Zedan3

Založil thunnus, 21.05.2011, 12:45:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

thunnus

Vyhrál jsem tuto aukci:http://aukro.cz/lego-starwars-bojova-jednotka-trooperu-klonu-i1529761234.html
Byla velice levná a přišla mi výhodná, i když jsem musel zaplatit poštovné, připadalo mi to, že se to pořád vyplatí.
Po skončení aukce se mnou však prodejce nejdříve nekomunikoval a poté mi napsal, že lego ztratil. Když jsem navrhl, ať koupí přes nějaký eshop náhradu, a dokonce jsem byl ochotný připlatit cca 50 kč, pokud bude nové a MISB, odsekl mi, že se mu to nevyplatí a "ať mu teda něco napíšu, když mi to udělá radost". Obrátil jsem se na aukro a popsal tuto naši korespondenci a světe div se, do tří dnů se mi prodejce ozval, že lego má a že mi ho pošle (rozbalené, ne nové). Dokonce byl ochotný mi ho poslat na dobírku, aniž by to v aukci inzeroval. Lego nakonec došlo - s dvouměsíčním zpožděním.
Když jsem ho však sestavil, zjistil jsem, že chybí jedna zbraň, zkontroloval jsem to na aukru, na obrázku skutečně není, ale prodejce nekompletnost setu nezmínil v popisu předmětu. Napsal jsem mu, že to považuju za nekorektní, nicméně, po něm dodatečně posílat tu jednu součástku požadovat nebudu, ale on mi zase arogantně odsekl, že kompletní je a že jsem problémista a "ať mu teda dám špatný komentář, když mi to udělá radost". Nakonec jsem mu dal komentář neutrální vzhledem k tomu, že mi umožnil dobírku a lego vůbec došlo a jinak bylo v pořádku, myslím, že jsem byl ještě velmi shovívavý. Nebo myslíte, že jsem problémista a on měl pravdu? Jaký je Váš názor na celý tenhle problém?
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

wallac

já bych dal negativ rovnou po prvním kontaktu, něco takto řešit a vymáhat? mě by to přišlo jako ponižování sama sebe.. kontaktovat aukro taky nemá smysl, co s tím zmůžou? stejně celý systém upravují stále jen k horšímu...

Zoufalec

Citace od: thunnus kdy 21.05.2011, 12:45:40
Jaký je Váš názor na celý tenhle problém?

Že bych ho poslal do řiti už s tou dobírkou. Nechápu idioty, kteří vystavují od koruny, výsledná částka je jim málo, tak to aspoň lidem musí znechutit >:(

Anatyt

Dať negativum je riziko, lebo ten blbec môže dať následne za "odmenu" aj Tebe. :-[

thunnus

Citace od: Anatyt kdy 21.05.2011, 13:17:47
Dať negativum je riziko, lebo ten blbec môže dať následne za "odmenu" aj Tebe. :-[

Přesně tak, i proto jsem dal neutrální komentář, plus protože tu dobírku jsem si vyžádal já - nemám momentálně účet, a tak mi aspoň v tomhle vyšel vstříct. Každopádně tentokrát mechanismy vymáhání na aukru zafungovaly - to lego jsem nakonec přecejen dostal
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)

Vlada

#5
Citace od: thunnus kdy 21.05.2011, 12:45:40(...) Po skončení aukce se mnou však prodejce nejdříve nekomunikoval a poté mi napsal, že lego ztratil. (...)

Takovéto jednání je v rozporu s dobrými mravy a odporuje to i pravidlům, stanoveným aukčním portálem Aukro.cz. Čili za tuto skutečnost bych mu dal bez váhání negativní komentář. Ty jsi udělal správně, že jsi prodejce kontaktoval za účelem dotáhnout obchod zdárně ke konci. Problém u Tebe bych tedy neviděl. Umožnění poslání vydraženého předmětu na dobírku, když prodávající tento způsob nemá v popisu aukce, je vždy závislé na individuální dohodě obou stran.

Citace od: Anatyt kdy 21.05.2011, 13:17:47Dať negativum je riziko, lebo ten blbec môže dať následne za "odmenu" aj Tebe. :-[
To je pravda, ale zase na druhou stranu je vždy možné dohledat v hodnocení prodávajícího či kupujícího, z jakého důvodu byl mu neutrální či negativní komentář udělen. Mně osobně se nelíbí takovýto způsob shovívavosti, jen za účelem získání pozitivního hodnocení na svůj účet. Takovéto prodejce (někdy i kupující) je třeba z portálu Aukro.cz postupně vymýtit. Buď svou aukci dotáhnou řádně do konce, nebo ať předmět nevystavují raději vůbec.

thunnus

Jednu chybu jsem přecejen udělal. Během toho dohadování a vyměňování mailů, které trvalo skoro dva měsíce, jsem jeden z nich přehlédl (dojde mi denně tak 30) a neodpověděl jsem na něj a čekal jsem 14 dní a až pak jsem mu poslal další mail, ve kterém mu napsal, že se mi 14 dní neozval a došlo k dalším průtahům. On mě na to upozornil a poté, co mi lego odeslal a já jsem mu napsal, že mu udělím minimálně neutrální komentář, mi odpověděl, že jsem taky udělal chybu a on to může napsat do komentáře mě. Budu k Vám upřímný - i proto jsem ten negativní nedával, protože bych ho dostal nejspíš taky a tím bych si dost uškodil.
lego is not a hobby, its the meaning of life :-)