recenze 7245 vězenský transport

Založil Police collector, 09.02.2005, 22:16:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Jo! Velký administrátor měl pravdu - tenhle set je hezký ! Antony sice byly v LEGU už dávno ale tento je bdzkonkurenčně největší - je přibližně stejně veliký jako security truck z WoCi. Oproti němu je ale o polovinu levnější. Obsahuje nové čtyřstudové placaté díly se dvoustudovými zkosenými a zbrusu novou rozměrnou platformu. Stejně jako ostatní modely nemá bohužel dveře u řidiče. Zato vzadu jsou rozměrné šedé dveře. Velice hezky je vyřešen schůdek u těchto dveří,dokonce zde jsou orientační bodová světla. Auto je vzadu velice prostorné,určitě by neškodilo dodělat lavice,trestanci musí jinak sedět na zemi. Podle mne to není ani tak anton jako vězeňský autobus. Pro mne novým dílem byla šestistudová střecha. Tedy - de facto jen čtyrstudová ale o šestistudové šířce.  Velice efektní jsou zamřížovaná okénka. Možná mohly být díly dveří,blatníky (nové kulaté) a mříže černé - leč jsou v barvě panzer grey tedy šedé.

Milým detailem je po dlouhé době návrat klasické sedačky a dobrý nápad je i průhledné okénko mezi kabinou a prostorem pro trestance. Bohužel,ač má automobil na boku skříňky na příslušenství ve stavebnici je jen megafon,chybí i obligátní vysílačka. Jako u všech modelů z nové řady i zde nalezneme police/polizei nálepky.

Figurky jsou dvě bohužel okoukané seržant Šklíba v nové uniformě a rovněž známý Jack Goldtooth - podle čísla na košili stejný jako v policejní stanici. Nicméně jako celek působí Vězenský transport velice hezky.

80% si rozhodně zaslouží

Tento set je kompromisem mezi klasickým stylem ve WoCi a nové filozofii pět půl.
Terminated.

peter

#1
Tak jsem si ho pořídil taktéž. Koupil jsem ho spolu s motorkou 7235 a Policejním autem 7236. Jsou to mé další policejní sety po velké "době temna" - po 10 letech. Stanici jsem si již nekupoval, protože mám svou starší 6386.

Set se mi též velmi líbí. Auto má velmi pěkně udělaný předek s klasickými světly. Nové majáčky jsou též velkým obohacením. Též bych ocenil nějakou tu lavici v přepravním prostoru a dveře u řidiče, ale i bez tohoto je set pěkný.

Vysílačka zde chybí, především dle mého názoru, jelikož ji není kam připevnit a do připravených úložných boxů se nevejde.

Závěr bych snad jen řekl, že všem tyto nové sady doporučuji.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Police collector

tak si stanici kup,třeba až bude někde ve slevě je opravdu velice pěkná,skvělé je hlavně vybavení třeba typický metr na fotografování, dobrý a málokdy vídaný deteil je stolek kde může sedět vyšetřovatel,je tam krásný policejní UH-1 Legoquiz (helikoptéra),svítící policajt. Sice auto nestojí za nic (nevejde se do něj bez vyndání střechy ani pes,vězeň musí pololežet - oproti WoCi autu ze stanice je o 60% horší ale barák je pěkný a vězeňská cela do které se vejde klidně 10 legáčků... Prostě moc hezký set. A to je 6386 moje milovaná jenže soudobá budova je prostě  super - já ji mám coby věznici.
Terminated.

Police collector

Je desingovaný přesně tak aby přesně zapadl do prvního schodu na policejní stanici takže vězni mohou nerušeně nastupovat a vystupovat do vozu ! Geniální,jednoduché.
Terminated.