4032 Passenger Plane jak má být!

Založil Police collector, 03.01.2006, 12:14:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

http://guide.lugnet.com/set/4032

Ježíšek byl ke mně po 10 dlouhých letech štědrý a nadělil mi pár stavebnic mimo jiné i set 4032 Passenger plane.  Set o 151 dílech je opravdu parádní a lze jej právem považovat za poslední old school letadlo. Juniorizace je něco co se tady nevede, tenhle passenger plane (nebo spíše biz-jet) inspirovaný nejspíše learjetem je naprosto skvělý. Velice zajímavě je řešeno upevnění křídla na centroplán, které sedí na kloubu a letadlo má díky němu opravdu šíp křídla. Trochu nešťasně je řešena pouze střecha která je ukotvena na nových kloubových dílech které jsou ovšem horší než klasické hřebenáče. Uvnitř kokpitu zato nalezneme velice zajimavý brick (slope) s vysílačkou, který jsem dosud nikde jinde neviděl. Uvnitř letadla se nachází tří klasické sedačky v hnědé barvě, v zadní části letadla je pod odklopným deklíkem prostor na zavazadla.

Zajímavé je také umístění motorů na malé točny takže je lze natáčet.

Minifigy obsahuje tento letoun tři - pilota, chlapečka s obličejíčkem Timiho z dávno zapomenutých time cruisers a malýma nožkama a zrzavou paní která však má zcela jiný obličej než je na krabici - místo klasického má kulatá očka rozesmátou pusu s lehkým náznakem rtěnky. Připomíná mi velmi princeznu z dračí pevnosti (poslední Adventures), možná je to náhoda, možná naschvál nevím, vzhledem k tomu že tento set byl zakoupen v letadle do Honkongu je možné že druhá varianta obličejíku je určená pro asijské let. spol.. Můj set byl zakoupen u spol. Swiss, v malé kapsičce nalepené zezadu na krabičku jsou samolepky pro letadlo těchto aerolinek.

Set je koncipovaný jako promotial a není běžně k dostání, u Swiss je k dispozici pouze na dlouhých interkontimentálních tratích. Cena 101 CHF (je li to opravdu cena) je poměrně vysoká, na druhou stranu, byl to dárek od Ježíška a letadélko mi udělalo obrovskou radost. Už proto že je to klasické lego a nikoliv děs a hrůza alá City 2006.

Doporučuji všem fanatikům do lego letadel.

90% ze 100

Terminated.

Leguán

Je nějaký důvod proč jsou tam použitá ta dvojokna namísto dvou jednoduchých okýnek? Drží tím dvojoknem něco důležitého pohromadě nebo je to jenom juniorizace?

Colonel32

dvojokna se pouzivaly na letadlech uz od nepameti (tz. '85 roku)

KLF

PC, vcelku pekny prispevok. Mozno by to chcelo fotky modelu a fotky tych samolepiek ! Vies to zariadit ?
Dik.
Terminated.

Colonel32


KLF

No to je skoda. Tiez by som ten set chcel a zaujimaju ma tie samolepky.
Terminated.

rdk

#6
Tady je to letadlo se samolepkama:



a tady samolepky dalších aerolinek:



Zdroj fot: Brickshelf. ;)

Police collector

Jj to je ono, ale má to jeden kix - registrační značka a logo Swiss je ve stavebnici pouze pro jednu stranu - jak je vidět i z obrázku a to je blbě. Já tam nic nelepil. Plánuju si objednat noch einmal,bitte a bude z něj letadýlko pro Bruce Wayna  ;D (alias Batmana - viz poslední film - Batman Begins).
Terminated.

KLF

Nejde mi do hlavy jedna vec: naco to ma otacacie motory ?
Terminated.

TomG

Citace od: KLF kdy 03.01.2006, 23:50:54
Nejde mi do hlavy jedna vec: naco to ma otacacie motory ?


To letadlo ma menitelnou sipovitost kridel, takze kdyz pohnes kridly, tak hybes i motory at jsou rovnobezne s trupem a nevypada to blbe.  Jak proste mily Watsone. Nemyslim, ze existuje v realu letadlo, ktere ma pohyblive motory timto stylem.
Only the best can survive.

KLF

Tak to uz podla mna trosku prekombinovali. A okrem toho horizontalnu zmenu kridel maju podla mna len fightery a nie civilne lietadla....
Terminated.

otaznik

Citace od: KLF kdy 04.01.2006, 00:03:29
Tak to uz podla mna trosku prekombinovali. A okrem toho horizontalnu zmenu kridel maju podla mna len fightery a nie civilne lietadla....

Ty křídla jsou jen na LEGO v nezvyklém úhlu, nedá se s nimi hýbat. Jediný problém jsou ty motory na točnách, při větší manipulaci se otáčejí do nepřirozených (ne ve směru letu) poloh.
Ale je to skvělý set, tohle je jeho jediná chybka.

KLF

Mohli tam radsej dat tieto kridla a bolo by po probleme.
Terminated.

J_BOB

"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Micho

Aj v tejto verzii SAS vyzerá celkom fajn. Asi sa ho pokúsim dať dokopy z voľných zdrojov, chýba mi len zadná smerová časť.

KLF

Citace od: Micho kdy 11.01.2006, 18:37:18
Aj v tejto verzii SAS vyzerá celkom fajn. Asi sa ho pokúsim dať dokopy z voľných zdrojov, chýba mi len zadná smerová časť.

Pekne, pekne kua... Ja by som asi chcel vsetky aerolinie co su. Sak kukni na BL-eBay po com to ide nove.
Len tie motory kua... len tie motory..............  :(
Terminated.