolnilo ale naopak péruje (kopíruje nerovnosti terénu).
Ani uvolněné kolečko, ani perování  ;), ale poslední možnost, obě zadní nápravy jsou kyvné  ;D

Slick7

A ešte mi trošku vadí ten šedý plate tesne pod predným oknom. Lebo je k oblým krivkám strechy, okna a narazníku velmi hranatý a dosť to bije do očí. Možno by som zvážil ten plate dať alebo tesne pod dvere a zdvihnúť celú kapotu, alebo tesne pod strechu. Ale neviem ako by to vyzeralo...  ;D

Ale to všetko je môj subjektívny názor....

Díky za pochvalu, taky s ním nejsem uplně spokojený, ale dodělával jsem ho včera kolem půlnoci a už se mi chtělo do postele, jen přeci,brzo ráno musím do práce  ;D ;D, takže to bylo trochu uspěchané a těch červených dílků moc nemám, teď bych měl něco dostat, tak snad to bude příště lepší.  ;)

H0636

Citace od: Slick7 kdy 04.05.2007, 18:36:52
Citace od: H0636 kdy 04.05.2007, 16:25:07
To má být prosím výfuk, u skutečného auta to tak je, mohu doložit  ;D ;D
Tak to, jóóóó. Mě se jenom zdálo, že je na špatném místě. Ale, když řikáš, že to tak je, tak máš asi pravdu.  ;) ;D ;D

Dejv

Mě se to moc líbí... prostě krása. Vidět to v obchodě, koupim hned.. Taky tě chválím za pěkné fotky.. Na to, že jsi spěchal do postele, jsou čupr ostré. To se tady moc nevidí  >:D ;D

Slick7

Citace od: sparkz kdy 05.05.2007, 22:14:58
Mě se to moc líbí... prostě krása. Vidět to v obchodě, koupim hned.. Taky tě chválím za pěkné fotky.. Na to, že jsi spěchal do postele, jsou čupr ostré. To se tady moc nevidí  >:D ;D
Díky za chválu, ještě provedu další vylepšení, která mě napadla, pak auto rozeberu a začnu dělat na dalších hasičkých typech, které by jsem zde chtěl prezentovat.  Pokuď by i vás napadl nějáky zlepšovák, dejte vědět, nebo to rovnou postavte a dejte to sem.

peter

Citace od: Slick7 kdy 06.05.2007, 14:08:28
Pokuď by i vás napadl nějáky zlepšovák, dejte vědět, nebo to rovnou postavte a dejte to sem.

Neboj už se na tom tak trochu pracuje - modří vědí ;D 8)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Slick7

Tak jsem udělal několik úprav, doufám, že k lepšímu, ale to musíte posoudit sami. Předělal jsem hlavně předek, doplnil vůz o zpětná zrcátka, vyměnil výstražná světla na střeše, dál jsem upravil zadní část vozu, světla, vývody pro výfuk a naznačil jsem víka pro výtlačná hrdla, vůz teď může krásně imitovat doplňování jiného vozu vodou.  ;D
   U té přední části, jsem si nebyl jistý, jestli by se tam víc hodil červený chladič, nebo bílý, nakonec jsem zvolil bílý, co by jste vybrali Vy?  ::)

TomG

Porad mi tam nejak nesedi ten predni naraznik. Sice to tak TLC pouziva v setech, ale moc realne mi to neprijde.  Co tam spis dat slope 33 1x1x2/3 a tile 1x4 a pod to plate 1x6?  At to precuhuje ven.

Slick7

Citace od: TomG kdy 06.05.2007, 18:33:12
Porad mi tam nejak nesedi ten predni naraznik. Sice to tak TLC pouziva v setech, ale moc realne mi to neprijde.  Co tam spis dat slope 33 1x1x2/3 a tile 1x4 a pod to plate 1x6?  At to precuhuje ven.
Je to lepší?  ;)

TomG