CZ Interspar 9. 11. - 24. 12. 2011

Založil mischidotcz, 10.11.2011, 11:41:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mischidotcz


Mičánek

Pseudoslevy v Intrsparu –podraz na kupujícího

Včera jsem byl v Intersparu a zaujaly mě slevy až 31%. Přitom se mi zdálo, že se moc neliší od cen v katalogu. Doma v klidu jsem si udělal porovnání cen z Vánočního katalogu hraček a Lego katalogu  druhé pololetí 2011. Ještě nikdy se mi nestalo, že by v obchodě prodávali Lego za vyšší cenu jako je doporučená cena v katalogu. Ani v Intersparu!  Ten Vánoční katalog hraček Interspar je zavádějící a chce navodit dojem že si kupujete Lego s 30% slevou. Ve skutečnosti platíte v některých případech skoro 2xdráže než se Lego prodává jinde. Podle mě je to podraz na kupujícího a měla by se tím zabývat Obchodní inspekce.

Mates

Slávku, díky za hezkou tabulku. Víš, jak se to říká... nechci slevu zadarmo... ;D ;D ;D >:D

Petronel

jo tu tabulku bych klidně být tebou někam zaslal, to je docela podlost taklen balamutit zákazníky. Ale není to bohužel nic ojedinělé, každý rok nějaký obchod podvádí s původními cenami a s procentuální slevou, hlavně se to řešilo u oblečení a textilu. Vím že často na to byly reportáže v televizních novinách a že postihy za to je snad neminuly.

dwo

Obávám se, že katalogová cena (doporučená distributorem) není směrodatná pro výpočet následné slevy, naopak smyslem je nasadit "vlatní" cenu, za kterou to nikdo nekoupí a z té udělat následně slevu, aby byli všichni happy a kupovali s "dobrým" pocitem.
Podstata slevy u takového produktu jako je lego je mimochodem nesmysl, nekazí se to, není to sezonní záležitost, 90% nakupujících nerozlišuje rok vydání setu a naopak těch 10% nakupujících je schopných zaplatit víc pokud se naskytne starší už jinak nedostupný kousek.

btw: Když se sem tam naskytne příležitost "levného" nákupu, nejprve vyndavám z kapsy chytrý telefon a scanováním čarového kódu zjištuju platnou cenu na internetu.

Hana129

#5
U položek 5794 a 5866 jsou v seznamu ceny přehozeny. Je fakt, že to mají i v katologu špatně natištěné, ale názvy odpovídají:

Záchrana ze vzduchu = Lego creator 5866 (249,90)
Záchranný vrtulník = Duplo 5794 (479,90)

Tesco i Interspar mají obvykle  ceny o 10 % vyšší než jsou katologové. Není to první rok  ;).

phoenicis

V Pražskom Interspare v Arkády Pankrác mali ešte cez víkend zopár kusov
7635 - 4WD with horse trailer - 300,-Kč