Star Wars

Založil Darth, 30.10.2012, 23:45:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Darth

On přístup dáme scénář napsat a film natočit člověkovi, který o SW nic neví a nemá s nimi zkušenosti (netuším, nakolik je SW fanda, ale v jeho filmografii tam kromě Loopera moc sci-fi filmů není). Proč k psaní scénáře nepřizvali někoho ze zkušených scénáristů z Rebels/CW, který by jim nelogičnosti vyzobal? Stačilo málo a mohl to být dobrý kousek.

U Abramse jsem čekal, že to zmrší (stejně jako Star Trek - ničení planety, která je pro následující filmy/seriály stále existující, cestování časem, to jsou kotrmelce kterých jsem se obával i u SW). Rogue One dopadlo dobře, tam to nepochopím, asi lepší práce scénáristů na zjišťování reálií, nebo to jsou prostě větší fandové.

Asi každému sedne něco jiného - jsem imperiál, to přiznávám, fandím jim, ale First Order mi přijde směšný.

Ono v určité míře hraje velkou roli i zklamání, že nepoužili (kvalitní) materiál, který pro dobu po E6 měli. Kdyby scénáristé spolupracovali třeba s T.Zahnem, mohli dát dohromady něco úžasného, i kdyby nekopírovali přímo Thrawnovu trilogii.

Prostě mi přijde, že tvorbu těchto filmů měli na starosti lidi, pro které je to prostě jen další sci-fi film, lidé odpovědní za kontinuitu a logičnosti nových kánonových věcí na to očividně dlabou. Snad alespoň Filoni a jeho lidé zůstanou na svých místech a k hrozným filmům přibudou alespoň kvalitní seriály (i když i tam je daň, že jsou primárně určené pro děti).

mesje

SW malo skoncit s epizodou VI - uzavrety komplexny pribeh s happyendom. Aj dodatocne E1-E3 boli ok a vkusne ich zasadili pred E4-E6. Ale E6 malo byt posledne. Mohli sa hrat s medzi-epizodami ako Rogue One, Han Solo a pod, ale nerobit pokracovania. Alebo ak ano, tak uplne zmenit strukturu. Najhorsie co mohli spravit, je to co spravili - vyklonovana zla strana, zase s nejakym ciernym zloduchom a bielymi vojacikmi, zase death star, zase rodinne dilemy, atd atd. Jak keby to tocilo male decko - ale aj to by malo viac fantazie ako to kompletne skopirovat. Mohli napr zlu stranu vyskladat na uplne inej rase, uplne inom systeme hrozby pre galaxiu (epidemia a pod).
Vsetci sa obavali, co spravi Disney s licenciou, ale ze to aj tak domrvi, tak to je nad vsetky pesimisticke scenare. Je to uz cisto len o vytrieskavani prachov z filmov, hraciek, triciek, atd atd.

peter

Citace od: mesje kdy 20.12.2017, 14:39:23
SW malo skoncit s epizodou VI - uzavrety komplexny pribeh s happyendom. Aj dodatocne E1-E3 boli ok a vkusne ich zasadili pred E4-E6.

Naprosto s tebou souhlasím a mám na to stejný názor. Dnes jsem dokonce narazil na jeden článek a mile mne překvapilo, že i vlastní tvůrce to vidí obdobně.

CitaceZatímco kritici se předháněli ve chvále a diváci plnili pokladny kin, otec Star Wars byl k Síla se probouzí aka Epizodě VII chladný. Konkrétně po shlédnutí filmu uvedl: "Chtěli natočit retro film. Nelíbil se mi. U každé epizody jsem tvrdě pracoval na tom, aby byla něčím odlišná, abych ukázal nové planety, nové vesmírné lodě, zkrátka aby to vždy působilo nově."
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

jerzeeg

A co jako cekal, kdyz to prodal Disney ?  ::) Mel si to nechat i nadale pod kontrolou..

STARHAWK

Citace od: jerzeeg kdy 21.12.2017, 17:26:20
A co jako cekal, kdyz to prodal Disney ?  ::) Mel si to nechat i nadale pod kontrolou..

Tos jeho rozhodnutie uplne chapem. Bol uz zo SW unaveny, obzvlast po tom co mu fanusikovia zvosili jeho novu trilogiu 1-3 (Prequel). Uz chce mat kludny dochodok a zabezpecit svoju dinastiu.
Za predaj dostal nielen cash ale aj akcie Disney takze ked zarabaju oni, zaraba aj on a nemusi pre to nic robit.
Potreboval to dat nejakemu gigantovy, ktory by to vedel dojit este na dalsie roky dopredu a Disney bola pre to najvhodnejsia volba.

Aj tak mu mozeme dakovat ze vobec taky fantasticky svet vymyslel. Ja som mu teda urcite vdacny.

Teraz si proste len zacnem viac vyberat co uznavat budem a budem to financne podporovat (kupov produktov) a co sa mi nepaci - nebudem to uznavat, zaujimat sa o to, kupovat nic s tym pojene (do tejto kategorie smeruje post E6 tvorba).
Nastastie mam z coho vyberat - tona knih a komixov uz bola vydana s perfektnou tematikou a mam z toho precitane len zlomok. Takze ak by som uz teraz ziadne nove SW veci nekupoval, mam co robit aby som precital vsetky knihy, komixi a wookiepediu. Tona veci co mozem stavat z lega.

Posrali si to kurat tak Disney - mohli odomna dostavat peniaze dalej keby neboli sprosty, takto si stiepia fandom este na marnejsie kusky.

Mr. Cube

Tak jsem to konečně viděl a jdu si přečíst předchozí stránky.  ;D

korca

Tak jsem to bohuzel taky videl a plny souhlas se STARHAWKem. Pro mne serie SW skoncila. Opravdu me dostalo, ze Fin, ac pouze uklizec FO, je najednou bojovnik, pilot, specialista na vsechno....

havlik.jakub666

Citace od: korca kdy 23.12.2017, 08:49:26
Tak jsem to bohuzel taky videl a plny souhlas se STARHAWKem. Pro mne serie SW skoncila. Opravdu me dostalo, ze Fin, ac pouze uklizec FO, je najednou bojovnik, pilot, specialista na vsechno....

Přečti si Před probuzením a zjistíš, jakým Finn prošel výcvikem.
LEGO forever

STARHAWK

Citace od: havlik.jakub666 kdy 23.12.2017, 08:58:43
Citace od: korca kdy 23.12.2017, 08:49:26
Tak jsem to bohuzel taky videl a plny souhlas se STARHAWKem. Pro mne serie SW skoncila. Opravdu me dostalo, ze Fin, ac pouze uklizec FO, je najednou bojovnik, pilot, specialista na vsechno....

Přečti si Před probuzením a zjistíš, jakým Finn prošel výcvikem.

Inkonzitencia.

Disney post E6 uz citat nebudem. Je cviceny ako stormtrooper ale co to presne znamena tak to teda neviem. V E7 potreboval Poa aby mu pilotoval TIE, takze pilot zrucnosti nema mat. V E7 nic netrenuje a je potom v bacte ci v com a zrazu v E8 je z neho aj pilot ?

Mr. Cube

Mno, nějaký delší rozbor si nechám na ČSFD, ale řeknu asi tolik, že ačkoliv bylo Rogue One jinak zaměřeným filmem, tak to pro mě bylo "více Star Wars", než tato nová epizoda.

Darth

#730
Pokud to někomu uniklo (nedivil bych se, kvůli nulovému marketingu), Egmont vydal knihu Art of Ralph McQuarrie v češtině. 800 stran náčrtů, konceptů a kreseb autora, který formoval vizuální stránku Star Wars, spolu s doprovodným textem (informace na stránkách e-shopů jsou mylné, není tam jen 400 stran, každá ze dvou knih má 400 stran). Dnes jsem konečně mohl rozbalit a prohlédnout. Asi to nej, co si může SW fanda koupit (a i ta cena za to opravdu stojí - ofiko je 2.500 Kč, dá se sehnat kolem 1850 Kč na e-shopech). Kniha váží přes 8kg, má dva díly - dvě knihy s pevnou vazbou, které jsou v pevném obalu. Celé mi to přišlo ještě v papírové krabici přímo dělané na tu knihu. Obsah se zaměřuje na původní trilogii (takže si ji užijí všichni, odpůrci i obhájci nové/ých trilogií). Pro srovnání, kdo máte doma - je to větší než Kolosální Conan.

Měl jsem tak trochu McQuarrie vánoce  ;)

Skyrider

Citace od: havlik.jakub666 kdy 23.12.2017, 08:58:43
Citace od: korca kdy 23.12.2017, 08:49:26
Tak jsem to bohuzel taky videl a plny souhlas se STARHAWKem. Pro mne serie SW skoncila. Opravdu me dostalo, ze Fin, ac pouze uklizec FO, je najednou bojovnik, pilot, specialista na vsechno....

Přečti si Před probuzením a zjistíš, jakým Finn prošel výcvikem.


Fin měl výcvik na z6 riot control baton, proto uměl ovládat lightsaber.

Faire

*spoilery*

Jako inkonzistence v Last Jedi rozhodně jsou, stejně jako jsou v OT (tam byla spousta "odvysvětlena" až později, v knihách). Ty filmy jsou prostě vesmírné pohádky a tyhle věci mají v DNA do té míry, že jsem přesvědčený, že některé z nich dělají tvůrci úmyslně. Zkusme si připomenout, jaký zvuk dělají běžně stíhačky ve vakuu :). Stejně tak příběhy ve filmových SW jsou poplatné spíše zákonům narace, než logiky. Teprve u knih IMHO probíhá změna žánru k něčemu vážnějšímu, a často realističtějšímu, jediný film, který z toho zatím vykročil, byl RO.

Jinak jsem teď byl na LJ v kině podruhé (se synem, dabovaná verze, fuj...), a pozitivní pocity se prohloubily. Kromě toho, že mě ten film baví (snad kromě prostřední části, kde jsou příliš zjevné zásadní nelogičnosti) má spoustu věcí, nad kterými se dá přemýšlet, diskutovat, hádat se. Není levný, není povrchní, je na SW poměrně odvážný, a je svým vlastním způsobem chytrý. Ne v tom, jak pracuje s realističností fikčního univerza, ale v tom, jak pracuje s tématy v příběhu a jak odráží některé problémy. Vlastně jsem při prvním dívání dost doufal, že by jediové opravdu mohli skončit, aby na jejich místě vzniklo něco nového,a doteď mě trochu mrzí, že se to nestalo. Ale Luke měl z mého pohledu nejsilnější zakončení svého příběhu, jaké si mohl přát, líbí se mi, jak pracovali s opakovanými tématy (namísto kriminální spodiny jsou tou nejhorší verbeží zbohatlí překupníci zbraní, ten odraz mezi pozlátkem jejich světa a bídou zbytku galaxie se nepodařilo ve filmu dobře prodat, ale ta myšlenka je hodně silná), líbí se mi, že byl film i po trailerech hodně nepředvídatelný a kreativní v tom, jak s opakovanými tématy (které jsou součástí DNA SW) pracoval citlivě, a přitom kreativně. A jo, jsem úchyl na zvířátka, takže nové potvůrky byly taky super, Joda mi přišel správně cvaklý ve stylu ESB, a to, jak trolil Luka, bylo dost epické. A asi pomohlo i to, že mi osobně sedl humor.


Futurion

51% na rotten tomatoes. Skončí to podle mě někde na 49%. Tržby taky nic moc (v měřítku SW filmů). Když to dobře dopadne, tak Ruin Johnson dostane padáka a nikoli vlastní trilogii.

Faire

Odkud ta čísla jsou? Podle tohohle to není takový hit, jako TFA, ale pořád si celkově vede nadprůměrně - https://www.the-numbers.com/movies/franchise/Star-Wars#tab=summary .

Jako jo, část komunity hodně bouří (a review-bombing se na hodnocení IMHO asi dost podepíše), to je fakt. Pro mě je to stále asi nejoblíbenější film z celé budoucí nonalogie.

Faire

#735
Poslouchám oblíbené podcasty - Order 66 kompletně hodnotí jako jeden z nejlepších filmů, Never tell me the pods oba unešení. Všechno lidi, kteří na SW vyrostli a kteří jimi žijí. Fakt je fascinující, jak ten film rozděluje komunitu.

Zajímavé je, že dva se zmínili o tom, že se jim film na poprvé moc nelíbil, a oblíbili si ho teprve po druhém / třetím shlédnutí.

Darth

#736
Před víkendem se objevil mid-season trailer na druhou polovinu 4. řady Rebels. Moc toho neukázal, ale nevypadá to špatně.
https://www.youtube.com/watch?v=-jWIDwq44ZI

Pokud by to někoho zajímalo, Boba Fett od Sideshow je pro evropskou distribuci už dostupný, jeden kousek dnes doputoval ke mně. Srovnání s Lego Bobíkem (a Kotobukiyou).
http://i12.photobucket.com/albums/a223/lorddrizzt/DSC00226b_zpsrihtcwch.jpg

STARHAWK

Citace od: Darth kdy 22.01.2018, 19:32:07
Před víkendem se objevil mid-season trailer na druhou polovinu 4. řady Rebels. Moc toho neukázal, ale nevypadá to špatně.
https://www.youtube.com/watch?v=-jWIDwq44ZI

Pokud by to někoho zajímalo, Boba Fett od Sideshow je pro evropskou distribuci už dostupný, jeden kousek dnes doputoval ke mně. Srovnání s Lego Bobíkem (a Kotobukiyou).
http://i12.photobucket.com/albums/a223/lorddrizzt/DSC00226b_zpsrihtcwch.jpg

Jop, ked som videl 2.5min trailer hovorim si to bude epic a potom zistim ze dobra polovica je len rekapitulacia. Eh ale asi toho moc nemozu ukazat aby to neprezradili. Len ma stve, ze to tak dlho odkladali. Uz od noveho roka od prveho tyzdna cakam na Rebels kedy sa vratia, potom v polke mesiaca bola fama ze 1.2. sa to vrati teraz je oficialne uy dane ye az 19.2.
Este ye je to potom po dvoch epizodach ya tyzden a posledne dokonca 3 naraz.
Som vedavy ako to teda ukoncia a co spravia s Kananom (urcite zomre nejako) a hlavne s Ezrom.
Paci sa mi ye su o krok blizsie k zoficialneniu tej teorie ze ten dedulo v Endor comande co sa potom prezliekol za Scout Troopra je Rex -> mne osobne by sa to velmi pacilo

Pozeram, ze na SW CCG kartickach mu meno nedali a tam dost z clenow toho Endorskeho teamu dostalo meno a kratky popis.
https://www.starwarsccg.org/cardlists/images/starwars/Endor-Light/large/endorscouttrooper.gif

Tuna je jeho doterajsie zname meno
http://starwars.wikia.com/wiki/Nik_Sant

Takzeeee GO REX GO GO


Boba je tento ?
https://www.sideshowtoy.com/collectibles/star-wars-boba-fett-sideshow-collectibles-300515/

Fuuuuzena povedal "Otoc sa za seba, Falcon ti musi stacit" to ukazovala na Najnovsi 800Eurovi UCS Falcon :)
Tak si musim zajst zatial chut, uz by ho ani nebolo kam vystavit. Mozno ked znovu vydaju tohto
https://www.sideshowtoy.com/collectibles/star-wars-boba-fett-mythos-sideshow-collectibles-200158/
tak by som si ho aj mal kupit :)

Kolko ta visiel ? Nechcem ani len pomysliet kolko by mi naparili colnici, 460 za sosku + postovne z US + Clo za figurku aj postovne ...

Darth

Rex je už v tom traileru oblečen do Endorského vybavení. Možná to Filonimu zatrhli, tak si spravil chuť aspoň tím, že ho v tom oblečení šoupnul do Rebels, bez dalších odkazů na E VI.

Můj odhad je, že Ezra splyne s planetou, aby ji ochránil od impéria (přece jen je to seriál pro děti a tam moc hlavních postav neumírá - hlavně ne těch kladných). Kanan možná zmizí s ním, podobně jako zmizel Bendu. Uvidíme.

Jo, Bobík je ten od Sideshow. U Sideshow to funguje tak, že mají exkluzivní verze, které se dají koupit jen přímo od nich a pak normální verze, které se prodávají pro celý svět. Souhlasím, že přímý nákup by vyšel docela draho, do toho bych šel, kdyby u exkluzivní verze byl nějaký bonus, který za to stojí (většinou to jsou drobnosti, jako u Boby druhá ruka s Grenade launcherem, u Janga druhý Jetpack, u He-Mana druhá ruka se sekerou a meč v pochvě - jinak je jen ruka s mečem a prázdná pochva, u Skeletora druhá hlava s fosforovou lebkou, u Evil-Lyn to byl pták Screeech, atd.). Mě to vyšlo na 15k, prodává se v Evropě od 16,5 do 19k, ale předobjednával jsem v květnu v akci, kdy měli na e-shopu slevu na vše SW.

Sideshow zdá se s Mythos soškami skončili (byly dokonalé, všech 5), letos vyjde Mythos Boba figurka s klouby ve formátu 1:6, ale sošky vypadá to v plánu už nemají.

Mr. Cube

Pořád žádný Solo trailer. Že by najeli na úplně jiný druh marketingu? :D

STARHAWK

Citace od: Mr. Cube kdy 30.01.2018, 08:40:45
Pořád žádný Solo trailer. Že by najeli na úplně jiný druh marketingu? :D

Furt spominaju nejaky Superbowl ci jak sa to pise. Tusimze tento nadchadzajuci vikend. Ale uz ma to natahovanie zacina otravovat.

havlik.jakub666

Citace od: STARHAWK kdy 30.01.2018, 09:28:48
Citace od: Mr. Cube kdy 30.01.2018, 08:40:45
Pořád žádný Solo trailer. Že by najeli na úplně jiný druh marketingu? :D

Furt spominaju nejaky Superbowl ci jak sa to pise. Tusimze tento nadchadzajuci vikend. Ale uz ma to natahovanie zacina otravovat.

Zrovna včera jsem četl, že při Superbowlu Sola čekat nemáme. Tak uvidíme.
LEGO forever

STARHAWK

Tak podla tohto clanku asi nie

https://screenrant.com/han-solo-movie-trailer-olympics-super-bowl/

Kua naco cakaju ?? Ak je to dobre, tak si to divakov proste najde, nepotrebuju k tomu ziadnu udalost, samo o sebe je to udalost.

STARHAWK

KONECNE prvy teaser na SOLO film

https://www.youtube.com/watch?v=9Szts88zY4o

zatial to vyzera dobre ale:
1) nevidime Hana poriadne a nevidime ho rozpravat

2) nevidime rozpravat Landa

3) nevidime poriadne ten novy dizajn Falcona

4) nevidime Corellianske psi, ktore su lakadlom novych lego setov

takze dufam ze tieto 4 body budu napravene v dlhsom trailery ktory ma byt dnes resp zajtra

Mr. Cube

Ty body bych vzal všechny zpět, však je to teaser ;)

STARHAWK

Citace od: Mr. Cube kdy 05.02.2018, 09:21:29
Ty body bych vzal všechny zpět, však je to teaser ;)

Preto som napisal, ze dufam ze tieto body budu v celom trailery. To su body ktore ocakavam, ze by tam mali byt pokial sa nesnazia nico skryvat - ako napr herecke vykony Hana a Landa.

Ale inak ako teaser zatial OK. Nic co by som rovno zavrhol. Este ze na trailer budem cakat len 1den hadam.

STARHAWK

Pozeram ze monorail by sa teraz hodila, neviem ako inak efektivne spravit ten bovy vlak z traileu v legu.
Keby mal Solo velky uspech, ze by ju ozivili ? :)

Rakeťák

Za mě docela příjemné překvapení. Po článcích na síti jsem, abych řekl pravdu, čekal spíše "odpískání" filmu... I když se mi líbila spíše dosavadní praxe, totiž premiéry "pod vánoční stromeček", tak se na květen už začínám těšit.  ;)

STARHAWK

Cely trailer na YT youtube.com/starwars

Idem pauzovat, zatial dobre. Paci sa my ten typ humoru ako da Han v kokpite Falconu.

Mr. Cube

Za mě taky dobrý, sice mi to sestříhání traileru připadá trošku horkou jehlou, ale na film se určitě těším. Zatím to vypadá na akční jízdu okořeněnou humorem, může být.