ÚOOÚ

Založil Jindroush, 02.09.2009, 14:56:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Tak jsem se po Mičánkovic dotazu pozeptal na Úřadu a bylo mi sděleno, že zveřejnění jména a adresy podvodníků a lumpů zde je porušením zákona 101/2000 o ochraně osobních údajů.

Pokud je to údaj, kterým nelze identifikovat osobu (Novák, Praha případně novak@seznam.cz), tak je to ok, ale na druhou stranu, je to pak skoro k ničemu. Tradá.  ::)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Ale i tak sem ty jména patří. Když se odkáže jen na jejich shopy nebo nicky, tak nemůže nikdo nic namítnout.

Ravenhorn

Jo u nás v ČR se podvodníků a lumpům daří skvěle, protože je vlastně ještě podporuje stát (ehm vlastně my), svými neskutečně zkomolenými zákony.
Castle, Pirates a Star Wars.

eNTy

Na jednu stranu se mi černá listina líbí, na druhou však zcela chápu postoj ÚOOÚ. Pokud není někdo pravomocně odsouzen, je takovéto veřejné "pranýřování" opravdu bez opory, navíc snadno zneužitelné k vyřizování osobních animozit.
Takže kritizovat obchody ano, ale na FO dávat bacha. A když už vás někdo napálí, nebuďte líní a to trestní oznámení pěkně podejte, od toho si tu policii platíme.

stomcova

Citace od: otaznik kdy 02.09.2009, 20:20:02
Ale i tak sem ty jména patří. Když se odkáže jen na jejich shopy nebo nicky, tak nemůže nikdo nic namítnout.

Souhlasím, jména, shopy, nicky uvádět. I aukro, mimibazar a další mají černou listinu. Konkrétní postižení tam píší své negativní zkušenosti s nepoctivci.
Je spousta, spousta případů, ve kterých policie nic nezvládne.
Batman, forever...