recenze na 7470 (raketoplan Discovery)

Založil Colonel32, 12.02.2005, 17:58:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

tak se mi prave dostal do ruky raketoplan Discovery. Zrejme proto, ze uz ukoncili vyrobu a vyprodavaj... otec mi ho privezl z Francie, byl z 80 Euro na 50...za plnou cenu bych ho asi nebral.

cele odpoledne jsem ho daval do hromady, a objevil jsem nekolik poznatku, ktere se v lego inzerci asi tezko objevi:

1) raketoplan je vybaven zajimavym, a technicky hodne slozite resenym systemem zaklapecich kol, s vyuzitim gumicek, ktere kola drzi ve dvou ruznych fixnich polohach, vysunuto, nebo zasunuto, coz je docela hezke, bohuzel uz hezke neni ze:

a) dira na kola je 2 kosticky siroka, kola jsou o pul milimetru sirsi, jsou sice na technicke ose, takze ze daji posunout, ale existuji pouze dve moznosti, a to bud se kola budou volne otacet kolem sve osy, A NEBO, ze pujdou (bez problemu) zasunout dovnitr.

b) zadni kola se zaviraji do kridla, ale nejsou zvrchu nijak zakryta, tudiz pri zasunutych kolech jsou pri pohledu ZVRCHU videt skrz kridlo, pokud jsou vysunuta, je to jeste horsi, potom je tam dira v kridle.

2)  Lego je setrenim kosticek proslavene, ale zrovna to vynechani skla v bocnich okenkach kabiny pusobi velmi trapne.

3) samolepky jsou kapitola sama pro sebe, jsou totiz vschny navrzeny tak, ze jdou prez vice dilu, ktere by pak byly v podstate nepouzitelne, z celeho arsiku jsem nakonec pouzil akorat samolepky na polepeni solarnich panelu satelitu.

4) satelit - vlastne taky. K raketoplanu je sice pripojena vysunovaci ruka, pokud ovsem chcete dvere zavrit, pak budete radi, ze se vam tam ten satelit vejde, rozhodne ale zapomente na to, ze by byl s rukou propojen, aby se satelit dovnitr vesel, musi byt totiz otocen na bok, takze pokud si s nim chcete hrat, musite ho nejdrive vyndat, a pak az teprve nasazovat na rameno (ruku)


celkovy dojem je takovy, ze je to docela dobry zdroj zajimavych kosticek... samotny hotovy model trochu pripomina stre skvel "Model Team" je vsak vice zameren na to, aby se to hybalo, nez na to, jek to bude vypadat, coz je prave problem, ze ty detaily celkovy nazor na model dost kazi.

celkovy dojem: 70%

Rob

Co takhle diakritika???  žčřcjď ť ň ???

Rob

Colonel32