Co se dětem nejvíc líbí na Duplu

Založil mischidotcz, 12.09.2010, 00:28:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mischidotcz

Jelikož už tři témata, do kterých jsem chtěla přispět, už byla "vyhořelá", rozhodla jsem se vytvořit nové, dle rady při vkládání odpovědi.

    Dcerka, teď jí bylo 2 a půl roku, milovala kytičky - výborně se stavěli na sebe a daly se navléct na konečky prstů - no to bylo úžasné.
    Bezva jí taky připadá zkoušet, co se vleze do okénka, do dveří či do skluzavky (tuby). A často se snaží tam toho narvat co nejvíc. Výborné je když máte dvoje dvojstěny a postavíte poštu na podložce 8x8, přičemž jednu stěnu necháte volně otevírací. Z jedné strany se dá vkládat a z druhé se lehce vysype.
    A dobrá je taky příšera Goozle či Tez. Co všechno se asi tak dá strčit do tlamy?
    Jen si moc nestaví. Vkládám však naději do synka (má půl roku). Ten vydrží Duplo zkoumat i hodinu. Cumlá, boří, prohlíží, rozkládá apod. Nejraději likviduje zahrady.
Vláčky táta zatím nepovolil, tak nemáme zkušenost. Snad se to časem poddá.

Marty713

Tak to je moc krásná zkušenost.
Mému synovci budou v listopadu 3 a moc rád bych ho přivedl k legu, jednak LEGO je skvělá zábava, která v dítěti podněcuje všechno možné (co si budem povídat, jsem takoví jací jsme také díky legu) a taky má výhodu ve mně, všechno bych mu ukázal, postavil, vysvětlit, hrál si s ním. Ale pořád se mi nějak nedaří, nebylo zatím moc času.

Chci se tedy zeptat, jak nejlépe dítě na lego pomalu připravit? Stavět mu, vysypat to před něj, vymýšlet příběhy? Samozřejmě s ním nebydlím, tak budu mít asi méně příležitostí. Jinak myslím, že už má nějaké DUPLO, ale nevím jestli si z něj "staví", není ještě moc malý na to, aby stavěl z kostek? ???

Marty713

Musím se pochlubit, když jsem se nedávno vrátil večer domů, byl u mě můj synovec se setem 8195 v ručičkách, a že prý abych mu pomohl ho poskládat. Tak jsme se usadili, já mu začal vykládat o základech sestavování LEGA a nejen, že dával pozor a všechno ho zajímalo, ale k mému vééélikému překvapení začal dávat dílky dohromady! Dokonce podle návodu! Ve svých necelých 3 letech opravdu samostatně složil s mou malou asistencí (na něco neměl sílu nebo bylo složité dílek umístit) celý set sám!

Asi ještě 100% nepochopil, že čudlík patří do dírky, že jinak to nedrží pohromadě, ale jinak je hrozně šikovnej na svůj věk!

Hned jsem mu dnes koupil set 8192 tak pevně věřím, že ho to chytne.

mischidotcz

Tak vláčky jsem koupila na Vánoce. Táta si je oblíbil. Jednou jsme dokonce každý seděl v jiném pokoji a on mi po kolejích posílal dílky na stavbu domku. No prostě paráda. Jen děti to moc nebralo :(

germik

Citace od: mischidotcz kdy 01.07.2011, 21:24:03
Tak vláčky jsem koupila na Vánoce. Táta si je oblíbil. Jednou jsme dokonce každý seděl v jiném pokoji a on mi po kolejích posílal dílky na stavbu domku. No prostě paráda. Jen děti to moc nebralo :(

Klid, koho zajímají děti, hlavně že to baví vás dva ;) ;D >:D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik