RULovy pixle

Založil RUL, 25.11.2008, 01:15:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

winring

Koukám, že se nás tu sběratelů space začalo scházet více. To abych doháněl sbírku co nejrychleji :)

Blahopřeji ke krásným setům :)

RUL

Zdravím po roce všechny Legofily.  :)
Rok se s rokem sešel a mě se nakupily další krabice, aniž bych chtěl, tak se mi díky svátku, narozeninám a jiným příležitostem nasbíraly převážně policejní CITY sety...
7235 mi byl zakoupen pro radost Tescu v Považské Bystrici, 7285 je dárek ke jmeninám ve východoněmeckém městečku Ruhla a 7288 je mikulášský nečekaný dárek k narozeninám. Pravda, Toys"R"Us setu č. 7848 jsem trochu pomohl já, nervy mi pak ve finále vzalo jeho proclení, protože set přišel z Norska a musel jsem připlatit skoro 500,- za clo.  >:(

Colonel32

JJ, byrokrati zkazej každou zábavu.

RUL

Dále zde mám dva setíky z kategorie "Back in 80's", 6363 je stav MIB a 7839 je NIB, jeho krabice je však v žalostném stavu (nejspíše dlouho ležela v nějakém skladu zavalená těžkýma věcma).

RUL

Citace od: Colonel32 kdy 11.12.2011, 21:57:45
JJ, byrokrati zkazej každou zábavu.

Tohle dělá EU schválně ne? Aby nikdo netahal věci ze zemí mimo Eurozónu a byla tak podporována čistě evropská ekonomika nebo jinak nevím, jak si ty proclení mám vysvětlovat.  :-\

RUL

#125
Byť malé krabičky, ale obě NIB a docela vzácné. Lego Collector o nich říká, že jsou "Rare". 1611 má šest hvězd a 1668 čtyři, na BL navíc 1611 nejde sehnat ve stavu NIB a 1668 se prodávala pouze za velkou louží.

Na to, jak jsou tyto setíky raritní, tak mě dohormady vyšly na CZK 250,-. Tož dobrý kauf ne? ;D

Pak ještě jedna okase č. 6470 z Kanady za 10 doláčů...

RUL

A po roce slintání nad touto NIB jsem začátkem prosince neodolal a obul se do čtvrt století starého setu č. 6780. Nádherné chvíle plné nostalgie nad skládáním tohoto prvního "Classic Space 9V" setu.  :D

Fox_25

Citace od: RUL kdy 28.12.2009, 12:14:51
A dneska ráno mi dorazil 10182, sotva, co jsem otevřel oči, jsem měl po náladě, protože krabice byla v zuboženém stavu.  >:( Pošťačky jsem se ptal, proč na tenhle "Vánoční dárek" čekám už od 13.12. a dorazil teprve teď, bohužel mi nebyla schopna odpvědět, což i celkem chápu. jen jsem doporučil, ať si změní firemní motto "Dnes podáte, zítra dodáme".

Já měl podobné díry ve všech balících(6ks) které šly jako obchodní nebo balík do ruky. Kamarád říkal že některé balíky nahodile prohledávají kamerou, v mém případě to nahodilé moc nebylo ale budiž. U lega to musí hodně naštvat. Možná by nebylo špatné kdyby odesílající balík nafotil a pak se reklamoval, zajímalo by mě jak by se k tomu pošta postavila. S dobou doručování mám asi velké štěstí, pokazil se mi zesilovač, do Prahy z Moravy za 2 dny a o vánocích dorazil opravený za jeden den. PPL bylo dokonce tak schopné že za 300 mi doručily 35kg těžký CRT monitor bez poškození. Všichni ostatní s takovým balíkem nechtěli mít nic společného a když už tak doprava by vyšla na 1500. Teď jsem zvědavý jak se DHL vypořádá s novým CRT který mi veze z Kanady, pro celníky to asi taky bude oříšek, monitor je nový, 9 let starý a jeho ofic. hodnota je pár korun.

A jak to že RULovy pixle nepokračují? Sbírání skončilo? Já se těšil že si počtu o nových space setech které jsi sehnal. Je to moc pěkná inspirace na to co si koupit.

RUL

Více jak rok jsem zde ničím nepřispěl, za což se svým fanouškům ;) omlouvám, ale velmi mě rozhodilo, když jsem si omylem vymazal složku se všemi fotkami s Legem a znova fotit nové sety se mi nechtělo.  :-\

Takže začínám s fotkami nových setů opět od nuly, resp. od těchto Vánoc, které byly docela plodné, byť se mi bohužel letos nepodařilo sehnat žádný z classic setů.  :(

Takže do sbírky přibyly sety č. 4206, 4432, 7937, 10216, 10218, 40010 a povinný set pro sběratele vánočních domečku č. 3300014.

Velké rozčarování přišlo u setů č. 10216, kde prostřední fig má jiný výraz, než by měl mít a u č. 10218, kde chyběla široká bílá kostka s 8 study. TLC mě s tímhle začíná popravdě pěkně štvát.

RUL

Před chvílí dorazilo MIB z UK za 9 GBP i s poštovným, no nekupte to... :D

otaznik

Citace od: RUL kdy 05.03.2013, 15:59:10
Před chvílí dorazilo MIB z UK za 9 GBP i s poštovným, no nekupte to... :D
Cena dobrá, ale jako MIB to nevypadá.  ;)

Colonel32

Možná to nafotil až poté, co to otevřel.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 05.03.2013, 18:17:53
Možná to nafotil až poté, co to otevřel.
Pochybuju, že by před focením dával dohromady střechu se sklem, hinge, minifiga apod.
Ale třeba se to dozvíme.  ;)

RUL

Pravda hoši, MIB to nebylo. Minifig i střešní okýnko už bylo dohromady. Ale i tak je stavebnice jako nová.

RUL

Menší rozšíření sbírky o poctivě sesbírané shellácké sety 30190 - 30196 a jeden přírůstek z Irska, a to MISB č. 6596 (krabička v horní části jemně pomuchlaná, jinak vše ok). 6596 jako MISB dlouho nevydržel a do 24 hodin po obdržení byl po 18 letech čekání v zatuchlé krabičce zkompletován. :)

RUL

Za poslední dva měsíce se mi nakupily menší setíky, a to 60006 (neodolal jsem v v jednom hračkářství si nic nekoupit) + tři nové polybagy 30010, 30150 a 30152 za hubičku z UK.

Ve finále jsem v jednom hračkářství narazil na zapomenutý set 3404 z roku 2000, na který není ve stavu MISB v dnešní době jednoduché narazit.

Takže takový menší "warmup" před Vánocemi.  :P

Icewalker

Citace od: RUL kdy 07.12.2013, 00:27:20
Ve finále jsem v jednom hračkářství narazil na zapomenutý set 3404 z roku 2000, na který není ve stavu MISB v dnešní době jednoduché narazit.
To ani nevím, že byly u setu i české samolepky :o No rozhodně gratuluji k parádnímu úlovku!

60006 čtyřkolku bych si sám nekoupil, ale nedávno jsem jej obdržel darem a musím říct, jde o povedený akční setík pro děcka (a AFOLy ;D).
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

RUL

Citace
To ani nevím, že byly u setu i české samolepky :o No rozhodně gratuluji k parádnímu úlovku!

60006 čtyřkolku bych si sám nekoupil, ale nedávno jsem jej obdržel darem a musím říct, jde o povedený akční setík pro děcka (a AFOLy ;D).

Je to tak, bohužel nevychytali národní barvy, k černobílým minifigům dát samolepky pro Rusko, Polsko, Rakousko a ČR mi přijde nešťastná volba. Docela by mě ovšem zajímalo, jaké státy obsahovaly ostatní fotbalové autobusy, které v tom roce vyšly. Rád bych je jednou všechny sesbíral.

Co se týká setu 60006, možná to bude tou přeplácanou barevnou krabičkou, což je v poslední době trendem TLC, ale sety po poskládání nevypadají vůbec špatně, stejně tak se mi líbí mnoho dalších modelu z tohoto roku (např. krádež v muzeu nebo policejní honička atd.)

RUL

Vánoce 2013 byly, co se počtu krabic týká, slabší, ovšem finančně nejnáročnější, a to díky setu 10185, který mi v roce 2009 doslova unikl pod prsty a od té doby se mi jej nepodařilo sehnat za rozumnou cenu až doteď.

K Vánoční tradici nesměl chybět set č. 10222, který se mi hodí k budování Vánoční vesničky. U nás už není snadné jej za rozumnou cenu sehnat, proto pod stromeček dorazil z Německa.

Další lukrativní set č. 1720 se prodával pouze za velkou louží a po několik let byl v mém "wish listu", mám velké dilema, jestli jej mám rozbalit nebo ne. Moc rád bych viděl, jak to vypadá uvnitř krabice, ale otevřením výrazně ztratí na hodnotě. Zase na druhou stranu, Lego je přeci od toho, aby se stavělo. ::)

A poslední byl zbrusu nový set č. 60008, který řadím do top 10 setů z letošního roku. Helikoptéra s osvětlením, skvělý design jak dodávky zločinců, tak i policejního zásahového vozidla a hlavně miniatura městského muzea s historickými artefakty se vývojářům skutečně velice povedly. Sympatický byl i přiložený oddělovač kostek.

Mr. Cube

Citace od: RUL kdy 28.12.2009, 12:14:51
A dneska ráno mi dorazil 10182, sotva, co jsem otevřel oči, jsem měl po náladě, protože krabice byla v zuboženém stavu.  >:( Pošťačky jsem se ptal, proč na tenhle "Vánoční dárek" čekám už od 13.12. a dorazil teprve teď, bohužel mi nebyla schopna odpvědět, což i celkem chápu. jen jsem doporučil, ať si změní firemní motto "Dnes podáte, zítra dodáme". Stav krabice se dvěmi dírami jsem zjistil až doma, škoda, asi bych napsal stížnost, ale nejspíše bych tím stejnak nic nevyřešil... Alespoň, že přední část krabice je neporušená, no nic jde se stavět.  8)

To já jsem nedávno posílal nějaké LEGO v originální lepenkové krabici s logem LEGO (už to asi neudělám), no samozřejmě se zásilka ztratila, že...tak teď čekám na reklamaci.

Mr. Cube

Citace od: Aki kdy 02.01.2014, 11:38:50
Takových mám denně v ruce 20.  ::) :P


No tak se nechlub :) Já to psal proto, že to logo asi někoho z depa zaujalo natolik, že se to "ztratilo", takže příště volím jinou krabici, o LEGO krabici z lepenky mi fakt nejde...:)

Raistlin M

Citace od: Aki kdy 02.01.2014, 11:38:50
Citace od: Mr. Cube kdy 02.01.2014, 08:34:39
LEGO v originální lepenkové krabici s logem LEGO (už to asi neudělám), no samozřejmě se zásilka ztratila, že...
Takových mám denně v ruce 20.  ::) :P

Alespoň máš z čeho stavět. :P ;) ;D

Obávám se, že zastávat se české Pošty je poněkud zbytečné i kdyby byli zákazníci (kteréžto slovo si ČP moc neuvědomuje) z poloviny pitomci, tak Česká Pošta je monopolní moloch a zaměstnanci často demotivovaná zvířátka. (nic osobního) Nesprávně zabalený balík není důvodem k destrukci jeho obsahu. Málo který balík má šanci přežít několikeré hození i z metru. Je to jen alibi pro lhostejnost.

Je to o lidech a motivaci. Když pošlu balík s PPL, nebo DPD, tak ač mi neručí za bezpečí běžného balíku označeného jako křehkého, ještě jsem v tomto směru neměl problém. Kupříkladu z pravidelného každoročního  počtu 20+ balíků s křehkým vánočním pečivem v jednom byl nějaký polámaný obsah. A nic závažného. S ČP bych to neriskoval, ať už se jedná o termín dodání, či bezpečí obsahu. A to mě to ve finále nevyjde s kurýrem o moc dráž.
Až nebude zaměstnance ČP krýt stát, možná se to změní.

P.S. Musím tedy sám za sebe uznat, že zatím mám u ČP zkušenost s jedním ztraceným balíčkem a asi dvěma roztrženýma, kde nic nechybělo. To mohu ale hovořit o velkém štěstí.

Raistlin M

Citace od: Aki kdy 02.01.2014, 14:45:19
Citace od: Raistlin M kdy 02.01.2014, 14:43:09
Alespoň máš z čeho stavět. :P ;) ;D
Jojo, je prima stavět balíčky do komínků.  ;D

Se svými znalostmi historie a architektury možná i oblouk zvládneš, ne?

Mr. Cube

V České poště je celý systém nějaký "chorý", třešničkou na dortu je pak nabízení pojistných a finančních produktů nebohými dámami u přepážek. Zaměstnanci jsou tam dost pod tlakem, buzerace, šikana. K tomu se pak přidá nějaké osobní selhání jednotlivce (fotbal se zásilkami, "ztracený" balík) a lidi si potom vybíjejí zlost na pěšácích u přepážek. Problém je ale spíš v tom vedení.

RUL

Dnes došlo na rozbalení raritního setu č. 1720 "Cactus Canyon" z roku 1994, který byl prodáván pouze za velkou louží.

Poprvé, co jsem jej viděl v knize Lego Collector, se vyskytl  na mém "must have" listu. Dohromady je složen ze tří setů č. 1740, 1741 a 1742, které se nikdy samostatně neprodávaly.

Na zadní straně krabice je kupón k vystřižení, na který šla do roku 1995 uplatnit sleva 3 USD na jeden ze čtyř vybraných setů. Po opatrném otevření boční strany krabice na mě vypadly tři děrované sáčky (ty jsem měl odjakživa nejraději) a plánek s malým letákem s novinkami pro rok 1994. V sáčcích byly všechny tři sety pomíchány dohromady, což jsem tak trochu i čekal.

Set č. 1740 "kajak" šel velice jednoduše složit i bez plánku (cca. 2 minuty).
Set č. 1741 "čtyřkolka s kaktusem" byla otázka 5 minut.
Set č. 1742 "off-road", který má skvělý design a úložný prostor a je tahounem tohoto value packu, byl hotov za 10 minut.

Zajímavostí bylo, jak kostky po 20 letech v krabici při skládání vrzaly, zkrátka trochu jim od výroby ubylo na pružnosti, stejně tak pneumatiky, jsou tak tuhé, skoro jakoby byly z plastu. To nic nemění na faktu, že dohromady jde o skvělý set.  ;)

otaznik

Citace od: RUL kdy 06.01.2014, 00:12:05
Dnes došlo na rozbalení raritního setu č. 1720 "Cactus Canyon" z roku 1994, který byl prodáván pouze za velkou louží.
Pěkný setík, já ho koupil s dalším value packem 1721 také z USA. U mě stále ve stavu MISB.  ;)

RUL

Ták. Vánoce 2014 vyřešeny, teď jsem zvědav, co ještě dalšího Ježíšek komínem přinese. Jelikož kurs Eura je nevalný a poštovné drahé, tak velké sety nezbylo, než sehnat v ČR. Ze zahraničí jsou pouze polybagy a limitované Vánoční série z roku 2013.
10229
21108
30017
30151
30228
30229
40082
40083
4000007

Nejvíce se těším na stavbu domu Ole Kirka Christiansena, sice jsou v tomto setu obyčejné kostky a postrádá interiér, ale budova přesto vypadá velice zajímavě a bude krásně zapadat mezi ostatní stavby z Classic Townu, navíc je to jeden z "must have" setů každého správného sběratele Lega. A abych nepřetrhl tradiční linii Vánočních setů, tak nesmí chybět ani Vánoční chata 10229. Do polybagů se obuji zřejmě již dnes.

Přeji krásné Vánoce plné Lega všem kolegům sběratelům!