PREHISTORICKÉ LEGO

Založil jana, 20.03.2007, 19:11:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jana

Koupila jsem dětem staré Lego, v domnění, že Lego je prostě Lego, čekala jsem, že bude jako to z mého dětství (se kterým si stále hrajeme), ale tohle je nějaké prapra verze a stavět se s tím nedá. Kostky jsou zkroucené, nemají zespodu dnešní mechanizmus, takže na sobě nedrží. Některé jsou poškozené a zažloutlé.....
NEMĚL BY snad NĚKDO ZÁJEM  o výměnu za pár kostek současného Lega nebo Dupla? Nějaký sběratel, je-li někdo takový? Jinak to letí do tříděného odpadu.....
Fotky přikládám

Colonel32

husty... ty dvojrade bricky uplne bez vnitrni konstrukce jsem jeste v ruce nemel.... myslim, ze by se tu naslo par sberatelu, kteri by meli zajem (vzdy jen o par kousku, jako raritu)

betakaroten

To je skutečně prapra... trubky zespoda kostek se zavedly už v roce 1958.

Rozhodně nevyhazovat!!! Schovat na horší časy, v cizině určitě jsou lidi, kteří by za tohle platili zlatem.
Já bych kdyžtak měl zájem o okna, průhledné kostky, velkou šedou desku, bílé kostky "za roh" a bílé plates... smlouvání prosím přes SZ, aby někdo nezáviděl ;D

matny

No väčšinu z prezentovaného "historického" lega mám doma - hlavne okien mám kvantum a našťastie ešte bez známok poškodenia a pokrútenia  8)

Zrovna jedno množstvo triedim:

Colonel32

to "bez znamek poskozeni" je diskutabilni.... protoze klidne muzes mit ty okna z ABS a ne z CA, protoze tehdy zmenili material, a ne formy....

abych byl uprimny, tak mi rukama proslo uz spousta CA dilu, a vlastne si nepamatuju ani na jeden brick nebo okno, ktere by nebylo aspon trochu zkrivene... vlastne kdyz jsem CA okna videl poprve, tak jsem si myslel, ze je to snad nejaka prehistoricka cinska kopie...

matny

Citaceto "bez znamek poskozeni" je diskutabilni.... protoze klidne muzes mit ty okna z ABS a ne z CA, protoze tehdy zmenili material, a ne formy....

Ano v tomto s tebou súhlasím - mal som to upresniť, pretože okna z CA materialu som vyradil - na druhej strane mám zopár plate z CA a zatial sú v dobrom stave.
Teraz som si spomenul ako dopadol môj prvý pokus s bielením lega (konkretne CA material) prostredníctvom Savo - dieliky sa Vám síce vybielia ale do podoby pracieho prášku, alebo zmiznú, ako mávnutím čarovného prútika.  ;D
Podobné pokusy som už neopakoval a Savo už nepoužívam.

Colonel32

no, CA dily mi savo rozezravlo do podoby zele (jelly)

este lepsi byl nejakej starej plate 1x1 with clip, ktery to rozezralo tak, ze z nej zbyla jen kostra - tedy ze jsem mel vnejsi okraj dilu... a to bylo vse... akorat jsem ho asi vyhodil, coz je skoda, mohl jsem ho schovat do legoveho domu hruzy  ;D

***Banana.com

Pánové jak to tak čtu, začínám litovat, že jsem CA díly vyhodil či zamíchal do Aukro šrotu...mohl jsem si s nimi a lahvinkou Sava ještě užít plno zábavy  >:D

otaznik

Citace od: betakaroten kdy 20.03.2007, 20:00:25

Rozhodně nevyhazovat!!! Schovat na horší časy, v cizině určitě jsou lidi, kteří by za tohle platili zlatem.

Tak o tom pochybuju, kdyby to byl kompletní set (instrukce, krabice), tak možná, ale takhle...

betakaroten

Možná jo. Tenhle typ kostek se vyskytoval hlavně v provedení s drážkou (na zasunutí starých typů oken a dveří, viz http://www.brickfetish.com/elements/abb/abb_49.html ), tyhle žádné drážky nemají!

jvucka

Citace od: betakaroten kdy 21.03.2007, 09:15:47
http://www.brickfetish.com/elements/abb/abb_49.html

Tuhle podivnost, ale bez drážek na boku, bych možná ještě někde doma našel. Pamatuju se, že jsem měl zrovna takové plates, vespod bez těch koleček a nahoře study bez nápisu. To je taky LEGO? :o
Tak jsem zase dneska něco nového dozvěděl!

primaholka01

;D taky máme něco podobnýho doma.z jedné strany se stavět dá (tj.souhlasí s naším ostatním legem) ale z druhé strany bohužel nee  :'( ale taky jsem odmítla to vyhodit- co kdyby někdy náhodu....

jana

Citace od: betakaroten kdy 21.03.2007, 09:15:47
viz http://www.brickfetish.com/elements/abb/abb_49.html

ty moje jsou jiné, všechny mají logo Lego - kostky na každém čudlu a plata vespod jedno ústřední (viz. fotky níže), takže to lego bude, bych řekla ???

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]