Bateriový box - zoxidované kontakty

Založil GNOSIS, 08.03.2011, 12:54:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

GNOSIS

Amatér přes elektro prosí o radu zkušenější.
Koupil jsem intelli mašinku, ve které byly vyteklé baterie. Rozdělal jsem vše a po očistění je držák na baterie v hrozném stavu. Povrch je tak narušen, že přišel o vrchní vrstvu a dokonce rozežral i pružinku... a zažral se i do hloubky viz. fotky. Pružinky není problém přiletovat z nového boxu, ale co se zbytkem? Obávám se, že pokud bych to dal zpět, tak to bude stále oxidovat. Co s tím?

jvucka

Citace od: mind storm kdy 14.03.2011, 09:15:55
EDIT: Oxidáciu by sa teoreticky dalo zošmirgľovať.

A není na odstranění rzi z kontaktů nějaký speciální prostředek? Mám podobný problém po vytečení baterek.  :'(

stepan

Nejlepší je mechanicky odstranit (oškrábat, obrousit). Na tohle žádná chemie moc nepomůže.

GRNDL

#3
...chemie pomůže:
- v elektru nebo mototechně kup "Sprej čistící kontakty" (opravdu se to tak jmenuje a stojí to pár korun, v prodejně budou vědět. Používá se to zázračně na rez u kontaktů tažného zařízení. Rez tam mechanicky kvůli tvaru zásuvky nejde odstranit a tohle je spásný prostředek jak to zprovoznit)

- kupt modrý cleansy od Zepteru (na co je červený nevím, prodávat jsme ho neviděl. K sehnání v podnikové Zepter prodejně, tedy tam co hrnce. Krém je trochu dražší). Vypadá to takhle : http://navolnenoze.cz/obrazky/prezentace/2458/2284.jpg

Oboje bude fungovat.  (Cleansky je sice primárně určené na něco jiného, ale funguje dokonce ještě lépe než ten "čistič". Osobně odzkoušeno)


GNOSIS

Tož dobře to čistí!!  ;D
Shodou okolností mám doma uvedený čistič od Zepteru. A během jednoho měsíce co už uběhl od očištění již povrch mírně zoxidoval. Takže jsem jej očistil znovu, ale tímto modrým čističem. Ponechám to ležet a za měsíc zkontroluji, jestli takto ošetřený povrch znovu oxiduje nebo ne.