(vlastní) kličkující vozítko

Založil Jamesek, 09.05.2007, 22:01:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jamesek

To mně takhle při večeru napadlo kličkující vozítko. Po několika neúspěších se vymyslel převod tak aby fungoval a auto jezdilo ;) Bohužel teď nemám k dispozici nic jiného na focení než mobil, tak jsem tu nejdůležitější část vozu vymodeloval v CADu. Model i nějaké obrázky přikládám.

Funkce je jednoduchá, od kol se přenáší otáčivý pohyb na kývavý a tento otáčí přední kola. Když si auto přivážete za provázek, tak za vámi bude kličkovat ;)
Velikost a rychlost kličkování lze ladit převody ozubenými koly před či za klikou. Je potřeba vyzkoušet. Legrace je také dosáhnout toho, aby auto kličkovalo podél přímky a ne křivky ;)

Bohužel mne nenapadla žádná zajímavá nástavba (tvar vozu), takže je tu příležitost pro ostatní vymyslet nějaké šasi.

Tak schválně, bude postaveno klasicky nebo studless?? ;)

labis

Ahoj
Rád projíždím návody na brickfactory . už kdysi jsem měl set 8050 z roku 82
kde tento návrh byl již vyřešen http://www.hccamsterdam.nl/brickfactory/setlist/index.htm
I tak od tebe moc dobré díky

Jamesek

Děkuji za pochvalu. O řešení v setu 8050 jsem nevěděl, mají to trošku jinak, ale taky zajímavé. Takže zbývá už jen vymyslet to autíčko ve studless .. ;)

peter

Jen malý a možná hloupý dotaz. K čemu je dobré kličkující auto?
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomG

Citace od: peter kdy 14.05.2007, 12:42:01
Aby jsi to mohl za sebou tahnout na snurce misto drevene kacenky (lidove kacaku)? :)
Only the best can survive.

peter

Citace od: TomG kdy 14.05.2007, 13:24:18
Aby jsi to mohl za sebou tahnout na snurce misto drevene kacenky (lidove kacaku)? :)

Hmm, ale to snad mohu táhnout i nekličkující auto ne? Nehledě na to, že to nekličkující se bude táhnout líp a i líp pojede :P
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomG

Citace od: peter kdy 14.05.2007, 13:29:23
Citace od: TomG kdy 14.05.2007, 13:24:18
Hmm, ale to snad mohu táhnout i nekličkující auto ne? Nehledě na to, že to nekličkující se bude táhnout líp a i líp pojede :P
Ale nebude klickujici, pze bez klickovani to neni klickujici auticko :)

peter

Hmm, tak poupravím svůj dotaz:

Citace od: Jamesek kdy 09.05.2007, 22:01:45To mně takhle při večeru napadlo kličkující vozítko.

Jak Tě něco takového mohlo napadnout ???

Pepan

Citace od: peter kdy 14.05.2007, 13:40:21

Citace od: Jamesek kdy 09.05.2007, 22:01:45To mně takhle při večeru napadlo kličkující vozítko.

Tak to berme jako technické cvičení  :)

Jamesek

Citace od: peter kdy 14.05.2007, 13:40:21

Ber to tak, že mně po večerech napadají i horší věci ;)

V podstatě ta myšlenka není daleko od toho kačera, jen další alternativa řešení jak s málo dílky udělat auto které nejezdí jen dopředu ;) Příště udělám toho kačera ..

Jamesek

Takuž jen pro úplnost přidávam fotky té mojí pracovní verze vozítka. Jde jen o fungování kličkovací funkce, na nějaké pěkné šasi nebyl nápad ;)

Ridiq

Co máte?Prostě ho napadlo kličkující vozítko a chtěl zkusit jestli zvládne něco takového postavit...je to fajn  :D
.

Jamesek

Citace od: Ridiq kdy 30.05.2007, 21:43:29
Co máte?Prostě ho napadlo kličkující vozítko a chtěl zkusit jestli zvládne něco takového postavit...je to fajn  :D

Jó, přesně tak. Děkuji ti náčelníku, že ses mně zastal .. ;)

Jamesek

Citace od: MildaPajda kdy 31.05.2007, 15:00:50
....
krom toho by mě zajímalo jestli to funguje bez problémů.... jestli třeba někde nepřeskakujou nebo nepraskaji ozubený kolečka...

Praskat nepraskají určitě a při dobré konstrukci ani nepřekakují ;)

TomG

Jeste by to chtelo video, jak to za sebou tahnes na snure :)

Jamesek

Citace od: TomG kdy 01.06.2007, 11:50:47
Jeste by to chtelo video, jak to za sebou tahnes na snure :)
Nemám, možná někdy natočím ... ;)