IR ovládání - android

Založil Robkteryten, 27.02.2018, 18:27:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Robkteryten

Nemáte někdo zkušenosti s ovládáním PowerFunctions z telefonu? Mám Xiaomi note 4 s infra a rád bych jej používal i na PF.
Vyzkoušel jsem apku: Remote for LEGO PowerFunctions, která nefunguje https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redfishlab.legopfs4v1
Jediná další co jsem našel je placená: PFremote - Power Functions https://play.google.com/store/apps/details?id=com.redroundrobot.pfremoteGP

Engine

Já si s tím dost hrál, viz zde:
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46999.0

Já teda neměl mobil se zabudovaným IR, ale stavěl jsem si svůj vlastní obvod. Shrnout to můžu tak, že LEGO ovladač má zatraceně výkonnou IR diodu. A navíc ovladač má hmatatelný "čudliky", což mi hrozně chybí u ovládání mobilem přes sBrick.

Až budu u PC, přidám do původního téma jakýsi report, kterej jsem sepsal jako semestrální práci do školy. To pro případ, že by se v tom chtěl dále vrtat.

PsychoWard666

Mě to ovládání přes sBrick mobilem taky moc nevyhovovalo, ale naštěstí existuje aplikace, přes kterou můžeš přes mobil sBrick ovládat gamepadem. Stačí mít gamepad co se připojuje přes Bluetooth, já sem pořídil jeden z nejlevnějších z číny a naprostá spokojenost, na jakékoliv tlačítko na něm si můžeš nastavit jakýkoliv výstup a i  kombinace více výstupů najednou.

Tady je k tomu třeba video od Sariela, za mě je tohle zatím asi nejlepší řešení jak ovládat LEGO modely.

https://youtu.be/9MrGeOlVdhc

Je docela škoda, že něco podobného neudělá LEGO, protože to 10 let staré IR ovládání je dost problémové.

ThomasMorta

Citace od: PsychoWard666 kdy 02.03.2018, 05:50:32
Je docela škoda, že něco podobného neudělá LEGO, protože to 10 let staré IR ovládání je dost problémové.

Tak v létě představí PF 2.0 a mimo jiné batmobil na ovládání přes bluetooth, tak uvidíme...
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)