(vlastní) LEGO Čezeta 175/502 1:1

Založil PsychoWard666, 02.02.2024, 19:43:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Po několika měsících práce vám konečně můžu představit svůj nový LEGO model Čezety 175/502 alias "prasete".

Model je v měřítku 1:1 a je lepený aby se na něm dalo vyfotit.

Na stavbu bylo potřeba cca 100000 LEGO kostek.

Model má funkční světla, varovná světla, klakson a zvuk motoru.

Model si je možné osobně prohlédnout a vyfotit se na něm v LEGO prodejně ve Strakonicích

https://www.czechrepubrick.cz/kamenne-prodejny

Krátké video zde:










Anatyt

WOW! PARAAAADA! :D  Palec hore!

PsychoWard666

@Anatyt  Děkuji  :)

A tady je ještě timelapse video ze stavby  :)


Borun

Nádhera.Nostalgie.A ten zvuk !!!👍

Chairudo

Smekám klobouk 😲
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

PsychoWard666

@Chairudo děkuji  :)

@Borun děkuji, zvuk mi nahrál kamarád a ve finále to zní dobře  :)

pitris47

Tak tohle nemá chybu. Super model.

PsychoWard666

Tady je ještě pár fotek detailů na modelu  :)












Strider


milanv

Celá motorka je moc pěkná a ukazuje, jak se má stavět v tomto měřítku tak, aby to nebyla jen kockatá 3D verze pixelového obrázku, ale naopak: respektuješ v co největší míře tvary předlohy, lokální směry ploch i detaily dělající dojem. A to detaily nejen ve smyslu ztvárnění detailů na předloze, ale i stavebních. Např. se mi moc líbí to potkání dvou velkých šikmých ploch pod úhlem, jak je vidět na fotce zezadu (vrchní a boční modrá plocha do sebe "zubatě" zapadající). No a nejúžasnější jsou ta kola. Kdybych si měl koupit model na výstavku domů, možná bych ušetřil a stačilo mi jedno to kolo - má skvělý nový vzorek, ještě nesjetý :)
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Vypadá to přímo skvěle. Nejvíce mě zaujala kola s propracovaným vzorkem pneumatiky a nejvíce mě pobavilo to prase vykukující z mřížky pod sedačkou. Koukal jsem i na time-lapse video, ale nenašel jsme odpověď na mou první otázku "JAK?", takže se raději rovnou zeptám: jakým způsobem jsi převáděl předlohu do LEGO formy a co jsi k tomu použil za nástroje? Na to videu to totiž vypadá, jako kdybys to stavěl podle návodu...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

peki

Model opravdu parádní. A částečně i vysvětlení tvého nicku :)
Zeptám se jako laik kolik to váží, kolik kostek kolik lepidla kolik času +-

sharkabrick

I jako ženě co ji koně pod kapotou nic neříkají a motosměr jde mimo mě, mi klesla brada. Úžasný model a i já musím extra zmínit kola, resp WAU pneumatiky :)

PsychoWard666

@milanv Děkuji  :) Já právě dříve pracoval pro LEGO a ono ty jejich obří sochy (hlavně v dnešní době, kdy se dá 3D model převést na "kostky" i v Blenderu) dokáže postavit každý, kdo má na to peníze. Já chtěl právě jít jinou cestou a proto sem se snažil vyhrát s každým detailem, samozřejmě jsem musel brát v potaz i to, že na model si budou lidi sedat a tak sem na několika místech musel udělat kompromisy, aby to vydrželo. Jinak na jednom kole je cca 15000 kostek :D

@Tomik Děkuji  :) Prasátka jsou tam celkově schovaná tři  :)  Původně ještě jedno mělo být ve výfuku, ale tam mi nakonec nevyšlo  :D  Podařilo se mi sehnat 3D model reálné motorky, ten jsem si naimportoval do Stud.ia a kostku po kostce to tam skládal přesně tak, jak se to pak bude stavět i v reálu, se všemi vzpěrami, s ohledem na konstrukci, elektro atd. Zároveň jsem vycházel i z fotek a videí, aby vše bylo co nejvíce podobné reálu a některé části jsem několikrát dokola upravoval.

@peki Děkuji  :) Kostek je cca 100000 a měli by mít cca 90kg podle toho co tvrdí Stud.io, reálně jsem to nevážil, ale hlavní část motorky jsme bez problémů zvedli ve dvou. Konstrukce čistě do motorky cca 10kg. Lepidla na to padlo asi 5 litrů, přesně si nejsem jistý. Časově zhruba 1000 hodin, 500 design, 500 stavba.

@sharkabrick Děkuji  :) Pneumatiky a kola samotná dala hodně práce a modlil jsem se, aby to vyšlo i v reálu když to šlo složit na PC  :D

otaznik

Citace od: PsychoWard666 kdy 05.02.2024, 15:22:14Časově zhruba 1000 hodin, 500 design, 500 stavba.
To je fakt hodně. I kdybys za to dostal spíše podprůměrných 300 Kč / hod, tak i s materiálem jsme minimálně na půl milionu. Zajímalo by mě, jestli se ty peníze investorovi vrátí.