LEGO Masters CZ

Založil peki, 06.10.2021, 12:13:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

yoshimaka

První díl jsme sledovali celá rodina a musím říci, že s velmi rozporuplnými pocity. Nejvíc nás zajímalo to, co bylo vidět nejméně - stavby samotné. Byl jsem připraven na to, že se jedná o show a snažil jsem se filtrovat počínání moderátorů s tím, že "to k tomu patří". Nevím, i přes to, jsem kritický právě k této části ansáblu. Samotní soutěžící nezklamali a musím říci, že někteří i překvapili (byť modely byly vidět jen tak střihem..). Hned při stavění modelů bylo patrno a "nenápadně naznačeno", kdo vypadne. Samotný vyřazovací rozstřel už nebyl potom tak zajímavý. Rozbíjení modelů nehodnotím, patří to k této značce (a líbila se mi Chairudova a Patrikova reakce na tento akt) a čekal jsem to. Rozprsk kostiček zahrál na patřičnou strunu, ale dětem jsem jasně vysvětlil, že tohle doma dělat nebudou. Kdbych to mohl rozdělit na jednotlivé aspekty, vypadalo by to asi následovně (hodnocení alá ČSFD):

Soutěžící: ***** ano, všichni se snažili a ten termín byl skutečně šibeniční, dokonce jsem se přistihl, že některé nápady nekostkařů se mi líbily více než kamarádů a kostkokolegů, od kterých jsem určitou úroveň přísně očekával.
Moderátoři: ** obě patří Milanovi, který jako jediný měl asi páru o stavění z Lega, ostatní moderátoři "dělali šou" a přijde mi, že docela křečovitým způsobem. Vím, není to jednoduché, také bych nechtěl hodnotit reality show z prostředí nákupu kabelek, ale snad takový nedostatek dobrých moderátorů není, ne? Evelyn tam dle mého soudu nemá co dělat, má zůstat u svého influencování kdovíčeho a tam být třeba i hodně dobrá - tady prostě přebývala, ať už její role byla jakákoli. Ostatní dva pány beru jako kecací vatu.
Režie a provedení *** Původně jsem uvažoval nad 4 hvězdami, ale pak jsem přepnul do "filmař" módu a málem jsem dal dvě. Takže dávám tři za hezké kulisy a dechberoucí zásoby stavebního materiálu, zkažené rádobyakčními prostřihy a spoustou tlachání o ničem.

Výsledek: Dnes ráno jsem mluvil s Chairudem s tím, že mi první díl stačí a u dalších si pusím jen kousek, abych viděl, co kdo stavěl - ostatní věci (kdo postoupil/byl vyhozen/rozplakal se/rozbil moderátorovi ciferník) si klidně přečtu v recenzích, nemusím na to dvě hodiny čučet. Chairudo se tajemně usmál, řekl, že první díl byl takový "seznamovací" a že se mám určitě podívat na druhý, že si spravím náladu. Dobrá tedy, Tome, podívám se i na druhý díl. Ten rozhodne.

Lust och fägring stor

ditetemnaporad

První díl jsem viděl, podívám se i na druhý (z ukázky, jak to bývá, vypadal mnohem lákavěji než díl první). Celkově jsem ale dosti zklamaný a další sledování bude mít na svědomí víceméně jen záliba v LEGO a nedostatek podobného materiálu v TV.

A proč jsem zklamaný?

1) Koncept. Pořad jako takový je zjevně franšízou show s libovolnou tématikou, ale jasně daným schématem, které upřednostňuje debatu se soutěžícími, wow efekty a rádoby napětí, vycházející z daného časového limitu. O samotné téma jde tak z 10%. Budiž. Pokud na toto člověk přistoupí, chtěl by se tedy alespoň bavit. Diskuze a komentáře jsou ale ploché. Vtipy předvídatelné nebo zakomponované "na sílu", navíc na úrovni základní školy. Netuším, jaké mantinely soutěžící a zejména moderátoři měli, ale za toto si nikdo nezasloužil dostat honorář. Například sám Marián Čekovský má na RTVS velice kreativní a milé pořady pro děti.

2) Obsah. Jedná se o pořad s tématikou LEGO. Bohužel o použitých technikách nebo dílcích v prvním díle nenajdete téměř ani slovo. Samotné modely, se kterými se soutěžící mořili 8 hodin, jsou popsány a ukázány během asi půl minuty. To je strašně málo a strašná škoda. Je možné, že v některém z dalších dílů bude úkolem postavit model co nejdetailnější a bude se mu režie také déle věnovat. Spíše ale ne.

3) Časový fond. Vypadnuvší dvojici se dle mého názoru věnovalo příliš mnoho času (zejména na úkor bodu 2), až si říkám, jestli to nebylo narafičené, aby se "děti" zamyslely nad tím, že bez komunikace to nejde. Když už jsem u vypadnuvších, asi nejvíce překvapivé z celého dílu pro mne bylo právě to, že dvojice s EKO tématikou nepostoupila. Kdyby na povrch planety přidali nějakou menšinu (nebo se menšina zrodila z úderu pálkou  >:D), určitě by postoupili. A asi jsem špatně sledoval, ale jaký nový život se měl po třesku zrodit?

4) Destrukce. Jako mnohým, i mně je líto, že LEGO přistoupilo na hlavní aspekt této "show", a to destrukci. Záměr je jasný, přistoupili na to, protože jsou za tím peníze :) Na druhou stranu, ona destrukce je součástí stavění. Je to vlastně i součást jejich současného motto: "Rebuild the world". A každý z nás, pokud chce něco z LEGO postavit, vždy musí nejdříve nějaký model rozbourat. Pokud to jde udělat zábavnou formou, je to také tvůrčí proces. Proto bych destrukci striktně nezavrhoval, jenom by neměla být středobodem. Co se pořadu týče, tam opět vidím selhání v podobě nevyužití potenciálu. Jedna vysokorychlostní kamera? Téměř žádný komentář jednotlivých detailů? A protože víc vysílacího času věnovali blonďaté kostce na vysokozdvihu, přál bych si v některém z dalších dílů vysokorychlostní záznam její destrukce  8)

Samotné modely pro mne, víceméně jako nestavitele, úplně zklamáním nebyly. Podle mne:

- si vítězný model své místo zasloužil, protože nejlépe zvládnul dané téma, destrukci, a nejlépe si poradil s jejím vylosovaným typem. Bonusem bylo i několik detailů.

- vážka odkazovala na Insektoidy nebo seriál Lexx a je jenom škoda, že soutěžící nevložili náklad do celého trupu (pokud ano, omlouvám se za svoji nepozornost) a samotné kontejnery nevytvořili snáze tříštivé. To, že se křídla nerozletěla, považuji spíše za výhodu. Odpovídá to více realitě.

- raketodivoženka dává příslib krásného modelu v nějaké budoucí "kreativní výzvě". I zde byl model zvolen logicky úměrně k typu destrukce. Tento tým (nazdar týme :) ) bych viděl jako jedny z favoritů. I když, nesmí se zapomínat, v jaké jsme show.

- základna ničená pálkou byla asi největším zklamáním, už možná jenom proto, že autoři jsou místní. Model byl možná detailní a s parádními stavebními technikami (nepublikováno), ale asi nejméně ladil s vylosovaným typem destrukce, což mělo za výsledek její celkem fádní průběh. Držím ale pěsti do dalších dílů!

- základna ničená pádem měla jedno hlavní štěstí, a to, že se její technik rozhodnul být stále v záběru

- planeta v čase svého přerodu je dobré téma, ale bohužel se ho nepodařilo dotáhnout do zdárného konce.

- od ježků, které vytvořili jedni z adeptů na LEGO Masters, tedy lidí, co v hlavě mají polovinu databáze dílků a stejně tolik stavebních technik, bych za hodinu a půl čekal přesnější modely. Rozhodně si ale dokáži představit, že samotný ježek je poměrně oříšek.

LEGO zdar!

Matthes_CS

Jsou někde k dohledání fotky modelů? Zaujal mě ježek nevypadnuté dvojice.

ditetemnaporad

Citace od: Matthes_CS kdy 06.06.2022, 09:52:03
Jsou někde k dohledání fotky modelů? Zaujal mě ježek nevypadnuté dvojice.

Bylo by fajn, kdyby produkce přidala na stránky pořadu modely před destrukcí i její zpomalené záběry. Paráda by byla, kdyby modely před destrukcí nasnímali 360°, takže se člověk mohl pokochat a poučit ještě detailněji.

Bylo by možné, aby někdo z místních ambasadorů nebo soutěžících oslovil TV s žádostí o upload fotek/videí modelů přímo tady?

peki

#124
Komentář jsem měl napsaný už včera přes mobil, ale omylem jsem ho smazal. A už nebyla síla ho psát znovu.

Já jsem byl (i přes to, že se na tyto pořady nedívám) spokojený a čekám, že se to ještě rozjede. Bylo pro mne zajímavé pozorovat lidi které znám, jak se s tím poperou a tak nějak nestraně jim držet palce, aby došli co nejdále.

Věřím, že pro účastníky zájezdu to byla cenná zkušenost. Po prvním kole splněná základní mise (nevypadnutí v prvním kole). Řada vtipných momentů se třeba vysílat ani nemohla nebo na ně nebyl čas (bohužel). 


Co mne mile překvapilo:
1) Z wernyho vyrostl kus chlapa (za ty 2 roky C19) a před kamerou působil naprosto přirozeně.
2) Izabelle to seklo.
3) Ryxe a Hardegon se evidentně nenechají ničím rozhodit a jsou prostě svoji. A jsou na další párty.
4) Chairudo dostal zajímavého parťáka, bude zajímavé tuto dvojici sledovat.
5) Slovenská dvojice s vážkou, opravdu šikovní kluci. Je vidět že také stavějí a vědí jak na to.
6) Musím se tady veřejně přiznat, že zpomalený výbuch mne zaujal.  A opravdu jsem přemýšlel jak bych (z pohledu inženýra) řešil destrukci na efekt. Domnívám se, že los výbuchem byl výhodou, dalo se jasně počítat s destrukčním směrem/efektem. A tomu stavbu přizpůsobit. Díval jsem se na to jako pyrotechnik, který má zlikvidovat továrnu. Nejhůře byl na tom pád z výšky kde to bylo  spíše o štěstí jak to někdo hodí. Vzpomněl jsem si jak mi Lenka po jedné domácí výměně názorů mrskla o zem s Emeraldem. Sice to nemám natočené, ale Radim tehdy asi (7-8) touto historkou pobavil celou třídu, když se p. učitelka zeptala co se o víkendu stalo doma zajímavého :)   

Jinak mi příde ta kritika až trochu přehnaná. Ono točit reality show o stavění LEGO MOC (ještě na čas) je určitě hodně složité. Obtížností zachytit dynamiku bych to řadil těsně před reality show "písničku skládá celé Československo". Věřím že řada vtipných historek se prostě vysílat nedala nebo neběžela kamera. Krásně to bylo vidět u Izabelly a wernyho, kdy dokázaly prodat několik vtipných historek začínajících mimořádnou situací v kuchyni a prchajícím kuchařem. Takové ty detaily ala sousedi, nebo společné projekty kdy lidem postupně vysvětlujete ten příběh a tím je vtahujete do světa fantazie (a najednou jim dochází ta pointa).   

Mimochodem licenci na pořad vlastní částečně 3 subjekty, kdy LEGO je jedním ze 3. Takže výsledek pořadu je pak dán jakýmsi společným  kompromisem.

Lego slaví letos 90 výročí. Řešilo jakým způsobem se k tomu marketingově postavit. Rozhodnutí padlo na LM (nezaměnit s fotbalovou ligou mistrů :) ) a doprovodné akce navázané na LM.  O víkendu jsem byl na jedné z akcí v OC Černý Most.  A řekl by jsem, že z pohledu mediálního zviditelnění to funguje maximálně dobře.

Děti si to užívaly a za sebe s Tomíkem a Chairudem mohu říci že my také.




Prostě :


 

peki

Tak jsme ochutnali LM a už se těším na Plzeň.

Igorus

Konečně se začíná vyplácet vyhazovat peníze za VOYO a díky tomu jsem včera shlédl už druhý díl. Píšu to z toho důvodu, že i po prvním jsem měl smíšené pocity. Ano, jako většina... Nejprve z moderátorky. Tenhle styl (a to mám rád spoustu typů humorů) mi prostě nesedí. Z pohledu výbuchů na jednu stranu divný pocit z pohledu ničení, ale zase když pak udělal hotel puf s letícím technikem, tak je to vlastně sranda (asi možná že to není moje Lego).

Ale druhý díl, na který jsme se už dívali i s manželkou, nás vysloveně uchvátil. Protože ano, už to bylo opravdu hlavně o stavění. Tedy až na ten začátek (nechci spoilerovat), ale zase, je to něco co je vlastně "mustr" napříč zeměmi. Ale stavby předvedené v první a následně druhé polovině opravdu parádní. Snad budou k tomu nějaké galerie.

Navíc jsem fakt pyšný za to, že tam je 5 členů Kostek.org.




peki

Citace od: Igorus kdy 06.06.2022, 11:41:00
Navíc jsem fakt pyšný za to, že tam je 5 členů Kostek.org.

soutěžící
======
Izabella08
Werny

Ryxe
Hardegon

Chairudo

porotce
=====
grohl
5+1= 6  ;)

sharkabrick

Ahoj všem, i já jsem tu člen, byť nový :D
Tak nějak postupně na něco odpovím.

Za mě střihem první díl zklamání, moc mluvení a rozebírání špatně sestavené dvojice. Nám s Tomem to naštěstí klaplo... ;)
Ale druhý díl už bude super, nenechte se odradit, už jsme koukla na voyo a 90% záběry lega.

Soutěžící dostávají více fotek, ale nevím zda můžeme zveřejnit. Pozeptám se Novy ;)
Přímo ježka jsme nedostali včera foto ani my, už jsem o něj požádala.

Odpověď na starší zmínku, všechny modely jsou na místě rozebrány a dílky navráceny zpět do kostičkárny (brickpitu). Tudíž jsem tam nacházeli i kostky poškozené např. očouzené destrukcí...
Mezi natáčením dílů je den volna, kdy brigádníci dílo rozeberou a poklidí do posledního dílku...

Co dál Vás zajímá? :D

peki

Citace od: sharkabrick kdy 06.06.2022, 12:50:34

Co dál Vás zajímá? :D

Tak já nevím, třeba kdo vyhraje :)

Matthes_CS

Čím se to vyhazovalo do vzduchu? Jak se určilo, kam se nálož (nebo jak to označit) dá?

Chairudo

#131
Citace od: peki kdy 06.06.2022, 12:56:18
Citace od: sharkabrick kdy 06.06.2022, 12:50:34

Co dál Vás zajímá? :D

Tak já nevím, třeba kdo vyhraje :)

Dozvíš se za 3 týdny  ;D


Vidím že pocity z prvního dílu jsou opravdu různé  ;D
Mě osobně se celkem líbil, než jsem viděl ten druhý, ze kterého jsem násobně nadšený.

Fotky z natáčení dostáváme průběžně a po odvysílání daného dílu se o ně můžeme podělit- pouze však jako prezenaci, né komerčně nebo pro noviny atd..

Tady je pár ze studia a další přidám posléze.





YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

sharkabrick

Tak fotky můžeme dát na své profily a stránky, možná i pár sem.
Peki pokud požádáte Novu, asi ideálně někoho s kým jste řešili castingy na Barandově, mělo by být možné dostat fotky i pro kostky.org. s kým přesně se domluvit mi od našeho kontakt pro soutěžící bohužel nebylo řečeno, neboť ten nás/Vás nezná... :/

Kam chcete model shodit určit nešlo, Evelin byla ráda že modely se podařilo dostat nahoru a shodit jakkoli.
Místo kam má jít úder pálky jste mohli předem říct, ale záleželo na šikovnosti Matouše zda trefí kam má (předem netrénoval).
Výbušniny navrtávali do hotového díla pyrotechnici, ty určovali sílu výbuchu, postupnost a řešili jaký z toho vznikne efekt...

Chikos

Souhlasím Tome, z druhého dílu jsme byli s manželkou nadšení  ;D

milanv

Mě zajímala jediná věc, a to už jste tady různí odpověděli: jestli další díly budou stejně příšerné, úplně mimo téma, nebo jestli se tam třeba - aspoň okrajově, aspoň trošku! - ukáže, jak stavíte a co a proč, a jak dopadly modely (a ne, nemyslím "dopadly" tak, jako ta úžasně vtipná "ynfluencerka"). To tvrdíte, že jo - a na mě je teď, jestli riskovat další zkažený večer nebo jak moc tomu mám věřit  >:D
Pán na Žlutém hradě

yoshimaka

Tome, po Tvém příspěvku začíná být LM pro mne konečně zajímavé  ;)
Lust och fägring stor

nikolinek

Nenechte se odradit prvním dílem, druhý rozhodně stojí za shlédnutí.

Igorus

Citace od: milanv kdy 06.06.2022, 13:47:58
Mě zajímala jediná věc, a to už jste tady různí odpověděli: jestli další díly budou stejně příšerné, úplně mimo téma, nebo jestli se tam třeba - aspoň okrajově, aspoň trošku! - ukáže, jak stavíte a co a proč, a jak dopadly modely (a ne, nemyslím "dopadly" tak, jako ta úžasně vtipná "ynfluencerka"). To tvrdíte, že jo - a na mě je teď, jestli riskovat další zkažený večer nebo jak moc tomu mám věřit  >:D

Věř tomu Milane :)

ditetemnaporad

Citace od: Chairudo kdy 06.06.2022, 14:07:03
Jako první zadání jsme měli stavět něco z vesmíru, co bude následně zničeno.

Paráda! Takto na fotkách to vypadá mnohem lépe než v TV. Hlavně díky možnosti ocenit všechny ty detaily. Super použití tyrkysových "skluzavek" na střeše  8) Pořád si ale myslím, že zrovna tomuto modelu by víc slušela exploze. Díky za fotky.

P.S.: Barevností a kompozicí to hodně připomíná SpongeBoba.

Kanak

Citace od: Chairudo kdy 06.06.2022, 14:07:03
Jako první zadání jsme měli stavět něco z vesmíru, co bude následně zničeno.

Kvůli stylu destrukce pálkou jsme zvolili vysokou stavbu na pilotách, která se může po nárazu "meteoritu Matouše"  (jak vidíte i ty malé letící kolem jako předzvěst) řítit pomalým záběrem k zemi.
Šárku napadla vícegenerační výzkumná stanice a zatím co já jsem dával tvar hlavní osmistěnné budově většinou postavené z 1x2 Bricků ať se dobře tříští, Šárka si hrála se vší tou omáčkou okolo.
To Šárka sama popíše, jak vidíte na fotce detailů tam byly mraky  :D

Byl jsem nadšený co jsme z fleku bez plánování dokázali za 8 hodin postavit, kor s člověkem kterého jsem neznal a nevěděl, jestli spolu budeme fungovat.
Skutečný stavěcí čas byl ale asi poloviční, dobrou polovinu času jsme strávili běháním do kostičkárny a hledáním dílků.
Mnohé znich např stříšky(slope) byly všechny barvy a druhy namixované v jednom dvou šuplících a museli jsme vyzobávat co potřebujeme  ;D... né jak u mě doma že jdu do konkrétního sáčku a hned mám  ;)

Do prvního dílu se nevešlo opravdu hodně pěkných záběrů, ze staveb a stavění skoro nic.
Po dostavění jsme měli možnost model odprezentovat, kde co je a kde se co děje, točí, hýbe, ale i z toho jste viděli minimum.
Aspoň máme pár fotek na vzpomínání  :)



Dnes se na to konečně musím podívat (už kvůli tématu:-) Díky za fotky - inspirace se hodí. Pořádnou věž nosím v hlavě dlouho.

milanv

Citace od: Chairudo kdy 06.06.2022, 14:07:03
Do prvního dílu se nevešlo opravdu hodně pěkných záběrů, ze staveb a stavění skoro nic.
Po dostavění jsme měli možnost model odprezentovat, kde co je a kde se co děje, točí, hýbe, ale i z toho jste viděli minimum.
No právě, myslím, že vás dost vypekli - dělali jako že soutěžíte a pak z toho sestříhali Evelin zo všatkých smerov :)
Moc díky za fotky, je to zatím ta nejlepší forma LM, co jsem viděl! A gratuluji k povedené stavbě, rád si ji tu v klidu několikrát prohlídnu. Pavlíno, Patriku, Michale, Marku - nepodělíte se taky? Základnu i čarodějnici na raketě bych viděl moc rád!
Pán na Žlutém hradě

starbuilder

#141
Ačkoliv už se tu vlastně všechno, co jsem chtěl říct napsalo, tak alespoň ve zkratce:
Pro mě byl první díl hodně nudný a jediné, co mi vlastně přišlo zajímavé byly ty stavby, které byly však na obrazovce stejně jenom na chvíli a nebyly pořádně představeny. Navíc na první díl je podle mě asi opravdu dost nešťastné volit tu destrukci. Jako běžného diváka by mě to asi moc nezaujalo a na další díl bych se jen tak nekoukl, ale jsem lego fanoušek, takže samozřejmě zhlédnu všechny díly a doufám, že to bude lepší, jak někteří píšete. Každopádně se těším, co ještě soutěžící postaví, jelikož modely pro první kolo se podle mě povedly.

milanv

...ještě by mohli vyměnit moderátory. Ten Čech v zásadě mlčí a je tam úplně k ničemu a sebevědomím hýřící Evelin je ještě příšernější, ta mlčet naopak neumí, ke své velké škodě. Vypadá, že ve čtvrtém nebo pátém díle se klidně zeptá, k čemu jsou na kostkách ty legrační výstupky. To bude teprve pikoška! Jinak chytrá jak brúčik Sáčik.
Pán na Žlutém hradě

Drobuliatko

Za mna super showka, pobavili sme sa! :D Ale ta Evelyn mi tam leze na nervy! Neviem ci je to tym ze som zena, ci tym ze ju poznam z jej inych "vystupeni", ale nedavam ju proste! :)

Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

MiHo

Na druhý díl jsem se po zkušenostech s dílem prvním nechtěl vůbec dívat. Nicméně nakonec jsem to zkusil, když jsem se zde v diskusi dozvěděl, že "druhý rozhodně stojí za shlédnutí." Vydržel jsem to jen 5 min, nějaký kuchař a další destrukce. Tak jsem to vypnul a odhlásil VOYO. Toto skutečně ne.

martindavid

Tak první díl velké zklamání ,ale druhý to už je jiná šťáva ,
Jak jsem uviděl tu motorku tak jsem věděl o co už jde, a co bude probíhat dál.

ditetemnaporad

Citace od: Chairudo kdy 06.06.2022, 20:01:34
Na Novaplus si můžete znovu a znovu přehrát destrukce z prvního dílu, reakce vypadlých, nebo třeba upoutávku na druhý díl :)

https://novaplus.nova.cz/porad/lego-masters/bonus/103692-fenomenalni-stavby-a-destrukce-co-predvedli-soutezici-lego-masters
https://novaplus.nova.cz/porad/lego-masters/ukazka/21575-tohle-je-nocni-mura-kazdeho-z-nas-co-si-premek-forejt-v-lego-masters-vytrpi

Díky za odkazy. Při možnosti opakování záběrů destrukce i ta Vaše základna vypadá hned lépe demoličně propracovaná. A pokud ty stavby z ukázky na díl dva byly vyhotoveny v časovém limitu 8 hodin jako předtím, asi Vám přes noc pouštěli něco divokého do psychowalkmanů :)

peki

Doprovodný program k LM kterého se zúčastní další kostkaři  pokračuje v Brně, předpokládám že začátek bude asi stejně jako v Praze od 9:00, ale je potřeba dohledat:

Adresa
========
Je to v OC Králově poli v Brně, Cimburkova 4.
Náměstíčko u prodejny Bambule.

kostkaři (Mrs. tygrys Měch)
Časy tedy so  od 15 :00
V Ne od 14 : 00
A být tam cca 30 minut předem.

Pokud jste z Brna a okolí můžete se zajít podívat. Pro děti jsou připravené herní koutky. Každou hodinu je pozvaný nějaký host se kterým dělá moderátor krátký rozhovor a potom jsou hosté k dizpozici dětem se kterými si hrají /fotí povídají si. DO aktivit se mohou zapojit i rodiče. Pro děti jsou připraveny i soutěže o LEGO ceny (bylo v Praze v Sobotu)

Akce v Praze pokračuje tuším do 9.6, potom bude přesunuta do Brna. Tyto aktivity budou trvat celý měsíc, kdy budou mezi hosty i účastníci LM.

ilustrační foto z Prahy OC Černý Most

STARHAWK

Televiziu ako taku nepozeram. Je to distribuovane aj cez volne kanaly ako YouTube ?