Vlastní ropná plošina (skelet) Noble Piet

Založil eNTy, 05.01.2008, 22:50:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Hola,

po delší době strávené v oblasti maintenance mého non-Lego projektu se vrátil volný čas i zájem o Lego. Nemám nic nového, ale začal jsem rozebráním mého cca rok hnijícího projektu stavby ropné plošiny. Vždycky mne ty velké mrchy fascinovali (vlastně všechny velké stroje, jako skoro každého kluka) a tak jsem se rozhodl jednu postavit.
Ropná plošina je celkem statická věc, tak proč Technic? Některé ropné plošiny se dokáží na svých nohách zvedat a klesat dle potřeby, plus typicky vysouvají ropný vrták do strany.
Hlavně to zvedání je celkem fascinující. Jako model jsem si vybral plošinu Noble Piet, protože:

  • Jsem o ní viděl dokument na Discovery
  • Má trojúhelníkovitý půdorys (a trojúhelníkovité nohy) - takže aspoň nějaká Lego výzva
  • Našel jsem k ní dost fotek

Takhle vypadá ve skutečnosti:



Bohužel, jako vždy poté, co jsem vyřešil hlavní technickou stránku zájem a volný čas opadl a tak jsem dnes kostru zboural. Třeba však někoho fotka a halvně video inspiruje a plošinu dostaví. Buďte však varováni, že to sežere strašně moc kostek stejného druhu, hlavně Technic brick 1x12 (na sloupy), Technic gear rack 1x4 (po obou stranách na celou výšku sloupu, a ta by měla být velká) a hinge plates & brick na nekonečně nepravých úhlů.
Takže tady je funkční skelet:

>> Video nahoru a dolů (6MB) <<





grohl

Opravdu neobvyklý nápad na stavbu a video je vážně super, jen škoda, žes tu plošinu nedokončil.  :-\ Mě osobně by třeba vůbec nenapadlo něco takového zkoušet.